icon

Varíte v remoske?

jitkakuruc84
4. máj 2023

Varíte niekto v remoske, či už v tej starej alebo nejakej modernej? Našla som v zľave za necelých 90 eur tak či je to ozaj taký zázrak ako sa popisuje, či uľahčí varenie a jedlo je ozaj také chutné? :D ...

Strana
z2
vulka
4. máj 2023

@jitkakuruc84 Ja len poradím, treba si pozrieť, či má vyhrievanie zhora alebo zdola. To zdola je úplne o ničom. Staré mali vyhrievacie teleso vo chnáku. Ja som dostala takú super modernú a tá hriala spodkom. Čiže nič nebolo uopečené zhora. Ani koláče, ani klobásky ani kurča.m

lalala94
4. máj 2023

Ja sa pridám len tak do diskusie, keďže nemám skúsenosti s remoskou. Z toho, čo ste tu popísali je najväčší benefit remosky oproti rúre v tom, že je to jedlo viac šťavnatejšie a nie je suché, áno? Varí sa to dlhšie, napr. mäso alebo je to porovnateľné ako v rúre? Ďakujem. 🙂

slavomira236
4. máj 2023

@lenrol001 pre jedneho staci

nepic
4. máj 2023

@jitkakuruc84
Áno môžem potvrdiť,aj za mňa veľká spokojnosť, spotreba by mala byť nižšia nakoľko rúra má cca 1800W a remoska cca 580W,aj keď rúra má termostat,čiže keď sa nahreje tak vypne a remoska ide vkuse. Jedlo,to je jedno aké, či mäso,alebo zemiaky,alebo babovka, je naozaj také nejaké iné-chutnejšie..😀. A tiež výhoda,že urobíš celý obed napr mäso aj zemiaky spolu v jednom.
Len čo by som odporučil pri kúpe,zobrať radšej nerez. Mne teflónova nevydržala ani 2 roky a teflón sa začal lúpať. A keď som si prečítal o tom teflone aké to je nezdravé,tak nebolo o čom a objednal som nerez,nakoľko to jedia aj deti. A mi sme 2+2 a pre nás je tá 4L tak akurát. Na FB máš aj skupinu Remoska s 21tis členov,kde sa veľa dočítaš. Tak dobrú chuť. 😉

leonie35
4. máj 2023

@lenuska0075 Ahoj, tak kysnute cesto v remoske musim vyskusat 🙂 Dakujem za napad, to ma vobec nenapadlo. Mame mensiu (hranatu) aj vacsiu okruhlu, este "retro" remosky, ale vo velmi dobrom stave.No doteraz som v nich piekla len maso a zemiaky 🙂 Truba mi vsak kysnute cesto vzdy vysusi, preto som ho prestala robit, no vyskusam v remoske.

ajsha123
4. máj 2023

Neviete, existuje aj viac, ako 4 litrova remoska? Nám asi bola 4l malá...

jitkakuruc84
autor
5. máj 2023

@vulka toto zrejme ostalo zachované aj na nových, aspoň podľa fotiek je prívodný kábel tiež v pokrievke

vulka
Autor odpoveď zmazal
hygienka
5. máj 2023

@jitkakuruc84 ja mám novú remosku tú väčšiu, kupovala som v Nay minulý rok. A je to super pomocník, zožerie oveľa menej elektriky ako rúra. V lete robím iba v remoske, nie je z toho tak horúco ako z rúry. Vieš si natiahnuť kábel a pečieš aj na balkóne keď už tak 🤭😂
@maryetta určite nie, za jedno pečenie ti zožerie toľko elektriky ako kym sa ti nahreje rúra na 180°. To som vyčítala niekde na nejakom fóre, kde to merali a prepočítavali.

christie11
5. máj 2023

@jitkakuruc84 roky som mala staru remosku.teraz mam novu Tria. Ta ma aj prikryvku ako parny hrniec, to vyuzivam malo. Novu pouzivam asi dva roky, je skvela. Hoci bezchybny kus mi poslali az na 3x, dovtedy sa mi pri prvom pouziti rozpadla rucka.kontaktovala som ohladom reklamacie priamo vyrobcu, komunikacia a vyriesenie problemu bolo skvele. Tato fici uz dva roky, kazdy druhy den a rucka je v poriadku.

katkaseiner
5. máj 2023

@jitkakuruc84 ja varim pre 4 a mam tu Eta Pecenku

jitkakuruc84
autor
12. máj 2023

Nakoniec som to kúpila, mám ju už pár dní doma a super, zatiaľ kura a pár jednoduchých jedál ale chutí všetkým doma 🙂 ... teraz len ľutujem, že som nezobrala väčšiu, ale len tú základnú najlacnejšiu, časom možno vymením ... ďakujem všetkým za rady

martulka48
12. máj 2023

@jitkakuruc84 ... ktorú ste kúpili?

jitkakuruc84
autor
12. máj 2023

@martulka48 remoska prima s plným vekom za 89 eur

ajsha123
16. nov 2023

@mirkaz156 ahoj, ešte stále si s tou pečenkou od Ety spokojná? Nedá sa niekde kúpiť samostatná druhá nádoba?

ajsha123
16. nov 2023

@nepic môžem sa opýtať, ktorá konkrétne je nerezová? Ďakujem

cookie29
17. nov 2023

@nepic ahoj, uz sice starsia diskusia, ale vies dat link na tu FB skupinu prosim? Ja som nasla len nejaku anglicku. A teda obcas mi chybaju inspiracie...

mirkaz156
17. nov 2023

@ajsha123 jasné je super 😊 myslím, že sa dali dokúpiť aj samostatné nádoby skús vyggogliť😊 osobne som nekupovala druhú nádobu zatiaľ

ajsha123
17. nov 2023

@mirkaz156 niekto tu spomínal, ze radšej nerezové... Tie čierne z Pečenky sú teflonove, však? Večer som to trochu googlila, a da sa kúpiť samostatná nádoba, to ma na tom láka

mirkaz156
17. nov 2023

@ajsha123 áno myslím, že teflón. Chápem veľmi sa neodporúča každý deň variť na teflóne ale zas u nás sa to nepoužíva na každodenné varenie. Keby sa dalo tiež uprednostním nerezové

ajsha123
17. nov 2023

@mirkaz156 a dá sa to, dať do nádoby papier na pečenie a piecť spolu s papierom? Chcela som jednu nádobu na pečenie chleba....

nepic
17. nov 2023

@cookie29
Ahoj,normálne na FB pod názvom "Remoska" skús pozrieť. Sú tam pravidelne fotky a skúsenosti od užívateľov.

mirkaz156
18. nov 2023

@ajsha123 áno jasné. Ja v nej tiež pečiem kváskový chlebík 😊 ale skôr ten papier treba potom zvrchu aby zhora neobhorel 😊

cookie29
Autor odpoveď zmazal
cookie29
18. nov 2023

@nepic ďakujem ale mne to nevie nájsť.

nepic
18. nov 2023

@cookie29
A skús s veľkým R 😅.

Strana
z2