icon

Vadilo by vám jesť dva dni to isté?

17. máj 2024

Ahojte,

prvykrat pridu svokrovci zo zahranicia na SR, navarila som plnenu kapustu a zajtra este vyvar. To rozhodol muz, ze to im urcite bude chutit. Cize zajtra uz budu u nas obedovat.
Ja som tej kapusty navarila na dva dni, a moja mama ze ci dva dni budu jest kapustu ci som normalna.
A ja teraz mam slzy v ociach, zas nechcem stat cele dni pri sporaku a vyvarat. Ano mozme ist do restiky ale v takom pocasi ake nas zajtra a cely tyzden caka… a este mame male dieta k tomu. Budu tu tyzden.
Vadilo by vam to? Neviem co mam robit.

Dakujem

jasminet
18. máj 2024

ja by som hodila do rury mlade zemiaky so solou piect, zeleninovy salat a k tomu bud krkovicku, syr, alebo kuracie prsia len tak na prirodno opiect. a kto chce si da ohriat kapustu (muz) a kto chce si da cerstve

autor
18. máj 2024

@nelca84 muz chcel nieco typicke nase, chcel halusky s bryndzou lebo ich miluje ale to som zamietla kedze nie kazdemu chutia, maso som nekupila lebo pouzivam iba jeden druh masa na gulas a to je hovadzie falosna svieckvoicka. nenasla som ju v ziadnom obchode. Tak je kapusta. Bud zjedia alebo nie.
Huby muz neznasa, horcicu tiez nie, rozhodol co im bude chutit. Hotovo bodka, navarene.

autor
18. máj 2024

@nelca84 este dodam ze som chcela urobit rezne, prekrutil ocami ze to nie. Ze schnitzlov sa najedia doma dost.

mircalla
18. máj 2024

@autor Tak evidentne muz je tu boss, co povie, to plati. Halusky milujem, ale polovicu cudzincov z nich napina. Tiez blby napad

mikadooo
18. máj 2024

Tak zas, veď sa dá objednať pizza alebo čo, zas preboha máš malé deti, ja byť tá svokra, tak byť som zas neodpadla z toho, že dostanem 2x to isté, keďže už som si s vlastnými deťmi prežila, čo to je starať sa... 🤷. Mamka nechce niečo navariť a ti doniesť, keď má výhrady?

1ryba
Odpoveď bola odstránená
1ryba
Odpoveď bola odstránená
zuzi0911
18. máj 2024

Nevadilo. Bezne varim.na 2 dní...

mamina7070
18. máj 2024

neries rozhoduje u vas muz tak ak budu mat problem s jedlom tak nech si rieisa s nim a nech ich vezme do restiky
mozno sa svokrovci pre istotu niekde najest zastavili po ceste

autor
18. máj 2024

@1ryba ja som sa pytala co maju radi co mam uvarit, dal mi moznosti vybrala som uvarila.
Ja nepoznam ich chute, su to muzovi rodicia pozna ich lepsie ako ja. Takze tolko k tomu.

angeli121212
18. máj 2024

No mne by ti absolútne nevadilo dokonca by som sa sama ozvala nech nevyvarajú dáme si aj na druhý deň ale my keď k niekomu ideme, tak ideme preto aby sme boli spolu, porozprávali sa a užili si čo najviac prítomnosť našich blízkych a priateľov.

vyrovnanaosoba
18. máj 2024

Netráp sa už. Poprípade urobíš tak, ako som ti písala vyššie, uvidíš podľa toho, koľko zjedia a ako im bude chutiť, buď zjedia aj zajtra, ale dáš do mrazničky. A uvariš, čo budú chcieť.

simca06022011
18. máj 2024

Plnená kapusta vydrží dlho, dokonca vieš ju super aj zamrazit. Ja by som nedeľný obed robila riadny.
Ale popravde moji svokrovci by plnenu kapustu aj celý týždeň jedli :D čiže ak povediamze dajú si, tak si dajú... A svokra by ti iste v kuchyni pomohla :D ja by som sa opýtala, počujete dáte si dnes tu kapustu zo včera.alebo.si urobíme vyvar+rezne, kura... atd... A kapusta bude ba ďalši deň a pod...

