Varíte každý deň?
Tie, čo chodíte do práce, a nie ste doma na materskej, varíte doma každý deň? Ja väčšinou v nedeľu navarím tak, aby sme mali s mužom ešte v pondelok do práce, potom ešte v stredu alebo vo štvrtok nejaké rýchle jedlo, ktoré máme do práce na druhý deň. Zvyšok týždňa vykryjeme donáškou alebo si niečo kúpime v potravinách ako bagetu, šaláty a pod. na obed. Moju svokru to veľmi poburuje, že potom si jej syn nemá čo zobrať do práce na jedenie. Že ona varila denne v mladosti. Vtedy ale neboli donášky a denné menu. Môjmu mužovi je to jedno, alebo už rezignoval, neviem. No popravde, keď prídem o 17.00 z práce, nemám chuť ešte stáť pri hrncoch do večera. Varím hlavne cez víkend. Dcéra sa stravuje v škole. Ako to máte vy? Som až taká lenivá?
Podľa mna lenivá si…
Ale keď to nevadi Vám je to absolútne Okej👌, rob tak ako vyhovuje Vám..
@dolly_xd tak ďakujem 😁 No čo už so mnou lemrou lemravou, nebude zo mňa tip top gazdinka asi
Krista pana, a jej syn vari? Mna poburuju tieto predpotopne nazory, z akeho dovodu by si mala varit z vas dvoch prave ty? Pretoze nemas penis?
Varim/ varime kazdy den. Ak mam poobednu, varim detom a mne obed ja, veceru bud muz alebo svokra, ak je on v praci. Ak mam rannu, varim veceru ja, deti obeduju s muzom alebo so svokrou. Vynimocne uvarime na dva dni. Ale deti maju 2 krat denne teple jedlo doma. My s muzom sa najeme v praci, potom doma. Ale teda u nas stoji 9,10€ na den obed pre dieta 😂😭🤦♀️ plus je v tom druzina.
Takmer kazdy deň, ráno pred prácou
Začínam na 9tu tak stíham
Občas uvarim na 2 dni,občas len na ten deň
Deti na obedy do skoly nechodia, nechcú a ja ich nenútim pretože to nemalo zmysel
Manzel si nosieva do prace obedy z domu ,ma prácu kde obedne prestávky nemáva ,nieje na to niekedy čas 🤷♀️
Vyhovuje nam to ,ja som si uz zvykla že som občas ako závodná jedaleň😅
90% obedov do prace si nosime. Tak varime, ale tak na 2-3dni naraz.
@anonym_autor ja som na MD a nevarím každý deň (varím aspoň na dva). Čo si o tom myslí svokra, by mi bolo absolútne jedno 😀
Sa nečudujem, že Slovensko patrí medzi krajiny s najvyšším výskytom rakoviny hrubého čreva.
@anonym_2c7fcf myslíš , že je kvôli tomu, že ľudia jedia donášku? Tak kvôli tomu to nie je. Je veľmi veľa krajín, kde ľudia veria doma omnoho menej ako Slováci
Niekedy áno niekedy nie a niekedy aj 2x denne, iné obed, iné večera. Občas restika. Vždy sú to ale jedla Max polhodina, žiadne niekoľko hodinové státie pri hrncoch
Nevarim denne a to som doma s mladsim dietatom 😅 pozdravujem svokru.
@anonym_autor a svokrin syn je chromy že si nevie navariť??!!
