icon

Zásoby jedla pred pôrodom

zankalh
10. nov 2022

Ahojtr baby.
Varili ste si pred porodom do zasoby a ulozili do mraziaka?
Som prvorodicka a o tyzden mam termin a neviem aka bude mala,za aky cas sa ”zohrajeme”,tak by som nechcela stresovat,ze musim daco navarit hned po porode.
Co by ste mi odporucili navarit a zamrazit?Ja zjem vselico,nie som prieberciva.No najradsej mam jedla,ktore nebudem moct papat a to napriklad segedinsky gulas,fazulpva polievka a pod 😁
Dakujem

Strana
z2
zankalh
autor
10. nov 2022

@veselo_neveselo dakujem krasne ❤️😃

zankalh
autor
10. nov 2022

@kate_cs tak to u nas bohuzial nehrozi

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
adkalu
10. nov 2022

@zankalh neviem ci ti pomôžem, ale ja som plánovač a tiež som niekde čítala o mrazeni pred pôrodom a par jedál som zamrazila. Pravdupovediac som ich až tak nevyužila ako som čakala. Veď vieš diskusné fóra a kamosky strasili, ale nebolo to také zlé. Mne tiež muž chodil o 18.30 domov a najprv som prvý týždeň nevedela kde je sever, a potom sa tu zlepšovalo. Tak sme se zvykli, zohrali sa už som vedela si aj približne plánovať deň. Dosť mi pomohlo, ze manžel sa stravoval v práci, večeru nevyžadoval varenú, babo bolo dojčene, tak som riešila iba seba a to nebolo až také náročné. Nevarila som každý deň, ak som varila polievku, tak na 2 niekedy až 3 dní, raňajky a večera suché. Naučila som sa jesť jednoduché jedla, ktoré sú rýchle. Polievky-vývar, len nahadzes do hrnca🤣, často mixované polievky, napr. koreňová zelenina, zemiak, cesnak trosku sóli, mixnút a zjemniť smotanou. A hlavne ľahké zeleninové polievky, cestoviny na všetky spôsoby, keď bola kríza, tak len s kečupom, tvarohom, grenadir, naučila som sa tiež robiť veci v rúre, zapekané zemiaky, k nim som prihodila zeleninu, mäso a ono sa pieklo samé. Ak sa mi nechcelo, alebo bola zlá noc, tak som si uvarila krupicu. Naozaj to nebolo také zlé. Potom som to už zvládala dobre, ale zase musím povedať, ze cez víkend robil raňajky vždy manžel a toto sa začalo práve v tomto období a taktiež navaril, keď videl, ze som veľmi unavená. Najprv som strukoviny a kapustu nejedla, ale potom som jedla, bábätká nemali problémy, tak som sa osmelila. Ono veľmi záleží od babatka, možno budeš stíhať aj kozmetiku😉. Pevné verím, ze to zvládneš a hlavne nech ste zdraví, ty aj bábätko a potom to varenie a aj čokoľvek iné zvladnes🍀.

zankalh
autor
10. nov 2022

@sono2 nakupene mam.Ja som chora na zasoby.Mam praziak s chladnickou+ jeden velky a plny mraziaci box 🤷‍♀️🤦‍♀️🙏😄
Zijem pri Osle a tu je teplejsia zima ako na slovensku.Vy tam trpite,tu je to pohoda 😀Aj leto mi viac vyhovuje,lebo tu nie su take horucky 😅

zankalh
autor
10. nov 2022

Dakujem vam vsetkym ❤️

osky
10. nov 2022

@zankalh ja mrazim vsetko.
Mozes uvarit gulas,kremove polievky,bolonsku omacku,zeleninove rizoto,prirodne rezne,paprikas,pecene mäso-hocijake,pecenu ci smazenu. Fasirku.svieckovu omacku vratane knedle a mäsa,vyvar,zeleninovu polievku,paradajkovu omacku s gulkami ...
To si krasne vies namrazit a mozes to mat aj pol roka...nic tomu nebude.
Bezne to robim...ako dobre padne obcas len otvorit "obchod" /rozumej mrazak/ a vybrat hotovy obed🙂😋

majlo1234
10. nov 2022

Mala som kupenu knihu First fourty days o poporodnom obdobi, a tymi receptami som sa zcasti inspirovala. A namrazíla som si silne vyvary, a moje oblibene jedla, dobre mi padli 🙂

zankalh
autor
11. nov 2022

@osky dakujem krasne 🙂❤️

zankalh
autor
11. nov 2022

@adkalu Moc ti dakujem a aj za podporu 🙏😍To ja,ako zena prvorodicka tesne pred porodom velmi potrebuje 🌸Ale verim,ze ked uz bude mala na svete,tak bude dobre.Len sa spoznat navzajom a potom si najst system.
Este raz dakujem 🙂

sono2
11. nov 2022

@zankalh joj tak neumrieš😀 a zvládneš neboj.
Ja som zvládla 2 bez pomoci v zahraničí. 7 až 19 hodín muž v robote. Aj depku som pri prvej mala, ale odišlo to a pohoda.
Ja zase horúčavy môžem. Ja som v at

