Vadilo by vám jesť dva dni to isté?
Ahojte,
prvykrat pridu svokrovci zo zahranicia na SR, navarila som plnenu kapustu a zajtra este vyvar. To rozhodol muz, ze to im urcite bude chutit. Cize zajtra uz budu u nas obedovat.
Ja som tej kapusty navarila na dva dni, a moja mama ze ci dva dni budu jest kapustu ci som normalna.
A ja teraz mam slzy v ociach, zas nechcem stat cele dni pri sporaku a vyvarat. Ano mozme ist do restiky ale v takom pocasi ake nas zajtra a cely tyzden caka… a este mame male dieta k tomu. Budu tu tyzden.
Vadilo by vam to? Neviem co mam robit.
Dakujem
Autorka isto sa s mužom nehádajte, kvoli takej prkotine ako je jedlo 😁 normálne nádych, výdych.. pomôžte si navzájom, ak už nič nechceš iné robiť budete mať toto, čo on pre nich vymyslel, a ak hej, tak čosi zbúchate 🙏🏼☺️ a najmä, je to vaša rodina, snáď vás nebudú mať radi menej, či bude kapusta jeden alebo dva dni.
@la_dolce_vita panenku sme vcera dojedli 🤦♀️
Ale kľud, keď nie sú zvyknutí vyvárať tak sa potešia tvojej kapuste že sa budú oblizovať. Vôbec nerieši a hlavne si nekazte večer hádkou s manželom. Všetko bude o.k
Zajtra im dáš kapustu a spýtala sa ich čo by si dali na nedeľu.
Koľko dní u vás budú?
Baby, tie komentáre, že to nie je vhodné jedlo, ste si mohli odpustiť. Ja sa teda musím priznať, že som plnené kapustné listy (holúbky) nikdy nejedla, ale čo mám informácie, tak na východnom Slovensku sa to varí dokonca na svadbách. A aj tu, na MK, som už videla fotky toho jedla a vždy boli pod tým komentáre, ako to všetky milujú. Navyše, autorkin manžel to pre nich doslova objednal, takže asi vie, čo majú radi.
Autorka, nič si z tých komentárov nerob, zajtra si dajú kapustu, určite im bude chutiť. Na nedeľu uvaríš niečo iné.
Robíš paniku a to ešte ani neprisli. Idú pozriet syna vnúča teba tak keď nechcu jest to čo jete vy nech si navaria alebo kúpia. Ty nie si sefkuchar 5* reštaurácie tak sa upokoj a skús predýchať tu návštevu. Už len to že sa dotrepu na tyzden je dosť, pondelok povedia čo chcu jest a okrem toho asi muz pozná neaky ten den rodičov, či nie? Ak povedal že toto im bude chutit tak im bude chutit😉
Klidek, uplne v pohode, nevadilo by mi to. Nevadi mi to doma a nevadi mi to u nasich na navsteve. Bezne to robime takto.
@h2 ja som to jedla na svadbe v košiciach prvýkrát v živote pred rokom a extrémne mi to chutilo 😍 čo som si to nevedela predstaviť, aké to môže byť
Ja by som to teda nezjedla, ale nie som tvoja svokra nastastie 😄 snad muz vie co objednal. Podla mna sa tym netrap, ved ked im nebude chutit, objednaju si pizzu, co je na tom. Dalsie dni moze navarit aj tvoj muz, nie? Ci ty mas byt aj matka aj kucharka aj animatorka aj vsetko? To potom nemozes nic robit na 100 %
Netráp sa, veď už z komentárov je jasné, že si si dala na tom veľmi záležať. Dobre bude ♥️
Akoze preco si sa kvoli jedlu s muzom pohadala? Ved ti do toho kecala tvoja matka, nie? Ja som tiez nikdy plnenu kapustu nejedla, ani neviem ako sa to serviruje. Ale ja osobne by som to varila zajtra, nech to maju cerstve. Ale ok, mas navarene, dalej nech riesi muz, on si hadam rodicov pozna.
