Zakalec - seknutá bublanina
Dobrý deň, viete mi prosím povedať prečo sa mi vždy z bublaniny urobí zakalec resp. Ked je dopecena tak cesto je seknute ? Recept ktorý som použila:
2 hrnčeky hladkej muky
1 hrnček cukru
1 kypriaci prášok
1 vanilkovy cukor
Zmiešame a pridáme
1 hrnček mlieka
Pol hrnčeky oleja
2 vajíčka
Vždy keď robím bublaninu sa mi toto urobí
Viete mi niekto povedať kde robím chybu ?
toto vidim prvykrat v zivote, nikdy sa mi to nestalo. tak som sa dozvedela zas nieco nove.
@viestta ja tiez
Ja pečiem aj bublaninu aj korpusy na torzy z hladkej múky a nikdy nedávam celý prášok do pečiva - vždy mám nadychané. No najskôr vymiešam vajíčka s cukrom do vysokej peny, potom pridávam tekuté a na záver len metličkou vmiešam preosiatu múku s práškom. U Teba to vidím skôr tak, ze Ti zle pečie rúra. Pečú obe špirály?
Používam podobný recept ako máš i ty. Len ja dávam 3 vajcia, cukru len pol hrnčeka, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 KP, 1 PL škrobu, pol hrnčeka oleja a 1 hrnček mlieka. Vajcia vyšľahám s cukrom, pridám mlieko, olej a potom sypkú zmes. Dám na plech, ktorý som zakryla papierom na pečenie. Pokladiem ovocie. Každá rúra pečie inak, dávam na 170 stupňov a pečiem asi 35 minút. Bublaninu mám vždy nadýchanú. Po upečení ju posypem ešte vanilkovým cukrom.
My tomu seknutému cestu hovoríme “slanina”…buď studené mlieko ( suroviny musia mať rovnakú teplotu),respektíve,ak robím korpus,idu tam vajcia žltka normal z chladničky,ale vodu prilievam horúcu..na 99% si tam liala studenú tekutinu …..tiež sa mi to stalo,keď som robila kolac z acidka a bolo studené…

Buď studené mlieko,vajíčka, alebo studená rúra. Všetky suroviny musia mať rovnakú izbovú teplotu a rúra dobre vyhriata vopred.
Plus skontroluj aj, či ti dobre pečie, aj v rúre môže byť problém.