Varíte každý deň?
Tie, čo chodíte do práce, a nie ste doma na materskej, varíte doma každý deň? Ja väčšinou v nedeľu navarím tak, aby sme mali s mužom ešte v pondelok do práce, potom ešte v stredu alebo vo štvrtok nejaké rýchle jedlo, ktoré máme do práce na druhý deň. Zvyšok týždňa vykryjeme donáškou alebo si niečo kúpime v potravinách ako bagetu, šaláty a pod. na obed. Moju svokru to veľmi poburuje, že potom si jej syn nemá čo zobrať do práce na jedenie. Že ona varila denne v mladosti. Vtedy ale neboli donášky a denné menu. Môjmu mužovi je to jedno, alebo už rezignoval, neviem. No popravde, keď prídem o 17.00 z práce, nemám chuť ešte stáť pri hrncoch do večera. Varím hlavne cez víkend. Dcéra sa stravuje v škole. Ako to máte vy? Som až taká lenivá?
Kedysi som varila, aby bolo každý deň teplé jedlo. Teraz nás je doma menej, tak varím 2-3 x týždenne. Ak to svokru poburuje, a tebe by to nevadilo, nech vám uvarí (kúp jej suroviny). Prípadne varíš cez víkend, urob väčší objem jedla, ktoré sa dá zamraziť a postupne vyberaj.
@anonym_autor ja som pracovala kratky-dlhý týždeň a končila som v práci o 21:00. Vždy som chcela mať domácu kvalitnú navarenu stravu cize ja som veľa krát ešte večer po práci varila. Nejak som to neriešila, nevadilo mi to. Ale keď to vám vyhovuje tak ako to máte a tebe sa nechce toľko vyvarat tak kašli na svokru predsa 😀 dá sa jej to aj slušne ale rázne vysvetliť nech sa v tom prestane vŕtať, ja by som teda v tvojom prípade určite neriešila. Je to vaša vec ako fungujete
vôbec nie si lenivá, ja to mám rovnako, navarím keď mám voľno, inak len maximálne cestoviny a k tomu hodím tvaroh a jedlo je na svete 😀 ale keď robím 3 dni po sebe 12 hodín, nemám náladu ani na uvarenie cestovín, takže väčšinou idem niečo kúpiť 😁 a keď má problém s tým, že nevaríš každý deň, je to jej problém, presne ako píše janettdamian, nech vám navarí keď je múdra 😂
Kedysi som varila, aby bolo každý deň teplé jedlo. Teraz nás je doma menej, tak varím 2-3 x týždenne. Ak to svokru poburuje, a tebe by to nevadilo, nech vám uvarí (kúp jej suroviny). Prípadne varíš cez víkend, urob väčší objem jedla, ktoré sa dá zamraziť a postupne vyberaj.
@janettdamian to nám tiež ponúkala, lebo varí tak aj druhému synovi, ale máme to trochu od ruky a musel by si muž pre to chodiť. Občas keď tam v týždni ide, tak mu nabalí jedlo.
Varim cerstve kazdy den, s vynimkou ked sa raz za cas zdzrim az do vecera v praci alebo ked mam naozaj taky tazky den, ze odlicim sa, sprcha a lahnem do postele. Spravidla mi varenie zaberie max 30-40min. Tak aj ked pridem okolo 17/18 domov 18/19 uz mam aj zjedene a cely vecer volny. Pri vareni vacsinou psychicky vypnem, odlicim sa, prezlieciem sa, osprchujem... A varim uplne vsetko od cestovin, roznych druhov masa po zeleninove jedla. Naozaj ani si nespomeniem na jedlo, ktore mi naposledy zabralo viac ako takych 40min.
Bežne varíme (ja častejšie, ale aspoň 1-2x do týždňa aj manžel) každý deň, sme zvyknutí na teplú večeru a zvyšok si berieme na druhý deň do práce… občas navaríme na dva dni, občas sa ideme večer niekam najesť, tak potom ideme na menučko alebo si objednáme do práce… bagety a hotovky z obchodu sú pre mňa iba absolútny stav núdze… ale je to len o vás dvoch a o tom ako to vyhovuje vám, muža si spýtaj, keď nevieš a koniec koncov, môže navarit aj on…
Nie je dôležité čo si myslí svokra ale vy traja doma. Pokiaľ ti nevadí vyhadzovať peniaze za donášku a bagety tak nevar ďalej. Ak chce mať muž navarené môže navariť aj on, ruky má hádam zdravé a čítať recept tiež vie.