andrea1809
18. máj 2024

@autor Skor sa mi zda, ze sa vari to, co ma rad tvoj manzel. Halusky urcite nejedli ani tu kapustu, to si len on mysli, ze im to bude chutit, lebo sa tak rozhodol a chuti to jemu. OK. Nabuduce sa sice porad, ale riad sa podla zenskej intuicie.
Ale suhlasim s tymi sniclami, to by ich nezaujalo

h2
18. máj 2024

Autorka, ako som ti už včera písala, vôbec sa pre tú kapustu netráp. Ale zajtra uvar iné. Neboj sa, že budeš musieť stáť za hrncami a ako to zvládneš popri dieťati, lebo svokrovci určite prišli aj kvôli vnúčatku, takže budú s ním a na varenie budeš mať času dosť. Okrem toho máš manžela, tiež by mohol priložiť ruku k dielu. Dnes sa opýtaj svokrovcov, na čo by mali chuť zajtra a podľa toho nech muž vybehne kúpiť potrebné suroviny.
Ešte ma zaujalo, čo si písala o tom guláši (akože, guláš by som tiež nezvolila, ako jedlo pre návštevu, ale nie o tom som chcela).
Falošná hovädzia sviečková podľa mňa nie je vhodné mäso na guláš. Guláš sa varí najlepšie z môčingu (lýtko), alebo z krku, či z pliecka. Falošná sviečková je vlastne dlhý, pomerne suchý sval zo stehna. Podľa mňa na guláš absolútne nie.

nelca84
18. máj 2024

Tak ale varis snad hlavne pre svokrovcov, ktory budu u vas navyse prvykrat, to naozaj nemohol jest nieco ine, nez len to, co ma on rad? Ja milujem drzkovu, ale navsteve by som ju neuvarila, chapes ten rozdiel? Moji svokrovci napr. kapustu vobec nejedia, svokor ma tazkosti s crevom a kapustu nemoze... Mne napr. kapusta nevadi, ale na navsteve by som ju nechcela jest a potom cely cast trpnut s nafuknutym bruchom. A ked si taka spokojna s tym, co si navarila, tak neviem preco sa pytas na nazor 🤷‍♀️

h2
18. máj 2024

@nelca84 Ale autorka sa vôbec nepýta na názor, či im mala uvariť kapustu, alebo nie. Načo by to aj robila, keď už ju má uvarenú? Pýtala sa, či je OK dať to návšteve dva dni po sebe. Lebo mama jej povedala, že to nebude vhodné. Ale tu sa všetci do nej pustili, že navarila "neslávnostné" jedlo, hoci to vybral jej muž, ktorý snáď vie lepšie, čo jeho rodičia majú radi, než úplne cudzie neznáme ženy na fóre. Navyše, asi nikto nebude od mladej (predpokladám) mamičky očakávať, že bude variť, ako šéfkuchár luxusnej reštaurácie. Prídu k ním domov, tak zrejme očakávajú bežnú domácu stravu.

andrea1809
18. máj 2024

@h2 Tak k veci. Nie je to ok jest to 2 dni po sebe. Aj keby to nebola kapusta. Su tam prvy raz, je to navsteva atd.

h2
18. máj 2024

@andrea1809 To sme jej aj skoro všetky napísali, aj ja. Ale okrem tejto informácie, na ktorú sa pýtala, ešte dostala aj nevyžiadané rady, že im to variť nemala a čo im mala uvariť namiesto toho. 🙃

andrea1809
18. máj 2024

@h2 Tak ale kapusta ozaj nie je vhodne jedlo pre takuto navstevu a svojim sposobom to nepriamo naznacila aj jej mama.

