Veganske mascarpone do halušiek

tykat
18. máj 2023

Ahojte, nemate niekto skusenost s veganskym mascarpone v haluskach, namiesto bryndze? Su recepty kde sa mixuje tofu s prisadami a vyjde z toho veganska "bryndza".
Mam doma 1 veg.mascarpone tak ci by sa nedalo osolene a zriedene s vegan kyslou smotanou vyuzit ako bryndza.

ckocka
18. máj 2023

Skúsenosť nemám ale tipla by som že to bude chutnejšie ako z tofu, mascarpone je tučné.

tykat
autor
18. máj 2023

@ckocka v tiramisu je super, uz som vyskusala. Asi skusim aj do halusiek, len som zvedava ci niekto neskusal. Napr.vegan syr do zeleninovych fasirok... nikdy viac, uplne sa rozleje, ale co som.cakala....je to len tuk a skrob s prichutou syra :( ale zase kura "na smotane" je s vegan syrom dokonale, kremovite.

ckocka
18. máj 2023

@tykat Nedávaj vela smotany ak to nechceš mať člapkavé, ale potom sa musí niečím dotiahnuť pikantná chut. Surová dcérka tuším radí citr. šťavu a lahodkové droždie. Ako bryndza to nikdy nebude, urobte si to teda tak aby to bolo chutné pre vás.

lelelienka
18. máj 2023

Vyskusaj a uvidis, ale tipujem, ze to bude urcite lepsie ako tofu 😉 Ja napriklad robim noky s kapustou a slaninkou a do nich davam smotanovu natur natierku, je to mnamka 😋 cize myslim, ze hocico smotanovej povahy bude super.

tykat
autor
18. máj 2023

@ckocka chcem pre syna, my si dame klasiku ale on nemoze vobec mlieko, slaninku na vrch si da. Skusim pozriet tu Surovu dcerku. Diky

tykat
autor
18. máj 2023

@lelelienka musim najst nejaku alternativu, my bryndzaky milujeme ❤

poopsie
18. máj 2023

Vyrábajú kešu brindzu, je výborná

maria1310
18. máj 2023

urcite by to mohlo fungovat+ osolit, citronova stava a vela lahodkoveho drozdia. My davame miesto toho mascarpone sojakrem a su vyborne take halusky 🙂

tykat
autor
18. máj 2023

@maria1310 syn ani drozdie nemoze kvoli HIT

maria1310
18. máj 2023

@tykat to nie je to iste drozdie ako co sa dava do peciva na kysnuie, ale je to ochucovadlo. Neviem ako je to s HIT , len som chcela podoknut ze to je nieco ine, pretoze vela ludi si to myli.

tykat
autor
18. máj 2023

@poopsie ooo tak to som zvedava, musim pozriet kde ho maju, mozno v Yeme?

tykat
autor
18. máj 2023

@maria1310 aha, to nepoznam, popozeram co to je, len pri HIT musi s drozdim opatrne. Vsetko co kvasi, kysne, zreje ...tak obsahuje vela histaminu. A to nemoze.

maria1310
18. máj 2023

@tykat nepodarilo sa mi nic najst ohladom lahodkoveho drozdia a HIT, tak bud skuste alebo pogooglite cosi viac o tom . Je to vyborne ochucovadlo a navyse je to velmi bohate na B vitaminy 🙂

evuska135
18. máj 2023

V lidli maju taku ako keby smotanu ma 15% a chuti mi celkom aj na slano aj na sladko, ma redsiu konzistenciu asi ako termizovany tvaroh, vegan mascarpone je dost huste a ovela viac kokosove.

tykat
autor
20. máj 2023

Taaaakze vyskusane, vegan mascarpone od Raja a vegan kysla smotana od dr.Oetker, a musim povedat ze konzistencia super a chut je len nepatrne ina ako u bryndzovych. Ale tym ze ja vzdy bryndzu miesam s kyslou smotanou tak fakt len mini rozdiel. A syn neje len mlieko a vajce takze si to zasypal chrumkavou slaninkou a 👍
A ochutnali sme Not a milk od Alpro a som nadsena, chuti ako plnotucne mlieko. Synovi nechutilo, mne velmi.
A teda velmi mi chuti ta vegan kysla smotana 👍 pripomina smotanovy jogurt, bez nejakej pachute. Mozno ju syn akceptuje s ovocim, vegan jogurty mu nechutia.

miskajerry
20. máj 2023

@tykat kde kupujete tu vegan kyslu smotanu? dakujem

tykat
autor
20. máj 2023

@miskajerry vcera som nahodou objavila v Bille, medzi beznou kyslou smotanou.

miskajerry
20. máj 2023

@tykat a robila si teda zemiakove halusky bez muky a vajec? drzalo to?

poopsie
20. máj 2023

@tykat neviem, či ho majú v yeme, majú ho u nás vo vegan obchode a vegan restike, vraj to vyrába niekto pri Zvolene... This is not milk polotučné je najlepšia alternatíva mlieka a káva s nim je božská, a teraz menili obal ale museli aj recepturu pretože konečne mám penu v káve

miskajerry
20. máj 2023

@poopsie pozeram, ze obsahuje ovos, to asi nie je bez lepku, ze?

tykat
autor
20. máj 2023

@miskajerry zemiakove normalne s mukou, syn nesmie len mlieko a vajcia, lepok moze. Preto hladam veganske nahrady, je to jednoduchsie ako hladat potraviny bez mlieka a vajec. Ked ideme do restiky tak si da nejake veganske jedlo a k tomu poriadny kus masa alebo ryby 😁

tykat
autor
20. máj 2023

@miskajerry myslim ze ovsene sa pri alergii na lepok nemoze/nedoporucuje. Ale neviem presne kedze u nas lepok nie je problem.

poopsie
20. máj 2023

@miskajerry na obale neuvádzajú bez lepku, len bez laktózy