nevarim kazdy den, niekedy vobec, ale uz zacnem viac, lebo mam pocit, ze od tych restauracnych sa pribera😂 Ved v praci jeme co si objedname, nie kazdemu sa chce varit a vlacit to so sebou, plus mas na vyber viac jedla, svokra nech sa stara o seba
Nie, nevarim. Varim vzdy na 2 dni. A svokru by som hned "upratala"- ze ndmienimm dopaxnut ako ona. Ja celkovo nechapem tie porovnavcky." Ja som varila" ja som robila/ nerobila to a to.....ved spolocnost sa vyvyja- nove technologie, produkty.....keby sme robili vzdy vsetko ako generacie pred nami- byvali by xme na" stromoch"
Ja varim kazdy den. Mam tolko intolerancii a hit k tomu, ze v jedalni u nas sa nenajem. Pridem domov a rychlovky cez tyzden, ja mozem len cerstvu stravu. V sobotu a nedelu uz robim take narocnejsie jedla na cas. Dcera ked je doma, tiez potrebuje jest a muz ma veceru.
Ano. Varím každý deň, milujem čerstvé jedlo. Volím rýchle recepty, žiadne zdĺhavé varenie to nie je. Muž si momentálne stravu krabičkuje na tri dni, robí si raňajky, obed, veceru, dezert a je v kuchyni tak hodinu a pol aj s upratanim. Záleží ale, akú mate stravu. Steak, zelenina, kuracie prsia, morčacie prsia, ryba, ryza, quinoa, chia puding atď je raz dva hotové.
Nie, nevarim. Nevarila som kazdy den ani ked som chodila do prace a ani na materskej. Varim vzdy na viacej dni. Pokial to teda nie je nieco co sa musi hned zjest. Mojmu muzovi to nevadi. A keby vadilo moze aj sam nieco navarit.
Svokru by som uplne ignorovala.
Restauracne a donaskove jedla su uplny hnus. Donasky sa snazim obchadzat a do restiky ideme len v ramci rodinnych stretnuti. A skoro vzdy je to katastrofa.
Varim, ale aj na 2 dni, nam to nevadi (hlavne ze je domaca strava). Zeleninu a ovocie umyjem a vycistim a mam v chladnicke na 3-4 dni. Takze to len servirujem. Da sa to zvladnut.
Ja varim denne cerstve max take ze gulas mame na dva dni, chodim do prace a denne varim najma zo zdravotnych dovodov (HIT)
ale to je plne na vas ako vam vyhovuje absolutne by som sa neriadila svokrou
@anonym_autor ano varím každý deň. Mám prácu 9-17. Nenávidím jedla ktoré niesú v ten deň robené, proste mi nechutia. Varím bud ráno ( aby mal čo muž jest keď príde skôr ako ja) alebo potom večer. Niekedy navarí aj on.
Varim denne, nechuti mi jedlo z predosleho dna, chcem, aby mali deti kvalitnu stravu, nie suche vecere, mam chlapcov, jeden celiakiou, varim aj narocnejsie jedla, teda nemyslim zrovna kysnutu knedlu a vepro knedlo zelo, ale kludne hocikedy cez tyzden urobim slepaci vyvar, masa na prirodno s ryzou a zeleninou (moji musia mat maso). Takze nie je to do 30 minut hotove, ale som rada, ze jedia varu.
@anonym_autor nastastie maju vsetci obed v skole, praci, takze varim len cez vikend.
Aj moja svokra bola taka...ze co bude na veceru? ...ja ze mame chlieb a rozky 😁. Ona bola zvyknuta na varenu veceru a varila. Ja nie som na take zvyknuta, doma sme mali na veceru max.krupicu, zem.placky, zemiaky s kyslym mliekom 😋 kazdy mal obed v skole a praci.
Obdivujem tie co vecer este varia, mna by to kazdy den nebavilo a uz fakt nic ine by som vecer nestihla. Mne 1 varene jedlo denne uplne staci.
Varila som denne 7r na rodicovskej, mne to stacilo.
