Vianočná večera
Caute mám taký problém. Napíšem skôr v skratkosti. Mám priateľa skoro rok. Fungujeme spolu ale ešte nebývame v spoločnej domácnosti. Moja mamina ho neprijala. Najskôr všetko v pohode ale potom sa voči nemu obrnila a nemôže ho ani vystáť pritom nijako neublížil len ona má predstavu a keď niekto nejde podľa nej tak je hneď zlý. A tu nastáva problém na štedrý večer má byt priateľ sám - otca nemá mama v práci . Ja som chcela aby bol s nami ale ani počuť nechce. Tak rozmýšľam žeby som odbehla domov na dve hodiny na večeru ( aj to len koli dedkovi 93rocnemu) a potom sa vrátila k nemu a spravila si s ním večeru.. aký máte na to názor vy?
Mne skôr príde zvláštna tvoja mama, ze ide 2 dospelým ľuďom rozkazovať akoby to boli 5-rocne deti.
@katkami123 ona rada riadi a rozkazuje . Akonahle sa trocha das na zadné hotovo-skončil si u nej.. my sme dobre vychádzali do určitej doby . Akonahle som si našla nového priateľa tak hotovo
@bubinka123
Mne to príde choré.
@katkami123 že vôbec niečo takéto sa rieši v našom veku-že ?
@bubinka123
Mne príde skôr smiesne, ze tvoja mama ide rozkazovať cudziemu pomaly 40-ročnému chlapovi a keď ju neposluchne, tak sa oduje ako 5-rocne decko. A tvoj otec? Aspoň on je Ok?
@katkami123 on s nami nežije 7 rokov .. ale áno on by to neriešil ako ho poznám, je dosť pokrokový.
Isla by som sa tento tyzden nastahovat k priatelovi a stravila snim 24. A druhy den by som sla navstivit mamu a deduška s darcekami pre nich. ( ci on byva u mami tiez a Preto spolu nemozete uz zit? ) Mozno by ste tam docasne mohli par mesiacov existovat spolu. Vies ked v 27ke byvas u mami tak Ta berie ako 17ku a chce rozkazovat, Aj ked si bola v zahranici co bolo bolo teraz si tam u nej ., jej babo 😄
@bubinka123 naši tiež odmietali môjho teraz už muža, tak som sa jedného roku zbalila a išla na štedrú večeru k nemu… a od vtedy každý rok tak.
Spätne to trochu ľutujem, doma boli z toho dosť smutní, že je moje miesto pri stole prázdne a teraz po pár rokoch si hovorím, že som mohla s nimi vydržať a ísť k priateľovi až po večeri. Spoločných štedrých večer bude dosť, keď budete spolu bývať. Ale on teda nebol na Vianoce sám, to je iné… tiež neviem ako by som sa rozhodla 😓
@miadi ja aj priateľ stále pracujeme v zahraničí . Ale vždy si nastavíme prácu tak aby nám vyšlo byt spolu doma … nie moja mamina ho odmieta alw že úplne . Dedko nebýva s nami a keby aj byval je to jedno pretože mame obrovský dom kopec izieb .. lwn moja mama sa akosi nevie s ním stotožniť a to je najväčši ja problém. Ja som uz dlhodobo si hľadala niečo svoje ale vždy mama má tými rečami oblbla kde by si chodila sak my mame veľký dom tu môžeš s nami atd .. tak ako hovorím peniaze skôr Sli do cestovania roznychch krajín. Nehovorím ze nič nemám, ale väčšia časť je preč. Len nastal zlom s priateľom ktorým som tvorila dlhé roky pár sme sa rozišli ja som si našla teda druhého a tam je ten problém. Ona je asi ešte stará škola lebo nemôže to prekusnut ze mala som dlhé roky jedného to bol môj muž a len jeho bude považovať za frajera môjho nikoho iného a take dristy.
@nikiki29 a keď ste sa zobrali už je to lepšie vztah rodičia tvoj manžel?
@miadi (môj muž) aby bolo JSne to len ona tak hovorí neviem kde na ro došla ale dáva take prirovnania ….
@bubinka123 mas 27r Takze Mozes travit Vianocne kde chces ako chces . Tak ako to chces ty to bude naj.
@bubinka123 Plan to nie je zly, ale ako budete fungovat do buducna ak sa s priatelom zoberiete? Ako si mama predstavuj vasu spolocnu bucnost? To budes chodit na navstevu domov sama az do konca maminho zivota. Mozno je cas si dupnut nohou a ked mama odmieta tvojho priatela bez zjavnych dovodov, tak budes stat pri nom a domov nepojdes. Stoji to mame za to? Byt takto tvrdohlava? Ja by som s mamou hodila vaznu rec a povedala jej ze domov ides len koli dedkovi. Nech si uvedomi ze koli svojej tvrdohlavosti straca dceru.