autor
18. máj 2024

@h2 viem ze gulas sa robi z ineho masa, ale kedze ja a muz neznasame mastne maso, a aby som to hodinu pitvala a vyrezovala pred vareni a dalsiu pol hodinu na tanieri tak diky pekne. Chcem sa najest a nie operovat. Tak to robim zo svieckovice. A nesuhlasim ze je suche maso, je to uplne lahodne maso rozplyvaju sa na jazyku 🙂

fairyy
18. máj 2024

mne pride, ze muz ti vymenoval x veci, co by bolo dobre ponuknut pocas tyzdna a ty si si vybrala jedno jedlo z toho a navarila jak pre regiment a teraz hladas na fore dobre sformulovanu myslienku, aby si to doma mohla odovodnit muzovi a mame preco sa neda nemozes nechces ...ale mozno som len nepochopila tvoje reakcie spravne

h2
18. máj 2024

@andrea1809 Vybral to jej manžel. Je to jeho obľúbené jedlo. Určite dobre pozná chute svojich rodičov, keď to vybral s tým, že im to bude chutiť. V mnohých regiónoch to je považované za slávnostné jedlo. Ja v tom konkrétnom jedle naozaj nevidím problém. Svokrovci u nich budú týždeň, ešte bude príležitosť aj na iné jedlá.

chvostik1
18. máj 2024

Autorka, ja len ma margo "halušky som zamietla lebo nemusia každému chutiť". Je to naše tradicne národné jedlo.

Ale ani plnená kapusta nemusí chutiť každému darmo, že to na východe Slovenska alebo v ktorej časti považujú za slávnostné jedlo.

U nás sú napríklad presne pre toto v prvý deň na výber dva jedlá keď máme návštevu. Jedno hlavné jedlo z kuraciny čo viem, že tým nič nepokazím a druhé jedlo je vždy to na čo má chuť muž. To môže byť pre návštevu ťažké alebo im nemusí práve ulahodiť. Preto si to vždy poistim kuracím (ale nie reznom v trojobale alebo pečeným stehnom). Dalsie dní už prispôsobujem tomu čo by si dala návšteva 🙂 ale zas mňa varenie velmi baví

andrea1809
18. máj 2024

@nelca84 Presne tak, nafukuje to, niekomu to moze ozaj nesadnut.
@autor Kym si napisala tych par prispevkov, mohla si mat este navarene dalsie jedlo, ale uplne suhlasim s @fairry. Nechces

andrea1809
18. máj 2024

@chvostik1 Uplny suhlas. Radsej 2 jedla z toho jedna tutovka a menej ako na dva dni niecoho, co nie kazdemu sadne.

autor
18. máj 2024

@fairyy po prve pytala som sa muza ci ocakava odo mna varenie. Povedal, ze by bolo super keby som navarila nieco typicke nase.
Opytala som sa ho vyvar? A on ano super a pytam sa druhe? A on ze bryndzove a ja ze nie. Potom ten madarsky gulas alebo kapustu. Urobila som kapustu.
Este raz nepoznam ich chute preto som sa opytala muza.
Zajtra uz kapustu nedostanu. Navari sa nieco ine popripade pojdu do restiky.

nelca84
18. máj 2024

@h2 no vsak pisem, podla mna to nie je ok a s kapustou je to o to vacsi krok vedla... Necakaju znamych, ktori prespia jednu noc a pokracuju v ceste, pridu svokrovci prvykrat, dala by som si viac zalezat 🤷‍♀️ ale kazdy to mame asi inak, no.

h2
18. máj 2024

@nelca84 Ale veď si dala záležať. Ja som to síce nikdy nejedla a teda ani nevarila, ale už dávnejšie ma toto jedlo zaujalo a myslím, že to rozhodne nie je niečo, čo sa dá narýchlo uvariť, je to celkom piplačka. Steaky s dvomi omáčkami a opekanými zemiakmi by som mala určite hotové rýchlejšie, aj pečené kačacie prsia, divinové medailónky, panenku, obalenú v slanine, či iné, za "slávnostné" považované jedlá. 🤷🏻‍♀️

nelca84
18. máj 2024

@h2 to je tvoj nazor, ja mam iny. Za mna proste kapusta nie a este na dva dni... citila by som sa nekomfortne... A myslela som zalezat na vybere, samozrejme.