@anonym_autor my robíme na 4 zmeny aj ranné aj poobedne aj nočné poriadne varím jedine keď je voľno .keď je ranná tak aj týždeň nevarím 🤷 ani mi to nechýba vieme sa ja,xy uživiť aj bez toho
@anonym_autor Varím denne, ale pre objektivitu musim povedať aj hlavný dôvod.Okrem snahy o vyrovnaný rozpočet, sú dôvodom moje potravinové intolerancie/guten a lactofree som/
Baby, dajte prosim tipy na jedla navarene do pol hodiny. Dakujem 🙂
@anonym_autor Úprimne?V prípade,ze by som sa mohla stravovať ako zdraví/závodná jedáleň, menu v reštike/, tiež by som denne nevarila,lebo je náročné po práci nastúpiť ku sporáku,alebo keď som občas úplne hotová poobede,tak varím nadránom, musím stihnúť kým idem do práce
Cez tyzden nevarim, obaja robime, mam 2 deti, v nedelu ked navarim, to mame este na pondelok do roboty, ale bezne chodime na menucka. Raz mala prist svokra podvecer, muz ju bol vziat na stanicu, ja som prisla domov asi 10min pred nimu, este po ceste som objednavala pizzu a ona cela udivena, ze nie je navarene, no darmo, pil dna dovolenky si brat nebudem kvoli vareniu
@anonym_03f73a Urobím korekciu a napíšem jedlá hotové do hodiny, alebo ak dlhšie, ale bez potreby stať pri sporáku:rizoto, koložvárska kapusta, perkelt, Stroganov, guláš, soté, francúzske zemiaky, granadír, špagety, cestoviny s rôznym ochutenim/sladké i slané/,raznici na plechu/nenapichujem na ihlu, ale všetko dám na plech, dokonca aj zemiaky na štvrtky /,kuracie stehná na kyslej kapuste, grilované kuracie stehná, zemiakový paprikáš/môže byť obohatený klobásou domáceho tipu a tak to je veľmi sýte jedlo/...
@anonym_03f73a ja tocim dokolecka podobne jedla, kuracie zelenina/ aka je doma mrkva zelez brokolica.../ bulgur,
Cestoviny s omackou co chladnicka dala alebo s cottage, tofu kari, divina s omackou zem.kasa alebo specle, ryba je cez vikend.
Alebo huste polievky, to muzovi uplne staci na obed.
Vacsinou kazdy druhy den. Cez vikend vari manzel. Ale su tyzdne, kedy sa mi,vobec nechce,,hlavne cez,leto, ked je teplo. To sa snazim nevarit.
@anonym_autor za mna nie si leniva. Ja varim vlastne len cez vikend. Cez tyzden malokedy, zvacsa ked je niekto chory a ostava doma. Zvycajne z vikendu jedlo aj ostane, tak to zamrazim na pripadne taketo situacie cez tyzden. Cez tyzden velmi nestiham po praci este stat pri hrncoch. Su na to dovody.
@anonym_03f73a cestoviny na XY spôsobov z pečených paradajok, carrbonarra, so syrovou omáčkou a pečenej tekvice, mac and cheese, tuniakom, ako príloha k mäsu, s kúpenou omáčkou, s brokolicovo syrovou omáčkou, s hovädzími guličkami a paradajkovou omáčkou... morčacie/kuracie trhané mäso, rizoro z hokaido tekvice, hráškové rizoto s kuracími kúskami alebo morčacím mäsom, plnená paprika feta syrom, zapečený baklažán s mozzarellou, paradajkami a postrúhaným syrom, vyprážaná hlíva so zemiakovou kašou, vyprážané rezne, ryba (losos, treska, tuniak...) na citróne, kuracie/morčacie na prírodno s ryžou, hovädzie domáce burgre, hovädzí steak, pečená cuketa s tzatzikmi, husté zeleninové polievky, špenátové halušky s nivovou omáčkou, zapekaná zelenina čo dom dal so syrom, prívarky - cuketový, šošovicový, zemiakový, špenátový..., zeleninové rizoto, kuracie rizoto, kurací steak s nivovou omáčkou, grilovaný hermelín, plnená domáca pita so zeleninou a mäsom, butter chicken, domáca pizza (základ kupujem bezlepkový kvôli alergii ale asi sa dá kúpiť aj obyčajný) 99% jedál mám do pol hodinky max 40min.
@anonym_03f73a ešte som zabudla na Áziu - ryžové rezance so zeleninou a sójovou omáčkou, ryžové rezance s medovými kuracími kúskami, avokádové, uhorkové domáce sushi, vyprážané zeleninové jarné závitky... alebo ešte pečené kuracie krídielka, prsia, stehná (vopred namarinované v chladničke, a nato tiež dávam rôzne marinády)... ťažko si spomeniem na jedlo okrem nejakého vývaru od kosti, ktoré nie je rýchlo uvarené
Kazdy bozi den cerstve jedlo. U nas su vecere hlavnym jedlom. Kazdy den varime. Obed sendvic/ salat / zbytok z vecere.
