icon

Všímate si správne dátumy spotreby potravín?

5. nov 2024

Ahojte, začali sme s priateľom spolu bývať a prvá vec, ktorú som si všimla je rozdiel v spotrebe potravín. U nás je bežne že tatarsku mame otvorenú v chladničke aj 3 mesiace priateľ ju chcel vyhodiť pretože na obale písali že treba spotrebovať do asi 3 týždňov, rovnako pri kupovaní mlieka keď som nechcela trvanlivé ale klasické povedal že na obale je spotreba do 24 hodín no doma sme tiež mali otvorené mlieko v chladničke aj 2-3 dni. Všímate si dokedy je potrebné spotrebovať potraviny po otvorení keď ich máte v chladničke a prísne to dodržiavate ? Ďakujem ☺️

Strana
z2
brrunetkaa
6. nov 2024

Samozrejme, že kontrolujem. Všetko sa snažím spotrebovať tak, ako je napísané. Mlieko 2-3 dni aj keď klasické nekupujeme iba rastlinné. Tatárku a podobne výrobky nekupujeme, ale ak už sa kúpi, tak spravidla kvôli nejakému jedlu a kupujem takú aby sa aj spotrebovala. Neznášam plnú chladničku pootvaranych rôznych potravín xy týždňov nebodaj mesiacov. Ale asi za to môže aj to, že som na VŠ mala jeden semester mikrobiologiu a virologiu a nikto mi nevyhovori, že tatarka / kečup kadečo po 3 mesiacoch od otvorenia je Ok 😐

Strana
z2