Ved priatela nemusi milovat, len nech ho pretrpi v pokoji a civilizovane na veceru na par hodin a potom pojdete k nemu.
@bubinka123
Takze matka ma konflikty všade okolo seba, ani muž s nou nevydržal a radšej odišiel. Myslela som si, ze bude rozvedená, nič proti ale s takou povahou akú ma ona asi do konca života nikto nevydrží. Nech sa tvoja mama zamysli aké ma vzťahy vdaka svojej povahe okolo seba a až potom, keď si to dá do poriadku, nech druhým riadi životy.
@bubinka123 vzťah je lepší len o trošku, je to také chladné, v podstate ho tolerujú, ale nejaké veľké návštevy u nich doma nechcú, že prídeme na obed alebo len tak posedieť to nie. Keď tak prídu rodičia k nám alebo ja so synom ideme k nim bez muža. Sme spolu 10 rokov, z toho spolu bývame skoro 5 rokov.
U nas to bolo tak, ked sme s priatelom nebyvali spolu, ze som mala veceru s rodicmi aj vsetko okolo toho a az neskor som isla za priatelom. Myslim ze rodina ma byt spolu.
@katkami123 ako keby ju poznáš 100 rokov. Si to tersz vystihla ale že trefne 👌🏻
Ja mam tiez nie zrovna idealny resp. skor ziadny vztah s mojou mamou. Ona je bohuzial toxicky clovek (je toho vela). Vztah s nou udrziavam taky formalny nakolko je to rodina tak ju nechcem odstrihnut. Sice s mojim priatelom (uz muzom) problem zrovna nemala ale inac jej vadia vsetci naokolo, vsetci su zli, len ona ma pravda, nic si neda vysvetlit... no proste komplikovana povaha. Urcite urob ako si si naplanovala. Dojdi na tu veceru hlavne kvoli dedkovi a po nej sa vrat k priatelovi a stravte spolu zvysok vianoc. Bohuzial budes to mat tazke tak drzim palce do buducna.
@bubinka123
Poznám presne taký typ ľudí … najviac sa do všetkého a každého vždy starajú takí, ktorí majú najviac dodrbane svoje životy.
@veroniq85 ja som s ňou vždy mala dobrý . Po dovolenkách výletoch sme chodili. Všetko som jej hovorila . Len žiaľ keď človek už prestane ísť po jej ceste a trocha odboči je hneď zlý atd …. Ale ako píšem začalo to keď som si našla nového priateľa . Ja nehovorím že je ideálny nikto nie je ideálny ale tak… a hlavne s ňou sa nedá vôbec porozprávať keď aj mám nejaké normálne argumenty ona mi vôbec na to nevie odpovedať. Povie mi tak som sa rozhodla a je. Keď to rozoberám do hĺbky tak nemá nič
@bubinka123 My sme to s bývalým priateľom, s ktorým som bývala, robili tak, že sme na Vianoce išli každý ku svojim rodičom a po večeri sme okolo takej ôsmej išli domov (on prišiel pre mňa, krátku chvíľku u nás pobudol a išli sme domov, k sebe). Tam sme si urobili Vianočnú večeru č. 2 (nevarili sme, každý mal niečo z domu od svojich rodičov), rozbalili darčeky... Bolo to fajn.
@bubinka123 aj my sme chodili po dovolenkach a vyletoch a podobne. Pokial je podla nej tak aj u nas vsetko v poriadku. Preto uz ani nehovorim svoj nazor lebo nemam silu nic riesit. Ja som uz o nieco starsia od teba. Mam za sebou odchod z domu, svadbu, 2 deti... Vsak uvidis casom. Ale kazdopadne je to tvoj zivot tak rozhoduj o nom sama a nepytaj si povolenie od svojej matky.

Predpokladám že priateľa berieš ako vážnu známosť, čiže niekoho s kým počítas do budúcna, čiže otca svojich budúcich deti.. čiže ako rodinu.. ak sú odpovede na tieto otazky áno, urobila by som si štedrý deň s priateľom a 25teho.by som išla k rodičom.. pokiaľ mama nebude sama a bude mať na štedrý deň spoločnosť, vôbec by som nemala výčitky.. výčitky by som mala.ak by môj partner mal byť doma sám.. a asi by som urýchlila osamostatnenie.sa.. ale samozrejme každý nech robí ako uzna za vhodné.. 😉