icon

Zdobiaca plnka vhodná pre torty s jedlým papierom

avatar
kristina651
20. feb 2025

Ahojte, poradí mi niekto, chcem robiť tortu pre dcéru s plnkou mascarpone + šľahačka ale som čítala že nie je vhodné dávať na obter torty ten istý krém, ak budem zdobiť s jedlym papierom, že sa roztečie. Viete mi niečo odporučiť okrem Swiss krému. Ďakujem za rady.

avatar
valiant
20. feb 2025

@kristina651 na vrch torty, na mascarpone, potries bielu cokoladu a na to mozes potom dat jedly papier, alebo oblatku.

avatar
vikusjk
20. feb 2025

@kristina651 uplne kludne pouzi pod oblatku bud bielu cokoladu, alebo ak mas moznost rozvalkat na tenko nejaku hmotu (marcipanovu, white icing, smartflex a podobne) a oblatku na nu nalep. Nasledne polozis na tortu v den oslavy a bude to v pohode 🙂

avatar
dididudu
20. feb 2025

Ja robím pribinacik, smotana s tvarohom a Olé pudingom 😊

avatar
petulda333
20. feb 2025

@dididudu ale na tom sa obrazok rozmoci

Urob ganache

avatar
dididudu
20. feb 2025

@petulda333 s obrázkom som neskúšala ja používam zapichy alebo teraz som robila prvý krát ganache

avatar
petulda333
20. feb 2025

@dididudu ona chce prave obrazok,a ten sa rozmoci. Na zapichy je to v pohode

avatar
kristina651
autor
Autor odpoveď zmazal
avatar
kristina651
autor
20. feb 2025

@petulda333 viete mi napísať postup na ganache ?ja by som chcela spraviť z bielej čoko, aby obrázok vynikol

avatar
petulda333
20. feb 2025

@kristina651 Ku 300g čokolády pripadáme 100g zohriatej šľahačkovej smotany. Necháme postáť a vymiešame. Ganache potom necháme vychladnúť na požadovanú konzistenciu