Z akého mäsa robíte rezne?
Z akeho masa robievate rezne najradsej?
Zo žiadneho. Fuj.
@marci9 nepytala sa kto ma rad rezne ale z akeho mäsa robime .Naucit sa spravne citat je ozaj vyhodou 👍👍
Kare alebo kura prso ,mnam 😋😋
Ak bravčové, tak z panenky. Inak morčacie, kuracie alebo tela
@anonym_autor Najcastejsie z kuracich prs a bravcoveho kare,ale robievam aj z panenky alebo telacie tie su take jemnucke.
Nejeme vyprazane
Ženy, čítala som, že niekto namaca mäso do jogurtu, aj pol dňa pred vyprážanim.
Robíte to tak aj vy ?
Ja nie som nejak zručná v tomto type prípravy mäsa...ale (asi som bola nepríčetna v tom momente) som sa ponúkla, že na druhý sviatok vianočný pripravím pre kompletné celú rodinu (vyše 15 ľudí) čerstvé rezne 😁😁😁
A okrem mňa a jednej ďalšej osoby sú všetko milovníci rezňov 🙈
Obalené budú klasika v trojobale, panko strúhanka...len ako docieliť extrémnu šťavnatosť ?
Pol na pol panenka a vykostene kuracie stehná budem robiť
@nyusika ja som robila, recept si uz nepamatam presne, ale bol to jogurt s roznymi koreninami a solou, potom som vynechala muku a vajce a z toho jogurtu som to supla rovno do struhanky a boli take trochu kyslejsie, ten jogurt tam bolo citit, ale mne chutili, boli stavnatejsie
ja robim z kare a kuracich prs, mozno 3-4x do roka
najradsej robim z kuracich vykostenych stehien, a tie peciem na plechu. Teraz som ale parkrat robila z kare ale teda tie v trube nedam... tie musia do oleja a potom vsetko smrdi... Tak som sa rozhodla ze ak budem na masti piect kare, tak to budem robit vonku... susedom sa budu slinky zbiehat a ja nebudem mat smrad v dome
@katkaseiner
Trochu teorie, vyprazanie v oleji je sucha priprava !
ked teplota oleja a cas je spravne nastaveny tak vlhkost v mase sa meni na paru a brani vniknut oleju a spravi len povrch chrumkavy, ale vacsina reznov na Slovensku ked si objednam su sklamanim lebo su mastne- zle pripravene, nizka teplota a dlho v oleji.
@anonym_autor milujem kuracie v cesticku...to mame max.2x za rok, z kare podobne mame tak 2-3 za rok.
Ked je pekna krkovicka tak z nej, su pekne stavnate, Dalsia moznost je kare a stehno. Robime aj z kuracich alebo morcacich prs. A uplne nejlepsie su z telacieho stehna, len k tomu sa dostanem malokedy.
@viestta krkovička je "šťavnatá" z masti, ktorou je popretkávaná. Takže mastná.
@anonym_autor kuracie stehna, krkovica, kare.
@viestta krkovička je "šťavnatá" z masti, ktorou je popretkávaná. Takže mastná.
@anonym_42bbe0 pisem pekna krkovicka, ked zoberies ten koniec od kare, tak nie je mastna ale napriek tomu ma dost tuku aby ostala stavnata. Okrem toho prebytocny tuk sa da odrezat pri porciovani na rezne
Ženy, čítala som, že niekto namaca mäso do jogurtu, aj pol dňa pred vyprážanim.
Robíte to tak aj vy ?
Ja nie som nejak zručná v tomto type prípravy mäsa...ale (asi som bola nepríčetna v tom momente) som sa ponúkla, že na druhý sviatok vianočný pripravím pre kompletné celú rodinu (vyše 15 ľudí) čerstvé rezne 😁😁😁
A okrem mňa a jednej ďalšej osoby sú všetko milovníci rezňov 🙈
Obalené budú klasika v trojobale, panko strúhanka...len ako docieliť extrémnu šťavnatosť ?
