icon

Zakalec - seknutá bublanina

11. júl 2023

Dobrý deň, viete mi prosím povedať prečo sa mi vždy z bublaniny urobí zakalec resp. Ked je dopecena tak cesto je seknute ? Recept ktorý som použila:
2 hrnčeky hladkej muky
1 hrnček cukru
1 kypriaci prášok
1 vanilkovy cukor

Zmiešame a pridáme
1 hrnček mlieka
Pol hrnčeky oleja
2 vajíčka
Vždy keď robím bublaninu sa mi toto urobí

Viete mi niekto povedať kde robím chybu ?

Strana
z2
jaskolka
11. júl 2023

Buď studené mlieko,vajíčka, alebo studená rúra. Všetky suroviny musia mať rovnakú izbovú teplotu a rúra dobre vyhriata vopred.
Plus skontroluj aj, či ti dobre pečie, aj v rúre môže byť problém.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
lilitela
11. júl 2023

toto vidim prvykrat v zivote, nikdy sa mi to nestalo. tak som sa dozvedela zas nieco nove.

terezka1947
11. júl 2023

@viestta ja tiez

michaela329
11. júl 2023

Ja pečiem aj bublaninu aj korpusy na torzy z hladkej múky a nikdy nedávam celý prášok do pečiva - vždy mám nadychané. No najskôr vymiešam vajíčka s cukrom do vysokej peny, potom pridávam tekuté a na záver len metličkou vmiešam preosiatu múku s práškom. U Teba to vidím skôr tak, ze Ti zle pečie rúra. Pečú obe špirály?

hyta
11. júl 2023

Používam podobný recept ako máš i ty. Len ja dávam 3 vajcia, cukru len pol hrnčeka, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 KP, 1 PL škrobu, pol hrnčeka oleja a 1 hrnček mlieka. Vajcia vyšľahám s cukrom, pridám mlieko, olej a potom sypkú zmes. Dám na plech, ktorý som zakryla papierom na pečenie. Pokladiem ovocie. Každá rúra pečie inak, dávam na 170 stupňov a pečiem asi 35 minút. Bublaninu mám vždy nadýchanú. Po upečení ju posypem ešte vanilkovým cukrom.

nevenka
11. júl 2023

@miriam11 toto aj ja robim, len davam uz menej cukru. Ked sa vajcia slahaju, vyjde nadychanejsia, ked len zmiesam, je to take nizsie.
Ale takto pokazene cesto, to je skor mokre, nedopecene...

woman04
14. júl 2023

My tomu seknutému cestu hovoríme “slanina”…buď studené mlieko ( suroviny musia mať rovnakú teplotu),respektíve,ak robím korpus,idu tam vajcia žltka normal z chladničky,ale vodu prilievam horúcu..na 99% si tam liala studenú tekutinu …..tiež sa mi to stalo,keď som robila kolac z acidka a bolo studené…

matricia
14. júl 2023

Našla som toto

Strana
z2