Využitie medovníčkov
Ostali mi neozdobené medovníčky.Vyhodiť ich mi je ľúto,boli v mrazničke,takže im nič nieje .Deti ich už veľmi nechcú .Dajú sa nejako využiť?Máte nejaký tip?
Ked sme chodili na prazdniny do ciech, tak tam predavali taky tvrdy pernik na struhanie, babicka nam ho davala postruhany s rezancami a roztopenym maslom, mnam
Ja som ich po Vianociach polámala, rozmixovala a urobila som z nich nepečenú kokosovú roládu, robievam ju na Vianoce, ale potešila aj vo februári 😉 😉
@timea7 a to ako robis tu roladu?
@1erika3 Ja ju robievam z keksov Marína - 4 balenia po 100 g, teda medovníkov dávam 400 g. Pridám jedno Salko, 3 polievkové lyžice rumu a 3 polievkové lyžice kakaa. Vypracujem cesto, rozvaľkám, potriem kokosovou plnkou a stočím. Plnka: 80 g kokos, vanilínový cukor, 120 g masla,100 g cukru - ale plnky dávam viac, robím ju od oka.
ja inac medovnicky/pernicky nezdobim, zliepam ich slivkovym lekvarom a namacam do cokolady.
tiez by som ich mozno postruhala a daco nepecena spackala z toho.
a tiez sa mi paci ten struhany medovnik s rezancami.

@maba http://www.thestoryofacake.sk/baileys-pernikovy.... ak mas rada take smotanove torty ;)