Vadilo by vám jesť dva dni to isté?
Ahojte,
prvykrat pridu svokrovci zo zahranicia na SR, navarila som plnenu kapustu a zajtra este vyvar. To rozhodol muz, ze to im urcite bude chutit. Cize zajtra uz budu u nas obedovat.
Ja som tej kapusty navarila na dva dni, a moja mama ze ci dva dni budu jest kapustu ci som normalna.
A ja teraz mam slzy v ociach, zas nechcem stat cele dni pri sporaku a vyvarat. Ano mozme ist do restiky ale v takom pocasi ake nas zajtra a cely tyzden caka… a este mame male dieta k tomu. Budu tu tyzden.
Vadilo by vam to? Neviem co mam robit.
Dakujem
Mne osobne je to fuk, budem jesť aj celý týždeň to isté. Ale návšteve by som navarila každý deň 🤷
@zmrzlinka2021 Pozri, v tom zasade suhlasim. Rovnako nevadi mi aj 3 dni jest to iste. Navsteve 2 dni po sebe kapusta nie....Je to jedlo, ze niekomu chuti, inemu vobec. Na tanieri tiez vabne nevyzera. Mozno slavnostne na vychode, ale nie pre zahranicnu navstevu a ani slavnostne nevyzera. Jednoducho je to risk. Ked uz by som ho zaradila ku koncu toho tyzdna, co su u nich.
A skutocne by si dala namahu kvoli navsteve, co tam je raz za cas navarit na dalsi den daco ine
Nonto ci by to vadilo nám nie je podstatné.... Aj keď teda ja by som 2 dní okne u kapustu nechcela jest... Ved uvariť sa dá rýchlo čokoľvek.... Ako už niekto spomínal tie kuracie stehná sa pečú kvázi samé.... Ani ryžu netreba miešať. Aj kuracie s čínskymi nudlami a zeleninou máš do 10 min, pomôcť môže aj chlap...
A ak si to neviete muž od komunikovať tak môžeš aj ty svokrovcov zavolať a spýtať sa
@zmrzlinka2021 A teda snazim sa prisposobit chutiam ludi zo zapadnej Europy, ked mame navstevu zo zahranicia a slovenske klasicke jedla nevarim, skor daco medzinarodne. Oni maju uplne ine chute a slovenske jedla niekomu vobec nechutia
@sense kuracie stehna nerobim, my to nejeme lebo nam to nechuti. A toto je slavnostne??😳
@mircalla Ja zas mam skusenosti, ze ludia praveze ocenia tu originalnu kuchynu. Aj my ju vyhladavame,ked sme v zahranici. Pizzu, burger atd si mozem dat hocikde, ale tu echtovnu domacnu kuchynu, ta je obvykle len pre konkretny stat/region
@mircalla muz plnenu kapustu zboznuje, jeme ju aj 3 dni, preto to navrhol. Ale teraz je to uz jedno.
Dnes zjedia to. Zajtra mozu ist do restiky sa najest.
Ja som uz stratila vsetky nervy.
Neblazni. Snazila si sa, muz rozhodol. Urcite je vyborna a zjedia aj druhy den. ( A to ju ja nelubim). Co ostane daj do mraxaku a presne, potom upec maso, kura a mas. Ty si mas uzit navstevu, rodicov a nie ako .... len varit a umyvat
@zmrzlinka2021 Preboha, kto tu pise o pizze a burgeri? To akoze nic ine medzinarodne nepoznas? Uz som pisala partner vari fantasticky, kludne by si mohol otvorit restiku, a tie recepty su uplny iny level.
@mircalla Teraz sme sa vratili zo zahranicia a mali sme zemiak so syrom ako ich tradicne jedlo. Bolo to super!
Mne stací uplne jednoducha kuchyna, aj obycajne cestoviny su chutne.
@zmrzlinka2021 Varime vsetko mexicka, indicka, cinska, thajska, irska, francuzska, talianska, slovenska, madarska...ale pizza a burger je fast food....neplet hrusky a jablkami.
A vsetko su to jednoduche recepty, zdrave a chutne. Navsteve by som zemiak so syrom neponukla ako hlavne jedlo, mozno ako dake medzijedlo. My sa nebavime, co je chutne, ale co je vhodne pre zahranicnu navstevu.
