Zámena horkej čokolády za bielu v cheesecake kréme
Ahojte, potrebujem vašu radu.
Robím cheesecake podľa Adriany Polakovej (link nižšie) a na vrch má ísť krém zo 100 g horkej čokolády, 100 ml smotany na šľahanie a 100 g masla. Chcela by som však urobiť túto polevu/plnku radšej z bielej čokolády, zároveň ale chcem rovnakú konzistenciu a vlastnosti ako pôvodný krém. Pomer by som dala takto: 150 g bielej čokolády, 70 ml smotany na šľahanie (33 %), 70 g masla. Je to podľa vás rozumné takto zameniť, alebo radšej by ste do toho nešli?
Pomer by mal byt ok, pri bielej čoko sa odporúča takýto. Ja robievam bez masla …
Pomer by mal byt ok, pri bielej čoko sa odporúča takýto. Ja robievam bez masla …
@andaluzia12 ďakujem stuhne podľa teba dostatočne ten krém?
@zuzinka888 veď práve tým si nie som tiež istá 🤷 ale to maslo by tam mohlo spraviť svoje, aj tá biela čoko

Kedze ma biela cokolada ine zlozenie ako horka- nebude to rovnaka konzistencia. Jedle to bude mo ci a ako ti krem ztuhne je otazne.