Uvarené cestoviny v chladničke
Ahojte varila som v piatok špagety v osolenej vode bez oleja koľko dni vydržia? Môžem ich ešte dnes zjesť alebo dneska zapiect aby vydržali do zajtra či radšej nie ďakujem pekne
nebudu jedle? akoze preco? podla mna ok pokial nie su nejake tvrde presusene, tomu sa nema co stat.
tiez si myslim, ze ciste spagety by mohli byt v pohode - ved ich ochutnaj, ovonaj a uvidis 🙂
Vseobecne 3-5 dni, ale vela zavisi, v akej doze boli uskladnene, ako boli schladene, aka je klima v chladnicke, to vsetko ovplyvni mikroorganizmy. Ja tak max 1 den po uvareni konzumujem, ale ja mam decka s histaminovou, takze tam sa snazim varit vzdy cerstve, aby sme nemali prebytky.
Hej hej dózy sú najdôležitejšie čo sa uskladňovania týka. Ja som pomaly všetky plastové dózy vymenila radšej za tie sklenené
Ja by som ich dala zapiect so syrovou omáčkou.. všetko na co zabudnem v chladničke dávam vždy zapiect so syrovou omáčkou hahahaha 🤣
Ja by som to uz nejedla, max na druhy den. Plesne nie je vidno a neverim, ze su tie spagety z piatka ok. Tak ako napr ryza plesnie uz po 2 hodinach vonku, to nevie skoro nikto a povedali by ti ze kludne jedz aj po 3 dnoch
Keď vyzerajú v pohode, ešte by som ich povarila aspoň pár sekúnd, aby som zničila prípadné začínajúce aktivity.
@evica17 ano bakterie, nie plesen.
Autorka tu mas k tomu celkom fajn clanok, aj s tymi cestovinami https://casprezeny.pluska.sk/zdrava-a-stihla/ti...
@lenica11 nejedla by som ich už ani včera, nie ešte dnes, či dokonca zajtra, nie preto, že by boli pokazené, nemali by byť, ale špagety sú najlepšie čerstvé a ich cena je nízka, príprava blesková, takže sa snažím vždy uvariť len toľko, koľko hneď zjeme, ak náhodou zostanú, dojesť ešte v ten deň
Nevidím v tom problém.
Teda pokiaľ nevyzerajú alebo nepáchnu divne, ale čistým cestovinám bez omáčky sa nemá moc čo stať; my bežne skladujeme jedlo v chladničke aj dlhšie...
Ja zjem keď navarim max.3dni to jem ....ale na 3den to už jem len zato aby som to nemusela vyhodit...a to je jedno či sú to cestoviny mäso omáčky ryža

myslim ze spagety z piatka, uz v pondelok jedle nebudu😎