Je to na vas 2 ako sa dohodnete.
no my síce deti nemáme ale varí sa tu tiež kedy ako je chuť.Niekedy mám chuť variť a skúšať aj keď pridem z roboty a inokedy si kúpim jesť domov po ceste a to sa prihreje potom.Alebo len niečo narýchlo človek šupne do rúry najčastejšie mám rada domáce rožky zapekané to len rozkrojím rožky,mne bagety nechutia,dam na to čo chcem zapečiem v rúre a je vyriešené.Alebo cestoviny na x spôsobov.Ale je zase pravda, že na varenie moja polovička nečaká kým ja spravím má ruky to za prvé a kolkokrát chutí každému niečo iné tak sa vari aj na viackrát ten si robí svoje druhý zas svoje.A za ďalšie my spolu ani nebývame v zmysle nonstop.Ja som tam trebárs týždeň,dva a potom idem domov.Takže je každý zvyknutý sa postarať aj sám o seba nečaká na druhého.Ale tak to je jedno aj keby sme nonstop spolu tak sa tu varí takto na striedačku
@anonym_autor ja varim takmer kazdy den, ale zas nestojim pri hrncoch 2 hodiny. Rychle jedla, naplanujem si menu na cely tyzden, ked mam viac casu, vtedy varim aj nieco, co sa vari dlhsie.
Varim kazdy den, mam sportujuce deti, potrebuju normalnu stravu aj vecer.
Sa nečudujem, že Slovensko patrí medzi krajiny s najvyšším výskytom rakoviny hrubého čreva.
Nie nevarím, deti majú teplé jedlo v škôlkach a my chodíme v práci na obed 😊 varím len cez víkend
Áno varím. Jednak preto, že ja nechodím v práci na obedy, a tiež preto, že nám nevyhovujú studené večere. Vyjde ma to lacnejšie urobiť rýchle jedlo za 15-30minut ako chlieb, šunka a párky. . Dá sa to aj popri deťoch, krúžkoch a náročnej práci. Len dopredu plánujem a nákupy riešime raz týždenne.
@anonym_autor Varim kazdy druhy den vacsinou take jedla,ktore su chutne aj na dalsi den. Malokedy varim kazdy den. Donasky malo vyuzivame,ja som za zdrave stravovanie a kvalita donasok je slaba u nas v okoli. Cena menu je uz taka vysoka,ze radsej navarim. Ale ak to vam nevadi,tak svokrine reci by som brala jednym uchom dnu,druhym von. Ked lutuje synacika,tak nech navari tvoj muz. Mozte sa striedat,nemusis len ty stat pri hrncoch.
ja som doma a aj tak každý deň nevarím
Varim kazdy den rano pred robotou. Vstavam skor a navarim polievku aj druhe jedlo. U nas sa “stare jedlo” neje, to je jedlo z predchadzajuceho dna. Deti v skolskej jedalni nemaju kvalitne jedlo, tak nech aspon raz maju plnohodnotne jedlo. Varim zdravo a jedla obmienam. Nevarim kvanta cize na jeden den, jedlo nevyhadzujeme.
Keby mám na to peniaze nevarim takmer vôbec a všetko riešim donaskou... Jaj to by bol super život 😁 keď na to máte, nerieš, za mňa super
Čo svokra povie jedným uchom dnu druhým von...
@anonym_autor prečo sa nestravujete v práci? Ja varím len cez víkend. Kedysi som varila každý deň, ale už ma to prešlo. Som unavená z práce, bežím s malým ešte na krúžok, potom úlohy, atď. Proste si všetci zvykli a najedia sa v práci a v škole. Mňa varenie fakt nebaví.
@anonym_autor prečo sa nestravujete v práci? Ja varím len cez víkend. Kedysi som varila každý deň, ale už ma to prešlo. Som unavená z práce, bežím s malým ešte na krúžok, potom úlohy, atď. Proste si všetci zvykli a najedia sa v práci a v škole. Mňa varenie fakt nebaví.
@janickacrazy v práci nemáme také možnosti. Keď som robila učiteľku, jasné, stravovala som sa v školskej jedálni, vtedy sa mi tým dupľom nechcelo ešte doma variť a teraz máme možnosť jedine donášky alebo blízke reštiky. Jasné, vyjde to drahšie, ale za ten ušetrený čas mi to stojí. Pre mňa to nie je len samotné varenie, ale treba aj nakúpiť suroviny, potom upratať bordel v kuchyni, vymýšľať čo navariť, proste ma to ubíja a nebaví

@anonym_autor ja varím kazdy druhý den, niekedy aj kazdy den, donášku riešim minimálne keďže mam laktozovu intoleranciu. Na denne menu nechodím keďže za cenu denného menu kúpim radšej kilo mäsa