Varíte každý deň?
Tie, čo chodíte do práce, a nie ste doma na materskej, varíte doma každý deň? Ja väčšinou v nedeľu navarím tak, aby sme mali s mužom ešte v pondelok do práce, potom ešte v stredu alebo vo štvrtok nejaké rýchle jedlo, ktoré máme do práce na druhý deň. Zvyšok týždňa vykryjeme donáškou alebo si niečo kúpime v potravinách ako bagetu, šaláty a pod. na obed. Moju svokru to veľmi poburuje, že potom si jej syn nemá čo zobrať do práce na jedenie. Že ona varila denne v mladosti. Vtedy ale neboli donášky a denné menu. Môjmu mužovi je to jedno, alebo už rezignoval, neviem. No popravde, keď prídem o 17.00 z práce, nemám chuť ešte stáť pri hrncoch do večera. Varím hlavne cez víkend. Dcéra sa stravuje v škole. Ako to máte vy? Som až taká lenivá?
Niektore veci varil manzel, deti tiez pomozu obcas. Niektore jedla sa daju zvladnut aj za 30 minut, napr ryzove rezance, alebo spenatovy privarok ak si nedate k tomu maso ale vajce napr. Kremove polievky a polievka z cervenej sosovice je toez rychla. Vsetky recepty su aj bezlepkove, bez pouzitia muky.
@anonym_autor Ahoj. Ono nejde o lenivosť, ide o zdravie. Pokiaľ ste zdravotne tip top všetci zo stravy, ktorú máte, tak OK. Avšak mysli aj na to, že každý starneme. Čas vyhodnotí, či stravovanie, ktoré ste praktikovali, bola správna voľba, ak nie, donúti vás urobiť možno aj radikalne zmeny. Treba si teda odpovedať na otazku, čo chcem dosiahnuť. Jeme nie preto, aby sme neboli hladní, ale aby naše telá dostali živiny ktoré potrebujú a tak mohli bezbolestne a bez chorôb fungovať. Chorý človek má iba jedno prianie - byť zdravý. Mám dve deti a hoci často tiež nevládzem, varím každý deň, alebo každý druhý...nemam úplne idealnu rodinnú situaciu, je to všetko žiaľ na mne. Bolo by správne, aby varenie v rodine nebolo len na žene. Varenie aj ostatné domáce práce by mali byť rozdelené fifty-fifty, takže určiť si, ktoré dni bude variť muž a ktoré ty a to isté platí aj o upratovaní, nakupoch potravín, atď. Ak sa máte radi, môže vás to ešte viac stmeliť a urobíte si z toho zábavu. Ty nie si jeho mama, a on nie je tvoj syn, aby si mu varila ako jeho mama! Nemáš povinnost starať sa o dospelého syna inej ženy. Bola to jej úloha naučiť ho postarať sa o seba a o rodinu, nie tvoja. Takže, je to na vás dvoch iba, čo s tým urobíte. Držím palce ❤️
My máme tiež z nedele tak do pondelka - utorka. Deti majú obedy v škole, muž chodí na obedové menu, keďže je často v aute a nemá kde zohriať🙂 Potom v týždni navarim asi 2-3x, lebo ja mám zasa rada moju domácu stravu a keďže mám prácu o ulicu ďalej, tak chodím domov na obed. Ale keby som mala prácu ďalej, tak idem aj na menu, veď sú aj reštiky, kde fakt dobre a chutne navaria. Večer sú ale už všetci hladní, tak jedia to, čo som navarila, keďže majú radšej teplé večere. Ale vedu kvôli svokre by som nerobila. Vždy bude zle, aj keby si každý deň varila, tak nájde problém keď chce.
Varim cerstve kazdy den, s vynimkou ked sa raz za cas zdzrim az do vecera v praci alebo ked mam naozaj taky tazky den, ze odlicim sa, sprcha a lahnem do postele. Spravidla mi varenie zaberie max 30-40min. Tak aj ked pridem okolo 17/18 domov 18/19 uz mam aj zjedene a cely vecer volny. Pri vareni vacsinou psychicky vypnem, odlicim sa, prezlieciem sa, osprchujem... A varim uplne vsetko od cestovin, roznych druhov masa po zeleninove jedla. Naozaj ani si nespomeniem na jedlo, ktore mi naposledy zabralo viac ako takych 40min.
