Vadilo by vám jesť dva dni to isté?
Ahojte,
prvykrat pridu svokrovci zo zahranicia na SR, navarila som plnenu kapustu a zajtra este vyvar. To rozhodol muz, ze to im urcite bude chutit. Cize zajtra uz budu u nas obedovat.
Ja som tej kapusty navarila na dva dni, a moja mama ze ci dva dni budu jest kapustu ci som normalna.
A ja teraz mam slzy v ociach, zas nechcem stat cele dni pri sporaku a vyvarat. Ano mozme ist do restiky ale v takom pocasi ake nas zajtra a cely tyzden caka… a este mame male dieta k tomu. Budu tu tyzden.
Vadilo by vam to? Neviem co mam robit.
Dakujem
mne by to nevadilo a nevadi, ale navsteva je ina situacia...ale zase mas male dieta. Ked im to bude chutit, tak preco nie aj 2 dni, a keby mali vyhrady, tak stale sa da uvarit nieco ine na dalsi den, objednana pizza to isti.
Moja mama nam naposledy uvarila k masu zemiaky...boli bez chuti, ale zjedli sme, deti s komentarmi ale tak museli.... ona zacala obmedzovat sol v jedle...ale nakoniec som sa dozvedela, ze tam nedala ani trochu soli...
@vyrovnanaosoba my ich jeme aj s knedľou, mamka ich odjakživa robila tak, že tam bola aj omáčka/šťava a občas miesto kapusty plnila hroznové listy … a manžel vraví, že aj oni jedávali aj tak aj tak doma 😁
A prečo v nedeľu nejdete na malý výlet a išli by ste sa najesť do reštaurácie? To budete sedieť stále doma? Keď nepoznám, komu čo chutí, v reštaurácii si môžu vybrať, čo chcú a ty to máš bez problémov. Uži si to a na večeru nech dojedia kapustu.
@vyrovnanaosoba ved aj plnenu papriku niekto konzumuje s knedlou a tiez tam je ryza. Aj kolozvarska kapusta sa konzumuje so zemiakmi a pritom tam je ryza
@loliki ma prsat vylet nehrozi, ved vsade bude blato, prsi uz cely den. A aby som niekde sla na vylet a sedela v restike to nie, ale ja by som ani nesla skrz male dieta.
kludne aj tri dni po sebe, ja som zastanca jedal, ktore sa daju navarit na dva dni aspon. ze sa netravi cas v kuchyni kvoli dvom porciam jedla.
Moja salka kavy by to asi nebola. Ale ved zjedia ked to muz nakazal. Dalsie mozete fasirky so zemiakovou kasou a kyslou uhorkou 🤤
Netuším odkiaľ si, všade snáď nebude pršať. Výlet neznamená len turistika. Nemáte nablízku nejaký hrad, zámok?
Ani mne by to nevadilo. Autorka klud, nerieš to, hlavne, že bude navarené 🙂 + úsmev na tvári.
Plnená kapusta je lepšia na ďalší deň 😉 nestresuj
@h2 mnamka to je a na druhy den su chutnejsie..ano podavaju sa na svadbach na vychode🙂
@0silvia0 chutnejsie su na druhy den
@slavomira236 ano u nas to je tradicne, robi sa to aj na oslavach mame to ako sviatocne jedlo. No je to jedno uz, je navarene.
@reanda tiez si myslim ze nemcom zachuti..asi aj muzovi chutia ked ich nakazal a rodicov si pozna
Joj dala by som si aj teraz hned a poriadne
Nemcom sauerkraut bude chutit, a ak tam budú týždeň, dostanú predsa aj iné. Držím palce a uži si návštevu 🙂
Moje slavnostne super rychle jedlo je: kupena loksa, kupena knedla, kupena zavarana cervena kapusta -toto vsetko prihrejem plus kapustu ozdobim pomarancami.. a kacka ( vecer umyjem poriadne nasolim dam do pekaca do ladnicky , rano umyjem sol.. trochu podlejem vodou cca 1dcl a dam piect 150 na 3 hodiny. Pri konci dam dole pokrievku aby sa zapiekla.. ak mam cas nakrajam 7 rohlikov 4 vajcia, trochu mlieka, petrzlenovu vnat a mam aj plnku.. vybavene slavnostne jedlo velmi rychlo..
Zjedia čo si navarila. Nerieš. 🙂 a ďalší deň potom daj niečo kuracie. Kľudne pečené kurča s ryžou. To pri tom sporáku nebudeš dlho. Na korenia a zavrieš do rúryz dva razy podlejes vodou a za xy minút je to samo hotové, už len tá ryža. Ak sa ryže bojíš, tak zemiaky uvar v slanej vode a hod ich na konci ku kurati aby sa zapiekli a bude to super. 🙂
Ale inak zboznujem aj kolozvarsku kapustu a aj holubky su to rizne jedla.. a zjem aj opakovane ale ano moji rodicia nechcu jest 2 dni to iste a ked su u nas som z toho na nervy..a v kuse varim. Restauracie dost zdrazeli. Naposledy som povedala mame ze kazdy 2 den vari ona, ze ja nie som zvyknuta kazdy den vyvarat velke jedla s malym. Tak varila..
