Využitie kyslých uhoriek v kuchyni
Celé roky som zavárala aj pre svokrovcov, ale svokra zomrela a svokor si ledva varí. Deti na internáte. Zostalo mega veľa....
zavarane uhorky ti vydrzia roky.. tak na rok nemusis zavarat
@reanda viem,ale mám ešte 64 pohárov ale väčšinou sú pikantné, muž ich isto nebude jesť 3-4 roky
Podaruj .
@mariska1989 komu? U nás na dedine ich má každý dosť
Šalat...kysle uhorky,kapia,kukurica, sampiony z konzervy na cibulke podusim a vychladene pridam, nastruhany syr a kecup...rozmiesat ...my ho mame velmi radi
Čo ty vieš. Možno sú taky ktorý ich majú už malo a už si to rozdeľujú až vydržia kým budú nové. Kľudne to dať aj na sociálnu sieť isto sa niekto nájde. Darujú sa kade jake veci uhorky isto nájdu svojho majiteľa
Pozri si recept Kosovska pochutka
daj na fb stranku a ludia z mesta si radi vezmu ... alebo hold davaj do jedla .... oslov znamych,alebo ludi z prace ..
@ukgirls ľudí z môjho okolia som skúšala, maximálne povedali že sa ozvú keby potreboval. Vieš koľko ľudí sa ozvalo?
Čo sa týka soc siete, darovala som už veľa krát aj hodnotnejšie ako pohár uhoriek, vždy napísala iba absolútna spodnina. Komplet obývačkovú stenu šatník, samostatné skrine, matrace, ešte si určovali podmienky, tak isto som pochodila s čerstvým ovocím a zeleninou kto si nikdy nevypestoval vlastne asi nevie že nie všetko vyzerá dokonale ako v obchode
kde byvas? u nas v okoli jedna pani s manzelom varievaju rpe bezdomovcov jedlo - oni by to urcite vzali. alebo ponukni charite ... u nas ked sa otvori 7dcl pohar, za tyzden sa zje, a to jem len ja a muz, deti nie ....
Ja by som si zobrala hneď, milujem ich. Určite sa niekto nájde a deťom na internát nemôžeš nabaliť? Veď tam sa zje všetko.
na chlebíčky, alebo na rozok (banovecke maslo, sunka a uhorky), k hlavných jedlám ako granadir, znojemska, ryza s masom, do wrapov
ja by som zopar aj kupila, ak by si bola niekde po ceste kde pojdeme 🙂 pikantne milujeme 😂
Takmer všetky šaláty s cviklu sa miešajú s kyslým uhorkami a sú veľmi zdravé. Odporúčam.
U nas niekedy stoja aj 3 roky a nic im nie je. Ked to mas v tmavej komore a pri zavarani pouzijes Deko alebo podobny pripravok, este ocot tam ide, nema sa co pokazit. To sa pomina...🤔
Sme juh stredného Slovenska úplne pri hraniciach.
Nikdy v živote som nepoužívala deko ani iný prípravok na konzerváciu, nálev si robím sama, recept je zdededí, dosť starý. Dávam doň bylinky zo záhrady najmä kôpor , vavrín a zeleninu podľa toho čo nájdem. Niektorým to vadí, aj to že nie sú všetky rovnako veľké. Dala som inzerát do lokálnej skupiny so symbolickou cenou, tak aby sa ani aspoň cena pohárov vrátila, mám poučenie na celý život,. Keďže svokra zomrela pred rokom a pol , uhorky budú čoskoro dvojročné.

Robievam zapekané kuracie prsia so strúhanými zaváranými uhorkami