@mircalla Tak mi sme boli zahranicna navsteva a ponukli nam nieco, co je pre nich typicke. A fakt to bolo chutne. Proste kam prideme, potesim sa, ked okusim nieco miestne a vacsina najlepsich jedal su tie najjednoduchsie. A este ma potesi pravdaze, ked to je jedlo bez masa
@zmrzlinka2021 ja varim bezne jedla, partner ozaj level michelinska restika, presne vie ake chute kedy ako zmiesat....Fakt je to veda. Ma na to talent. Vacsinou ked je navsteva vari on, ja pomenej, inak prevazne ja. Ale ked mame navstevu zo zahranicia, dame si zalezat, preco nie. Pridu raz za rok.
Nemusia mať žiadne zahraničné jedlo tak ochutnajú slovenskú kuchyňu. Určite by som nevarila jedlo špeciálne z ich krajiny, nečítala som celú diskusiu neviem odkiaľ sú. Pochybujem že oni by hľadali slovenské recepty a robili slovenské jedlá keby si išla ty k nim.
pozri hadam si ivh muz pozna a navrhol nieco co zjedia
za mna jednoznacne ale na nedelu urobit aj iny variant (bravcove na prirodno s ryzou a salat napr)
za mna ak vy si mi ponuk´a tu kapustu s masom tak odmietnem (mam HIT) a rozchadzala by som ju tyzden
to uz mi pride bezpecnejsi ten gulas ci svieckova atd
ale neries hadam nemaju intolerancie a tak
a k povodnej otazke ano pre navstevu by som v nedelu nedala to iste ak v sobotu
doma niektore jedla jeme aj dva dni ale prva navsteva svokrovcov za mna je to neuctive
Autorka dnes prídu, tak vypni internety, prajem ti pekný a pohodový deň so svokrovcami, isto bude fajn 🙏🏼☺️ užite si to, verím, že budete mať dobrý čas pri akomkoľvek jedle ☺️
Polievka by mi nevadila. Plnená kapusta tiež fajn ale my sme napr naučený že každý deň cersatve. Záleží od nich ale muž pozná svojich rodicov tak hádam vie.
Môžeš k tej kapuste obmeniť prílohu a hneď to bude iné. A ak budete iba doma tak obskakovanie ta tak či tak neminie.
Potom daj vedieť, ako chutilo 😊
Mňam mňam dala by som si❤️ uži si návštevu dohodnite sa, čo sa bude variť aj so svokrou to sú normálne veci....
Nikde nepíšem ze kuracie stehná sú slávnostné, ale kuracie nie lebo to nejdete, panenku nie lebo tu ste mali teraz, guláš nie lebo si nekúpila mäso ako keby bol len jeden obchod.... Tak kľudne jedzte aj celý týždeň kapustu keďže si už navarila...
Kľudne môžte mat aj lososa, teľacie sote, bravčové znojemske, kačacie mäso, aj králika na smotane....
A teda rodicia môjho partnera by dva dni to isté nejedli... Ale tak vy ich poznáte musíte vedieť co a ako..
Mne nevadi jest 2 dni to iste, bezne varim na 2 dni. Ale pre navstevu by som navarila kazdy den ine alebo by som ich zobrala jest do restauracie, navyse ak su to svokrovci a pridu prvykrat. A prepac, ale fakt kapusta pre navstevu? Toto by mi veru ani nenapadlo. Ja by som spravila napr. panenku, hubovu omacku, pecene zemiaky alebo nieco podobne, co zje kazdy....
@nelca84 Vsak presne, suhlasim. Ked uz mam raz za cas navstevu, trosku sa posnazim a vraim kazdy den. My sme mali tiez ako prve jedlo nieco, co je istota, uplne jednoduche - panenku v horcicovo-medovej omacke, opekane zemiaky a taky miesany salat...Potom sme uz rozne experimentovali. By ma uz roztrhlo 2 dni kapustu, okrem ineho to naduv

Autorka,
mne by to vobec nevadilo. Dokonca to jedlo co uvadzas, ja som este nikdy v zivote ani nejedla. Mna by potesili aj obycajne spagety alebo objednana pizza.