My robíme holúbky tak 2x do roka a teda ja jem len tú kapustu s chlebom, plnku nie a dokážem to jesť aj 3 dni za sebou. U nás na gemeri je to top jedlo a ja ho mám veľmi rada. Ale ja jem len tú kyslú kapustu. Plnený list nie, lebo nejem bravčové mäso, ale tú kapustu milujem.
Veď zajtra zjedia na obed. V nedelu uvar mäso a kapusta sa zje na večeru. Aspoň my to tak máme. Jeden deň obed a potom na večeru alebo zamrazíme. Inak my v nedelu vždy varīme obed tak, že je aj na pondelok a utorok a potom varíme každý deň iné jedlo.
Muž pozná svojich rodičov určite lepšie ako všetky diskutujúce, ak vravel, že im to bude chutiť, tak mu ver. 🙂 Zbytočne sa stresuješ, radšej sa dobre vyspi. Plnená kapusta sa vo viacerých regiónoch považuje za slávnostné jedlo, podáva sa aj na svadbách, je to úplne v pohode aj na dva dni. 🙂
Až mi je do plaču keď čítam tie komentáre. To naozaj sa život zakladá len na jedle? Žijeme aby sme jedli alebo jeme aby sme prežili? Ak je to jedlo, ktoré im bude podľa muža chutiť tak úplne zbytočná téma. Ja mám napr. svorku, ktorej keby som dala na tanier steak, panenku, rezeň ani sa toho nedotkne. Zato vyprážaný syr jej môžem servírovať každý deň. Ale podľa zmýšľania žien na tomto fóre by som jej práve mala naservírovať tú panenku. Autorka vôbec sa netráp kvôli jedlu. Dôležité je, aby sa u vás dobre cítili. Aby ty si bola uvoľnená a v pohode. Medziľudské vzťahy sú dôležitejsie ako jedlo na tanieri. O pár rokov si ani nespomenú čo jedli, ale to ako sa cítili na prvej návšteve bude kľúčové do ďalšieho života. Držím palec nech vám to dobre dopadne.
Bezne jeme 2 dni to iste, ale ked pride navsteva varim denne.
Nevadilo vobec pre nas, bezne jeme 2 dni to iste.
Pre navstevu by som v ziadnom pripade neponukala 2 dni to iste. Tiez ta kapusta....no chcelo to nieco trosku zaujimavejsie, kedze pridu zo zahranicia. Fakt velmi obycajne jedlo pre navstevu. Akoze je chutne a mam ho rada, ale nic ani trochu slavnostne...
Podla mna je to ine pre rodinu a pre navstevu, takze ich pripomienky su na mieste. Ale uz to neries, kedze su tam este tyzden, navaris potom daco ine.
@animus Zivot sa nezaklada v ziadnom pripade len na jedle, mne osobne je jedlo dost ukradnute. Ale ked pride navsteva, ano trosku sa snazim a varim denne a snazim sa nejaku specialitu. Dve dni by som hostom kapustu nedavala. Chodi k nam rodina z irska, varime denne, bud priatel alebo ja a ideme aj do restiky. Trosku chceme ukazat, ze nam na nich zalezi aj tymto sposobom a chceme, aby sa citili co naj. Asi si by sa tiez cudovala, keby ti dva dni davali vyprazany syr....
Inak rodina si naopak doteraz spomina na niektore jedla, co u nas mali, priatel totiz vari ozaj fantasticky, resp. na kolac mojej mamy, takze nemas pravdu. Prispeje to urcite k prijemnej atmoske.
Vobec si nerob starosti .. ak im to nebude chutiť prvy den
Tak druhy den strc stehna do rury a upec. Vy dojete kapustu.
Alebo losasa do rury pre vsetkych.
Radsej obycajne rychle jedla nez nase slovenske speci
Alebo spagety bolognese
Dalsi den objednajte donasku a tak...
Drzim palce nech sa navsteve paci u vas
Zober do restiky a mas pokoj. U nas sa vari aj na dva dni. V praci kolegovci ani na veceru nejedia toco na obed. Rezne na presno. Mna varenie mega nebavi, tak varim na 2 dni.
Nevadilo. Veď bežne tak fungujeme u nás doma. Nie je každý deň čas variť, tak nevaríme aj na dva dni.
@mircalla Tie najobycajnejsie jedla su najvacsou lahodkou. Aj obycajny hrncekovy kolac, mnam.

nemcom to na stopro bude chutit, spolahni sa..