54tinka54
11. nov 2022

@zankalh ináč k tomu ako si písala že v nórsku nie sú polotovary alebo rôzne hotové jedlá.. bola som v nórsku viackrát, mamka tam roky turnusovo pracuje a veru takýchto vecí je tam od výmyslu sveta 🙂čiže buď len navštevuješ nejaké mini potraviny so slabým výberom alebo len proste treba lepšie popozerať 😀 takže ak by bolo veľmi zle vieš to zachrániť aj polotovarom z obchodu.. určite je ale lepšia a výživnejšia domáca strava 🙂

domak2
11. nov 2022

@zankalh inak môžeš jest aj guláš aj fazulovu polievku. 🙂

moni73
11. nov 2022

@zankalh manzel ma narok na volno, vuz si nepamatam, ale zda sa mi, ze aj 6 tyzdnov to bolo

zankalh
autor
11. nov 2022

@54tinka54 mas na mysli pololovar ako su napr.lazane,ktore nemaju ziadnu chut,rybie fasirky,ktore sa nedaju jest,palacinky,ktore sa zlomia,ked ich prehnes(nechapem co to je za cesto),alebo myslis pizzu,rybie prsty,….?
Jedla si tie polotovary?Ved tu nic nieto pre boha.Za 13 rokov co tu zijem,hadam viem.A to,co tu maju,sa neda jest.Nevedia nic normalne vyrobit a ked,tak vobec nie dochutit.

zankalh
autor
11. nov 2022

@domak2 no ja neviem.Ved z toho naduva.Nerada by som ,aby mala mala koliky

54tinka54
11. nov 2022

@zankalh no odskúšané veru nemám 😁 ja len co som videla, že výber je pekný, co sa týka polotovarov alebo aj hotových jedál.
Ale to máš asi všade… aj u nás tie polotovary buď žiadna alebo umelá chuť. Teda ja ani u nás nič okrem mrazených pirohov a šúľancov nekupujem.

domak2
11. nov 2022

@zankalh teba z toho naduva. Mlieko sa tvorí z krvi. Samozrejme si môžeš odsledovat ak by nejake potraviny robili zle ale rad radom všetko vylúčiť je zbytočné. Ženy v minulosti si toho moc vyberať nemohli a fazuľa a kapusta boli snáď najľahšie dostupné. A napríklad alergeny ako jahody a orechy je naj jest už v tehotenstve, nech sa s nimi dieťa zoznamuje z "tretej ruky" 😅 Samozrejme ak nie si alergická ty.
A koliky majú aj deti na UM.

zankalh
autor
11. nov 2022

@moni73 v norsku je 15tyzdnov otcovska dovolenka.Chlap si ju vyberie po mojej materskej

zankalh
autor
11. nov 2022

@54tinka54 doma sa to da,ale tu fakt nie.Ja mam rada napr.majonezove salaty(teraz to nejem) no a tu tie co maju,tak maju vsetky rovnaku chut,vlastne skor nechut 😁Parky,vsetko na jedno kopyto a vo vsetkych pridany muskatovy oriesok 😂No mam to tu rada-krajinu,prirodu,ale jedlo strasne fakt.Tesim sa uz na slovensko 🙂

zankalh
autor
11. nov 2022

@domak2 ja som jedla cele tehotenstvo v podstate vsetko.Budem skusat.Fazulu fakt milujem a neviem si predstavit,ze ju nebudem jest pokial budem kojit.
🌸

olafienko
11. nov 2022

@zankalh mne by pomohlo a aj som tak mala bohuzial len asi 2balenia🤭zamrazene-maso napr kuracie morcacie prsia-na kocky nakrajane zamrazene.ked to vytiahnes len som osmazila cibulu, na to maso nakrajane a paprika, bobkac a korenie, zaliat smotanou+uvarit kolienka a rychly obed na svete

54tinka54
11. nov 2022

@zankalh no asi na tom niečo bude.. a používajú aj velmi veľa konzervantov čo som si všimla… mňa celkovo nórska kuchyňa veľmi nenadchla.. nechutí mi ani ten ich ospevovaný brunost, aj takú nejakú kašu so smotanou radi varia na raňajky.. jahňacina na Vianoce.. no neviem 😀

zankalh
autor
11. nov 2022

@54tinka54 je to tu tak veru.Doma ked sa cloveku trebars nechce varit,tak si fakt moze nieco kupit,alebo sa ist niekde najest.No ale tu…?Ale norom to nevadi.A ja si musim proste varit 🤷‍♀️😃A co mi teraz tehotnej velmi chyba je poriadny slovensky jogurt smotanovy 🙏😋Tu mozem snivat 😂

dadka128
13. nov 2022

@zankalh nemáš sa dôvod prečo stresovať a niet nad čerstvé jedlo, čo je podľa mňa dôležité pre kojacu matku

Strana
z2