Svokra ma svoj pribeh so svojou domacnostou za sebou, toto je vasa domacnost, takze ak vam to vyhovuje vobec neries. A ja tiez nevarim kazdy den no urcite 😀
@anonym_2c7fcf myslíš , že je kvôli tomu, že ľudia jedia donášku? Tak kvôli tomu to nie je. Je veľmi veľa krajín, kde ľudia veria doma omnoho menej ako Slováci
@mateson2004 nikde nepíšem, že je to len donáškou, aj keď nevieš aké potraviny sú tam spracované, nemáš prehľad čo jedlo obsahuje.
Problém Slovákov je, že navaria ťažké jedlá, potom ich jedia na druhý, tretí deň.
Si predstav koľko histamínu, baktérií sa tvorí v tom jedle a ďalšie 2-3 dni zostáva jedlo v tvojom tele kým sa dostane von, najpomalšie prechádza hrubým črevom.
V zahraničí sa väčšinou konzumuje teplá večera ako hlavné jedlo v rodine, ale nikdy som nevidela, aby jedli zbytky na druhý deň, varí sa toľko koľko sa zje, vtedy ľudia nemajú sklon " k prežieraniu sa " lebo sú plné hrnce. Raz mi kolegyňa povedala " A family that eats together stays together " a nemyslela tým šunkové rožky.
Ja varím skoro každý deň, niekedy vydrží jedlo aj na 2 dní. Z roboty chodím domov o 15tej a do večera mám času dosť na nákup navariť, s deťmi úlohy.
A variť musím lebo v robote nemáme obedy a deti v škole keď čítam čo im tam varia často dôjdu domov hladný.
Nevarím každý deň. Nechce sa mi. Muž je každý deň niekde inde tak aj keby si bral jedlo nemá si ho kde ohriať a zjesť. Ja mám obed v práci. Syn v škole aj keď to nie nie je nič moc, ale doma máme vždy vajíčka, kuracie mäso a tortilly tak si spraví. Ja varenú večeru nepotrebujem. A asi som gramblava ale nepoznám jedlo čo je aj s prípravou s varením hotové za 20min…
@mateson2004 nikde nepíšem, že je to len donáškou, aj keď nevieš aké potraviny sú tam spracované, nemáš prehľad čo jedlo obsahuje.
Problém Slovákov je, že navaria ťažké jedlá, potom ich jedia na druhý, tretí deň.
Si predstav koľko histamínu, baktérií sa tvorí v tom jedle a ďalšie 2-3 dni zostáva jedlo v tvojom tele kým sa dostane von, najpomalšie prechádza hrubým črevom.
V zahraničí sa väčšinou konzumuje teplá večera ako hlavné jedlo v rodine, ale nikdy som nevidela, aby jedli zbytky na druhý deň, varí sa toľko koľko sa zje, vtedy ľudia nemajú sklon " k prežieraniu sa " lebo sú plné hrnce. Raz mi kolegyňa povedala " A family that eats together stays together " a nemyslela tým šunkové rožky.
@anonym_2c7fcf ja som vyrastala v rodine kde boli spoločne večere. Teplé, nie šunkové rožky. Okrem toho že mama bola uštvaná a otec si to vôbec nevážil to teda k súdržnosti nijako neprispelo, naši sa rozviedli keď sme s bratom dospeli. Ak sú v rodine dobré vzťahy, ľudia sa majú radi a navzájom si seba vážia, tak šunkovy rožok na večeru takú rodinu nezničí. Navyše v dnešnej dobe keď kopec chlapov robí týždňovky v zahraničí ( keď by iba týždňovky) lebo na smeny v priemyselných parkoch ...neviem . Ono to krásne vyzerá vo filmoch , ako pekne zasadnú k stolu, ešte aj oblečený pekne, nikde žiadny neporiadok a skutočnosť je iná. Ja sa vždy smejem aj v tých slovenských seriáloch , ako raňajkujú, debatujú, tabuľa ako v hoteli. To na ktorú chodia do roboty a do školy? Rána reálnych pracujúcich ľudí čo vidia deti do škôlky a školy vyzerajú inak.
@anonym_autor ano vzdy som varila a varim kazdy den. Najprv ranajky, potom obed bol v praci rozne, ale casto som isla domov a teda wrap a pod spravila. Vecere varene po -17-18:00 . Kolegyne sa vzdy smiali, co varim. Teraz som na materskej

Podľa mna lenivá si…
Ale keď to nevadi Vám je to absolútne Okej👌, rob tak ako vyhovuje Vám..