@autumn1 daj prosím pár typov na takéto rýchle varenie, mne sa zdá ze dookola varim to isté. Ďakujem
@autumn1 daj prosím pár typov na takéto rýchle varenie, mne sa zdá ze dookola varim to isté. Ďakujem
@alzbetka2011 už som prečítala že si to sem pisala 😘🫠😃
@anonym_autor to či si lenivá alebo vyčerpaná vieš len ty..ak ste doma všetci spokojní a šťastní všetci ste s týmto fungovaním ok nemáš čo riešiť, každý vie ako to doma má, mám týždeň keď varím každý deň a mám týždeň keď mevarím dokonca sa to mení na životné obdobia…15 rokov moj muž nerobil v kuchyni nič len rožok si sám vzal, potom postupne ho začalo baviť grilovanie, začal si skúšať sám variť a keďmá čas občas to má ako hobby…som doma, a nie som ani na materskej, robím z domu a aj tsk som po rokoch už k vareniu nechuť a snažím sanavariť raz na viac dní..niekedy sa to zje dokonca za jeden niekedy za tri…niekedy sa to nedoje a idem nové..aj si objednáme aj ideme von proste situačne..ja milujem pečenie strašne ma to baví a teraz keď už si držíme líniu pomaly nemám pre koho 😂😂😂 asi tak SME DOMA VŠETCI SPOKOJNÍ a to je hlavné, mám u prdele čo si kto o tom myslí, TVOJA SVOKRA MALA SVOJU DOMÁCNOSŤ TY MÁŠ SVOJU, mojej svokre vadilo aj ako som polievala kvety..😂🙈 je*ať na to, život je strašne krátky na to aby si riešila také pi*oviny..rob tak aby ste/si bola spokojná, ak Ťa to škrie var každý deň ak nie tak nie..ja každý deň nevarím a ani nemienim (keď už nič nie je a chceme niečo teplé tak zvrtnem tie také rýchle veci keď
Deti chcú ako palacinky a podobne blbosti, ale toteda nie je jedlo pre chlapa 😂😂😂)
Dovarenia 😂 a svokre slušne povedz že ak má chuť nech kľidne varí každý deň aj naďalej 😂
@anonym_autor vždy, VZDY som varila aj varím každý deň. Neviem si predstaviť jesť 3 dní to isté. Prihrievane jedlo nám už nechutí tak dobre.
Každý chodil na obedy, ak nie, jeho problém. Ale keď som sa vrátila z práce a vyzdvihla deti, venovala som sa iba im, hlavne od malička som ich kadečo učila a neskôr sme sa učili do školy, doplňovali z iných zdrojov to, čo sa učili,... tak, aby vždy doniesli iba samé jednotky. Iná známka sa v našej rodine neuznávala. Kvôli varenému jedlu by som neobetovala ich kvalitnú budúcnosť a nevykašľala sa na ich vzdelanie. Iba rodič, ktorý nemá svoje dieťa dostatočne rád, myslí na svoje plné brucho a je mu jedno, ako sa jeho dieťa učí a kam to v živote dosiahne. Tepelne upravované jedlo večer nie je zdravé. Preto mal každý zabezpečené obedy.
Každý chodil na obedy, ak nie, jeho problém. Ale keď som sa vrátila z práce a vyzdvihla deti, venovala som sa iba im, hlavne od malička som ich kadečo učila a neskôr sme sa učili do školy, doplňovali z iných zdrojov to, čo sa učili,... tak, aby vždy doniesli iba samé jednotky. Iná známka sa v našej rodine neuznávala. Kvôli varenému jedlu by som neobetovala ich kvalitnú budúcnosť a nevykašľala sa na ich vzdelanie. Iba rodič, ktorý nemá svoje dieťa dostatočne rád, myslí na svoje plné brucho a je mu jedno, ako sa jeho dieťa učí a kam to v živote dosiahne. Tepelne upravované jedlo večer nie je zdravé. Preto mal každý zabezpečené obedy.
@evkatk to vážne myslíš? Fuha... Ja mam deti s poruchou učenia a pozornosti a teda neviem si predstaviť mať také nároky že iba 1ky v škole. A kvôli tomu nevariť lebo sa učím s deťmi. Veď sa neučím s nimi pol dňa
@evkatk to sa navzajom nevylucuje, tepelne spracovane jedlo je urcite zdravsie ako salama a ine ultraspracovane potraviny. Mas zjavne medzery.
@evkatk možno by bolo lepšie, keby si myslela aj na ich plné bruchá. Čo si im dávala na večeru? Chleba so salámom? A inak chúďatá deti, učenie od rána do večera kvôli premotivovanej matke 🙄
@evkatk navstiv odborníka 😀🤦🏻♀️
@evkatk prvá otazka-ako žijú teraz tie tvoje deti?
Druha otazka-naozaj pre vedomosti svojich detí si im ničila zdravie????detstvo....všetko.
Tretia otazka-si v poriadku?
@evkatk super prístup.Ja som šokovaná koľko ľudí nevarí.Aj ten mozog a telo potrebuje výživu hlavne v puberte, keď rastu.Ani sa nečudujem kolko deti je anemickych, tučných, zle sa stravujucich.To sú len výhovorky skryté za vzdelanie deti.Moji chalani hrajú futbal nedovolila by som si nespraviť večeru.Vsetci koho poznám varia aspoň každý druhý deň.Ty sa najes na celý deň z toho čo si dáš v práci o 12-13 obed?Keď čítam omelety, saláma, parky, toust a potom sú decká stále choré.To naozaj sa už normálne nevari?
Ja som rozvedená a deti v striedavej. Keď sú deti u ex tak sa hrncov nedotknem 😀. Obedy mame v práci a raňajky a večere mám suché. Priateľ pracuje mimo mesto a chodí domov každý druhý víkend. Výhoda je že on vari rad, takze asi nemusím hovoriť kto vari keď je doma 😀. A keď sú doma decka tak varím cca kazdy druhý/treti deň aby mali decka teplu veceru.
@evkatk to si sa s nimi ucila do maturity alebo aj na VS?🤔
Evku treba brat s rezervou, dievcata. Ona ma vzdy take nazory proti prudu.

Zapekane zemiaky, tuniakovy salat, zapekany karfiol