icon

Vydržia vanilkové rožky do Vianoc?

bolarazjedna
17. dec 2025

Ahojte, v pondelok som natesena urobila moje prvé vanilkové rožky, vydarili sa. A potom som prišla na zo, že nemám ich kde skladovať - teda, špajzu nemám, na balkóne zvlhnu, v byte je 24stupnov. Zatiaľ ich mam v byte, na skrini vyložené, ale teda neviem, či je to ok. Este by som ich mohla dat pred vchodové dvere pred byt, len tam zase aby nezmizli 🙂

kacena4
17. dec 2025

na otazku ci ti vydrzia do Vianoc - ak ich nezjes vydrzia 🙂 zabal ich do uzatvaratelnej plastovej, kovovej krabice a vydrzia bez problem tyzden. ja ich bezne mam tyzden v byte popr. aj na balkone a nemam pocit ze by zvlhli, len ich musis hermeticky uzavriet

anonym_9a7089
17. dec 2025

@bolarazjedna na balkóne v uzavretej dóze nezvlhnu, ale zase, ak bude mrznúť, to by mohol byť problém. Nechala by som ich v dóze vo vnútri, do vianoc určite vydržia.

0silvia0
17. dec 2025

@bolarazjedna ved si kup nejaky box na potraviny, vydrzi ti to cele roky

mullerova46
17. dec 2025

@bolarazjedna mne nevydržali. Za tri dni som zjedla celý plech 🫣 ale keď máte silnú vôľu tak určite s tým nebude problém 😁

anonym_4ae1b6
17. dec 2025

@bolarazjedna Ha ha ja mávam vždy všetko hore na skrini v dózach,keďže nemám kam tiež dať a vždy vydržalo a istota je,že sa nezjedli ,lebo ani nevedeli kde sú a ani nedočiahli 😀😀😀

bolarazjedna
autor
17. dec 2025

Ďakujem vám všetkým, skúsim teda kúpiť väčšiu kovovú dozu, plastové nemám rada, tam mi všetky koláče zmäknú.

anonym_8d3c7f
17. dec 2025

Ked ich dovtedy nezjete, tak ano 😄

abab
17. dec 2025

@bolarazjedna dávam všetko vianočné do papierových krabíc od bonboniér a tie dám do veľkej kartónovej na balkón. Ak ti tam vyslovene nenaprší, budu dobré. A ani mráz vôbec nevadí. Skôr naopak. Tento zvyk máme v rodine po generácie overený.

osky
18. dec 2025

Pecivo mam v plastovych dozach a na balkone.
Naprciem cca tyzden dva/podla toho,co/prrd vianocami a vydrzia aj do marca...v dobre zavretej doze a v chlade sa im nema co stat.

anonym_1af730
18. dec 2025
@osky

Pecivo mam v plastovych dozach a na balkone.
Naprciem cca tyzden dva/podla toho,co/prrd vianocami a vydrzia aj do marca...v dobre zavretej doze a v chlade sa im nema co stat.

@osky plastová doza? pani vyššie píše že zmäknú. Tiež potrebujem tak rozmýšľam ako to spraviť.

anonym_1af730
18. dec 2025
@0silvia0

@bolarazjedna ved si kup nejaky box na potraviny, vydrzi ti to cele roky

@0silvia0 aký box myslíš? plastový máš overený, alebo kovový.?

0silvia0
18. dec 2025
@anonym_1af730

@0silvia0 aký box myslíš? plastový máš overený, alebo kovový.?

@anonym_1af730 nemam ziadny overeny box, ved to je jedno aky, zalezi co pocas roka vies vyuzit. Ja som si teraz kupila taketo nieco, ale nie na suche kolace, ale viem, ze to vyuzijem. Ja suche kolace skladujem v papierovej krabici vystlanej alobalom v spajzi. Ale ked je autorka v byte, potrebuje nieco ine.
https://www.kinekus.sk/doza-box-plastovy-3-posc...

anonym_afaefd
18. dec 2025

@bolarazjedna Ja roky dávam - naukladám do mikrotenoveho vrecka a do papierovej krabice. Skladujem v špajzi, a keď nie je miesto tam, tak kľudne aj na skrini v izbe.
Vydržia aj do nového roku, pokiaľ sa skôr nepojedia😄

kiki68
18. dec 2025

Davam do kovovych boxov, tie pekne z tedi a tam to krasne ten tyzden vydrzi.

osky
18. dec 2025
@anonym_1af730

@osky plastová doza? pani vyššie píše že zmäknú. Tiež potrebujem tak rozmýšľam ako to spraviť.

@anonym_1af730 mam to tak vzdy.vsetky druhy peciva./dlabky,vanilkace,gulky,plnene kosicky,suhajdy,uliky,linecke,jeze,oriesky,kokosky.../
V uzavretych plastovych dozach,medzi jednotlive vrstvy davam peciaci papier,aby sa nahodou nepolepili alebo neuspinili.
Robim to tak roky.
Mam to na balkone,tam je zima.
Este sa mi nestalo,aby nieco zvlhlo,zmäklo,ci splesnivelo a naozaj,byvali roky,kedy este v marci sme dojedali-take suche,prip.plnene dzemom..pekavala som pre celu rodinu...tak byvalo toho hrozne vela.
Ved su to kekse....