Pol na pol panenka a vykostene kuracie stehná budem robiť
@nyusika nie, ja nenamáčam. Robím klasika, bez namáčania trojobal. Ale napr ja mám najradšej ( aj rybu na Vianoce) v cestíčku. 🙂 Len to skoro nejem, lebo je to veľmi kalorické a nezdravé. Ale mám ich rada. 🙂
najradsej robim z kuracich vykostenych stehien, a tie peciem na plechu. Teraz som ale parkrat robila z kare ale teda tie v trube nedam... tie musia do oleja a potom vsetko smrdi... Tak som sa rozhodla ze ak budem na masti piect kare, tak to budem robit vonku... susedom sa budu slinky zbiehat a ja nebudem mat smrad v dome
@katkaseiner my tak vonku na variči turistickom robíme chleba vo vajci. 🙂 Aby nám nesmrdel dom a veci.
@anonym_autor kuracie prsia. Zjeme aj bravčové, ale napríklad z kuracích stehien nám nechutia.
ak už robím, tak z kuraciny. Ale niekedy aj z bravčoviny. Ja robím rezne tak max na cestovanie, cca 3-4x do roka pre dieťa. Ja to nejem. Ani manžel.
@anonym_a5366a original maju byt z telacieho,my preferujeme bravcove, ale bezia aj kuracie a morcacie, podstatne je skor dobre ich spravit... https://www.madunicki.sk/recepty/bravcove-maso/...
Ked bravcove tak z kare alebo krkovicky, ked kuracie tak z prs ale nerobim klasicke ale take nuggetky ze vecer nalozim do smotany s vajickom, na druhy den len obalujem v struhanke, kuracie v klasickom trojobale nerobim. Ine rezne nerobim, je nas 5 takze telacie by som nezaplatila a morcacie maso mi nenormalne smrdi takze to robim vynimocne pre muza ale nie rezne.
@anonym_a5366a original maju byt z telacieho,my preferujeme bravcove, ale bezia aj kuracie a morcacie, podstatne je skor dobre ich spravit... https://www.madunicki.sk/recepty/bravcove-maso/...
@lucielle tak áno, vienesnitzel je z teľaciny, ale kto dnes kupuje teľacinu? Veľmi málo ľudí. A každý robí rezne podľa toho, ako je naučený z domu a ako mu chutia. My sme nikdy mäso nedávali do mlieka ani do smotany ani podobne. A navyše, mlieko nemám rada. Ale dôležité je, aby chutili tým, pre ktorých sú pripravované. Napr moje by ti asi nechutili, lebo ja solím minimum, skoro vôbec a najradšej mám aj tak v cestíčku. 🙂
@lucielle tak áno, vienesnitzel je z teľaciny, ale kto dnes kupuje teľacinu? Veľmi málo ľudí. A každý robí rezne podľa toho, ako je naučený z domu a ako mu chutia. My sme nikdy mäso nedávali do mlieka ani do smotany ani podobne. A navyše, mlieko nemám rada. Ale dôležité je, aby chutili tým, pre ktorých sú pripravované. Napr moje by ti asi nechutili, lebo ja solím minimum, skoro vôbec a najradšej mám aj tak v cestíčku. 🙂
@anonym_a5366a to, že sa pred vyprážaním namočia do mlieka predsa neznamená, že tam to mlieko budeš cítiť. Rezene sa pred obaľovaním vysušia s utierkami.
A do cestíčka nedávaš mlieko?
@anonym_a5366a nikoho nenutim kupovat telacinu, sama som napisala, ze preferujeme bravcove, ale original recept je z telaciny. Obluba mlieka s namocenim masa do mlieka nema nic spolocne, len zmaknu vlakna, nepridavaju ziadnu chut. Skoda, ze som vobec reagovala...
@anonym_a5366a nikoho nenutim kupovat telacinu, sama som napisala, ze preferujeme bravcove, ale original recept je z telaciny. Obluba mlieka s namocenim masa do mlieka nema nic spolocne, len zmaknu vlakna, nepridavaju ziadnu chut. Skoda, ze som vobec reagovala...
@lucielle nie, nie. Je to v pohode. 🙂 Ozaj a včera som sa pýtala manžela, že ako to robia jeho rodičia a vravel, že namáčajú mäso do mlieka. Povie mi to po 20 rokoch spoločného bývania. 🙂 🙂 🙂
@anonym_a5366a vela ludi kupuje telacinu. minimalne ti, co maju pristup k nej.. samozrejme ti co trafia iba do supermarketu, pomenej. Ale inak ako pises, kazdy si robi podla seba. Ja napr nevidim dovod plytvat mliekom alebo cimkolvek aby som do toho namacala maso..
@anonym_autor kuracie z prs