@andrea2323 Ja by som to strašne rada ochutnala, ale v podstate nemám kde, tu na západe sa to nerobí, ani doma sme to nikdy nemali... Tak jedine, že skúsim uvariť sama, ale keď ani neviem, ako to má vlastne chutiť. 🤷🏻♀️
Úplne normálne jem to isté jedlo 2-3 dni.Ja totižto neznášam varit
Nevadilo by mi jesť 2 dní to isté, ale návšteve by som uvarila v nedeľu čerstvé.V Nemecku sa chodí v nedeľu väčšinou do restauracie tak šup nejakú vybrať každý si vyberie podľa chuti a cez týždeň navaris.A s mužom sa nehadaj.Ked nechceš reštauráciu tak sprav nejaké mäso na hriboch, hrášku, rybu, keď zjedia a vybavene
Nevyhadzuj kapustu, preboha, zajtra zjedia a opýtaš sa ich, či zjedia aj na ďalší deň, alebo im máš niečo navariť iné. Možno budeš prekvapená, ja som tiež robila plnenu kapustu bývalým svokrovcov lebo mi exmanžel povedal, že určite im to bude chutiť, lebo ju robím výbornú. A oni ani neochutnali, lebo také nejedia, lebo exsvokor schudol a exsvokra fajnová 😂😂 mala som chuť plakať. Pritom som chcela robiť klasika kurča, ryža.
Dala som do mrazničky a mala som na iné dni kedy sa mi nechcelo variť. A oni sa chodili najesť do reštaurácie, čo ma neskutočne urazilo. Ale tak co už. Nezavďačíš sa každému.
ked tak navrhol manzel,nevidim v tom ziaden problem. Ja osobne by som to jedla aj niekolko dni,mam plnenu kapustu velmi rada... A okrem ineho,tiez k nam chodieva teta z Nemecka a jej manzel nemec si vzdy pyta vopred jedla s kapustou🙂. Ved su to dobroty. Nezufaj a kludne to ponukni. A dalej sa sami dohodnete,co sa bude chystat v iny den🙂. A mozno aj babka pomoze....
@1ryba pritom ta kapusta je najlepšia dokonca tak na druhý tretí deň 😀
Autorka. Jejda neplac. Ved je to len jedlo. Nevsimaj si tie komentáre. Bezne sa jedlo vari aspon na 2-3 dni. Ano jasne chapem pridu svokrovci zo zahranicia ale nepridu predsa kvoli jedlu ale kvôli vam. Ja natom nevidim vobec nic zle. Mozno ani nezostane a problem vyrieseny 🙃 a na nedelu nieco rychle co sa robi samo a vybavene. Pripadne ak je tk velky problem tak nedelu na veceru ako pisali baby.
Mne keby niekto navaril a nemusim ja varit, tak aj 3 dni to iste budem jest. Mam 4 deti plus muz, co o chvilu pojedua aj mna a nikto nam varit nechce. 🙂 ale k otazke, mne by to nevadilo, bezne varim cez vikend na 2 dni a nedelu mam v kuchyni volno
Prosím ta, hlavne sa nenechaj zdeptať komentármi na koňovi. Navarila si na dva dni, jeden sa najete a druhý uvidíte - možno im to bude chutiť tak, že si naložia duplu a na další den neostane. A možno im to chutiť nebude, tak budete improvizovať. Kazdopadne, vybral manzel, tak by som to aj prezentovala svokrovcom, že manzelovi sa zdalo, že by im to mohlo chutiť. A navarila si na dva dni, aby si nemusela stat pri hrncoch, ale venovat sa im.
Uprimne - mne ak by niekto navaril, neriešim absolútnej či na jeden alebo viac dni. Stojim pri hrncoch pravidelne a naozaj je výhrou už len to, ked variť nemusim a niekto sa o mna postará. Ma to tak veľa žien a možno aj tvoja svokra 😊 ak nie, stále je priestor improvizovať, hlavne sa nehádajte, ale buďte v tom spolu 🙂 už uvidíte, čo povedia svokrovci. Ale isto od hladu neumru 🙂
mne teda napadlo, že ak si robila holúbky (to je jediná varianta plnenej kapusty, čo poznám 😃 ), a tie sú chuťovo skvelé ozaj, tak jeden deň môžu byť s knedľou a druhý so zemiakovým pyré a hneď máš zmenu 😉
@dzejsik 🙈 s knedľou? Veď je tam ryža s mäsom.
@dzejsik asi si to pomylila s plnenou paprikou
No nic zeny, muz mi povedal ci som normalna sa pytat na fore nieco a citat komenty, ze to je vyborne jedlo ze to im chutit bude a hotovo a ze oni toto v de nemaju. dam vediet ci mi to obuchali o hlavu alebo zjedli 🤦♀️

A je medzi vami nejaka jazykova bariera? Ci Manzel zabudol s rodicmi komunikovat? Ved ked budu u vas tak sa opytaj- ci im to chuti. A ci si to daju aj zajtra. Ak to nebude ich salka kavy budes to do nich "pchat" aj na druhy den??? Ja nemam problem jest aj 2-3 dni to iste. No su aj taķí co nezjedia rovnaky obed a veceru.