Napr.tento rok nepeciem
Lebo v oktobri sme boli na svadbe a vela som napiekla.vsetko je v mrazaku a len si vytahujem.priebezne,ked je navsteva.
Vsetko chuti skvelo a absolutne nic nie je vlhke..
Akurat vanilkace su zmrazene bez cukru,samozrejme.
Vzdy obalim az po rozmrazeni.
Ale na vianoce ich normalne robievam na hotovo,a su v doze na balkone..

osky
18. dec 2025
@abab

@bolarazjedna dávam všetko vianočné do papierových krabíc od bonboniér a tie dám do veľkej kartónovej na balkón. Ak ti tam vyslovene nenaprší, budu dobré. A ani mráz vôbec nevadí. Skôr naopak. Tento zvyk máme v rodine po generácie overený.

@abab zaujimave,lebo toto som skusila raz a kolace boli ako kamen-vysusene

viestta
18. dec 2025
@bolarazjedna

Ďakujem vám všetkým, skúsim teda kúpiť väčšiu kovovú dozu, plastové nemám rada, tam mi všetky koláče zmäknú.

@bolarazjedna vsak kup box s tesnenim, tam ti nezvlhnu. Staci ho vylozit papierom na pecenie. Tie s tesnenim predavaju aj 10 litrove. Tento typ, maju ich vsade v domacich potrebach
https://www.nay.sk/doza-na-potraviny-lamart-cli...

slavomira236
18. dec 2025

@bolarazjedna takto robim kazdy rok uz mam spravene 3 davky a vydrzia az do troch kralov v pohode ak sa nezjedia. Ja davam do krabice od topakok na servitky a do chladnej miestnosti kde sa nekuri

margotka17
18. dec 2025

@bolarazjedna ou, u nás by nevydržali a to máme aj špajzu, lebo by sa ochutnávali až by sa zjedli 🫣. Určite ti vydržia na skrini, ak ich nezjete tiež 👍.

anonym_5b1d83
18. dec 2025

@bolarazjedna daj ich do dozy na balkón, nebude im nic

laila22
Včera o 14:08
@anonym_1af730

@anonym_4ae1b6
@anonym_1af730 ja ich mám v plastovej, alebo kovovej dóze v nutri, v suchu. Nikdy sa im nič nestalo. Sú to predsa suché koláčiky, také sa neskladuju v chladničke, ani na balkóne...

anonym_8aa655
Včera o 14:13
@anonym_4ae1b6

@bolarazjedna Ha ha ja mávam vždy všetko hore na skrini v dózach,keďže nemám kam tiež dať a vždy vydržalo a istota je,že sa nezjedli ,lebo ani nevedeli kde sú a ani nedočiahli 😀😀😀

@anonym_4ae1b6 pripomenula si mi moju exsvokrou. Pred vianocami sa nikto suchých koláčov nemohol ani dotknúť, všetko mala v dobách na skrini... A po vianociach nám to stekala, nech to pojeme... 😆.

natalka13
Včera o 14:18

Je to trvanlive pecivo. Roky sme vsetko dojedali este v januari na lyzovackach.
Plastovy box tesni dobre. A pre mna je ciel aby akoby navlhli a neprasilo sa z huby pri jedeni.

anonym_1af730
Včera o 14:22

do krabice od topánok... to musia páchnuť, však tie krabice sú napáchnuté topánkami.

euka210
Včera o 17:24

@bolarazjedna ja zatvaram suche do dozy a vydrzia 2t v pohode...pokial sa nezjedia 😁
Aj na balkone v doze by vydrzali v pohode. Moja mama tak dava na balkon do krabice, lebo v butovke je teplo.

anonym_4ae1b6
Včera o 18:06
@anonym_8aa655

@anonym_4ae1b6 pripomenula si mi moju exsvokrou. Pred vianocami sa nikto suchých koláčov nemohol ani dotknúť, všetko mala v dobách na skrini... A po vianociach nám to stekala, nech to pojeme... 😆.

@anonym_8aa655 Ha ha dobréé..tento krát nie sú na skrini a polovica suchých zjedenych 😂😂 Už sa riadim akp muž raz povedal,teraz jedia keď im chutí. Potom bude všade koláčov a už cez Vianoce nechutí.🤣🤣🤣

anonym_8aa655
Včera o 18:31
@anonym_4ae1b6

@anonym_8aa655 Ha ha dobréé..tento krát nie sú na skrini a polovica suchých zjedenych 😂😂 Už sa riadim akp muž raz povedal,teraz jedia keď im chutí. Potom bude všade koláčov a už cez Vianoce nechutí.🤣🤣🤣

@anonym_4ae1b6 presne tak. 🙂 Na skriňu odlozit trochu pre návštevu, ale veru poriadne čas Vianoc už nikto nechce.. )

slavomira236
Včera o 20:36
@anonym_1af730

do krabice od topánok... to musia páchnuť, však tie krabice sú napáchnuté topánkami.

@anonym_1af730 nepachnu vobec mam krabice vypachtute davno a davam tam servitky na to rozky..za cim by mali pachnut. Myslis ze kde davali nase babky silikonove yesniace dozy dakedy neboli co pamatam ako dieta..

lapersefona
Včera o 22:40

Do plechovej dózy a do chladnicky