Vianočný likér s netradičnou príchuťou?
Každoročne pripravujem doma likér (nenazvem ho vaječný, lebo doň nedávam vajcia), ale robievam pravidelne obmenu Kinderkového, Rafaelo a karamel/slaný karamel 😁 Viete má inšpirovať nejakou inou sladkosťou, respektíve príchuťou? Uvažujem nad Lotus (ale to mi príde podobne karamelu, najmä keď robím cheesecake) alebo pistácie, ale to sa skôr bojím pre možné alergie v rodine... Ďakujem ❤️
nutelový, gaštanový
@tessa165 podeliť sa o recept? Ďakujem
@markusrasford veľmi jednoduchý. Nechať lúhovať vo veľkom 5l pohári domáce maliny (viac ako polovica pohára) v domácej jablkovici. Po mesiaci zliat, a osladiť cukrovým sirupom. Má to krásnu farbu a chutí vynikajúco. Inak tie maliny sú potom parádne do "rumových" guličiek z okrojkov kolacov
my sme robievali griotku - višňový likér, ale to je z čerstvých, do veľkej uhorkovej fľaše, zelené orechy a koreniny, zaliate vínovicou alebo vodkou, cukor a nechať macerovať.
minulý rok som sa na trhoch kúpila hafirovicu, bola brutál dobrá, nebola s bielym alkoholom ale s rumom. našla som recept s mrazenými, tak asi vyskúšam.
@tessa165 dakujem
kávový robím 🙂) rumový
@oliviakatka kavovy si môžem recept poprosiť ?
@abcabcada irish cream
@abcabcada ešte robím aj jahodový ale to keď sú čerstvé jahody
2-3 roky dozadu predavali v hu specialne vydania vajecneho likeru, viem že sme mali 3, tusim gastanovy, makovy, a este nejaky... asi kokosovy
@abcabcada moja sestra robieva z aronie, tá chuť je neskutočná 👍
@margotka17 môžem poprosiť recept. Tento rok sme skúšali prvý krát robiť našla som si nejaký recept na nete tak keby celkom nevyšiel nech mám do zálohy o rok nejaký overený.
@tessa165 jasne, pošlem ti ho, napíšem sestre, nech mi ho pošle 😉
@tessa165 ARONIA LIKER 👍
Robila som z cokoladovo-orieskovej natierky a bol vyborny

My robievame na Vianoce vždy malinový. Lepší si neviem predstavit