icon

Vegáni a vegetariáni - občerstvenie pre všežravcov

17. aug 2023

Ahojte.
Otázka na vegetariánov, veganov atd…
Keď k vám ide návšteva chystáte občerstvenie aj pre “všežravcov” alebo nekompromisne len to, čo zjete a pripravujete bežne.
A ak idete na návštevu vy, tak podľa Vás sa “patrí” aby hostiteľ nachystal aj niečo vám alebo to vôbec neriešite a čo môžte si vyberiete a netlačíte na hostiteľa a necháte ho chystať , čo bežne konzumujú oni

Ďakujem za vaše odpovede 😊
(Prosím žiadne hejty len má to reálne zaujíma. Moc krat ďakujem)

Strana
z2
kvetinka75
17. aug 2023

@lindous tak hummus je super. ja jem veľmi málo mäsa, snažím sa prejsť na rastlinnú stravu ale to skôr zo zdr.dôvodov ako z humánnych. Či sa to úplne podarí neviem, pretože do niektorých jedál dávam vajíčka, ktroé mi tam veľmi pasujú a keď pečiem kura neodolám a vždy si aspoň kúsok odtrhnem. A niektoré jedlá sú fakt dobré. Hummus, falafel, indická kuchyňa - ak použijem rôzne strukoviny, nátierky

tamitamitami
17. aug 2023

Ja sa vždy snažím vyhovieť, veď občerstvenie robím hlavne pre nich nie pre seba. Tak isto keď ja niekde prídem na návštevu vždy si nájdem niečo čo môžem zjesť a mám rada (nečakám že mi vegetarián dá mäso)....ja nemôžem napríklad oriešky a mak tak tiež keď robím občerstvenie to tam proste nedám aj napriek tomu že iný to môžu mať radi a zjedli by to (lebo sa chcem pohostiť aj ja, tak ako sa u seba doma môže chcieť pohostiť človek ktorý mäso neje).

levandula7
17. aug 2023

s priateľom sme vegetariáni a keď ku nám príde návšteva, podáva sa vegánske/vegetariánske jedlo 🙂 často robíme pre priateľov grilovačky, grilujeme beyond burgre alebo klobásy, oštiepky, hermelíny, kukuricu, huby, cukety, zemiaky a vždy boli všetci spokojní a aj sa ku nám na tie grilovačky radi vracajú 🙂 keď si prídu len tak posedieť nad vínom alebo deskovkami, tak väčšinou nejaký hummus, oriešky, poprípade na Silvestra objednáme nejaké vegan predkrmy, chlebíčky..
keď idem ja k niekomu na návštevu, vždy ma veľmi poteší, keď je hostiteľ pozorný a pripraví nejaké vege možnosti, hlavne na svadbách a tak podobne, keď človek na tom evente trávi celý deň.. dnes už je to z mojej skúsenosti norma, našťastie.

viestta
17. aug 2023

@kvetinka75 laktoza a lepok su zdravotne obmedzenia, tam niet o com diskutovat. Rovnako ako pri diabetikoch. Pripravim take aby to mohol host zjest. Pri veganoch a vegetarianoch je to presvedcenie, nenutim, ale myslim aj na nich. Pripadne kazdeho upozornim, ze kolac obsahuje vajcia ak by mal s nimi problem.

kvetinka75
17. aug 2023

@viestta tak ale sú ľudia, ktorí ani tie zdr. obmedzenia ,,nerešpektujú,, a podľa nich troška z každého nezaškodí. To som tým chcela povedať. Ale inak súhlasím

viestta
17. aug 2023

@kvetinka75 ano, niektori ludia nepouzivaju mozog. Ale co uz s nimi?

martinka13
17. aug 2023

Môj manžel je ako jediný vegetarián medzi nami. Keď chystáme oslavu my pripravím všetko. Keď chystá oslavu niekto z rodiny, pripraví aj niečo bez mäsa. Mala som z toho nervy, ale už som si zvykla....

negymama
17. aug 2023

@kukulienka999 to potom nie su ozaj vegani, vegan je cely zivotny styl, to nie je len nejedenie zvierat, moja dcera by nic zo zvierata neobliekla, kupuje si vegan topanky, mmch stoja podobne ako bezna obuv a ma jedny uz tri roky. Takisto si kupuje svoje sampony a mydla.

negymama
17. aug 2023

@kukulienka999 ale pri tych vasich vege priateloch mi to skor pripada ako neochota vam nieco pripravit, ked nechcem rovno povedat ze su zgrlosi..😝
ja mam vegan dcery a aj pre vsezravcov sa daju pripravit velmi chutne vegan veci, ugrilovat zeleninu, k tomu urobit nejake pikantne huby, chlebicky s natierkami. ovocne misy, oriesky cipsy, napoje.

Mojim robim aj vegan verzie normalnych jedal... super kolozvrarsku kapustu, alebo vegan knedle, sisky atd. ku knedliam robim "svieckovu omacku" s vegan kyslou smotanou a k tomu dusene tmave sampiony - pochutia si aj ti co to bezne jedia s masom.

negymama
17. aug 2023

alebo sa daju urobit vzprazany karfiol v hraske /hraskovy protein na obalovanie/ k tomu zemiaky, zelenina. Kto chce pohostit, pohosti, kto nie, tak sa vyhovara.

nikpa
17. aug 2023

K nám keď prídu kamoši, je to pár a obaja sú vegáni. Rešpektujem to a vždy pripravím niečo aby sa mohli ponúknuť. Keď nezjedia, zabalím im to domov, vždy sa smejú, že radi chodia k nám lebo na druhý deň nemusia doma variť 😄 Ja keď ideme na návštevu, nečakám nič, ak niekto pripraví čo mám rada, teším sa, ak nie tak nič sa nedeje. Nejdem k niekomu aby som sa najedla.

sashabb
17. aug 2023

@kukulienka999 tiež mám rovnakú skúsenosť. Boli sme viacerí pozvaní na grilovačku, a grilovala sa cukina 😂 Akože mne to bolo skôr smiešne, no chlapom, ktorí zostali hladní ani nie. Deťom dali nejaké párky, aj to boli také mini, že sa z toho ani nenajedli 🙊

Strana
z2