icon

Zámena horkej čokolády za bielu v cheesecake kréme

avatar
frida1990
3. nov 2025

Ahojte, potrebujem vašu radu.
Robím cheesecake podľa Adriany Polakovej (link nižšie) a na vrch má ísť krém zo 100 g horkej čokolády, 100 ml smotany na šľahanie a 100 g masla. Chcela by som však urobiť túto polevu/plnku radšej z bielej čokolády, zároveň ale chcem rovnakú konzistenciu a vlastnosti ako pôvodný krém. Pomer by som dala takto: 150 g bielej čokolády, 70 ml smotany na šľahanie (33 %), 70 g masla. Je to podľa vás rozumné takto zameniť, alebo radšej by ste do toho nešli?

Recept tu:
https://www.facebook.com/share/v/17DHJ1ot6E/

avatar
zuzinka888
3. nov 2025

Kedze ma biela cokolada ine zlozenie ako horka- nebude to rovnaka konzistencia. Jedle to bude mo ci a ako ti krem ztuhne je otazne.

avatar
andaluzia12
3. nov 2025

Pomer by mal byt ok, pri bielej čoko sa odporúča takýto. Ja robievam bez masla …

avatar
frida1990
autor
3. nov 2025
@andaluzia12

Pomer by mal byt ok, pri bielej čoko sa odporúča takýto. Ja robievam bez masla …

@andaluzia12 ďakujem stuhne podľa teba dostatočne ten krém?
@zuzinka888 veď práve tým si nie som tiež istá 🤷 ale to maslo by tam mohlo spraviť svoje, aj tá biela čoko

avatar
dixitka
3. nov 2025

@frida1990 určite to stuhne, bude to dobré.

avatar
frida1990
autor
4. nov 2025
@dixitka

@frida1990 určite to stuhne, bude to dobré.

@dixitka skúsila som a stuhlo to krásne, konzistencia presne ako som chcela, a chuťovo je skvelý, tak som rada že som to nakoniec zamenila