icon

Zdravé bezlepkové koláče pre deti: Tipy a triky

gizkaon11
29. máj 2024

dobrý deň mám tu nejaké spolu babičky ktoré by mi vedeli poradiť nejaký dobrý netradičný recept na koláč / niečo sladké zároveň zdravé pre vnukov. totiž mám problém že moja nevesta je dosť hakliva keď dávam deťom tradične sladké koláče. dá sa povedať ze je taka bio mama. ja nechcem vzbudzovať konflikty v rodine preto sa snažím piecť zdravšie veci ale keď že som stara škola nepoznám žiadne novšie bio recepty ... skúšala som už všetko od presnidavok až po musli koláčiky ale to im moc nechuti. dráhe dámy vedeli by ste mi poradiť teda nejaké koláčiky ktoré robíte vy ak mate tiež takúto prehnane starostlivú nevestu ? najlepšie aj keby to bolo bezlepkové. už si neviem radi chcem vnukom spraviť radosť ale už aj syn súhlasí s nevestou asi aby mal pokoj doma. za každý recept budem rada a aj za rady ako riešiť tuto situáciu. ďakujem 🌹

Strana
z2
1ryba
Odpoveď bola odstránená
beata_k
29. máj 2024

@1ryba Kriste. Zakazovat dospelej zene kolacik pre vnucata. Smutna doba.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
1ryba
Odpoveď bola odstránená
beata_k
29. máj 2024

@1ryba Ty si riadne frustovana z toho jedla.

feb13
29. máj 2024

Bananove lievance? recept napr. https://dobruchut.aktuality.sk/recept/2514/bana... treba dat zrele banany, potom su sladke aj bez cukru, prip. este potriet lekvarom a zlepit po dva. Prepokladam, ze sa daju spravit aj z bezlepkovej muky. Tiez sa daju urobit aj bez mlieka, potom staci menej muky.

sisska96
29. máj 2024

@beata_k mňa by asi porazila taká nevesta 😅😅😅 ja som tiež mladá ale nie som taká fajnová že by som rypalavu svokrej že eko bio, nič sa nemôže lebo umrie z toho 😅

sisska96
29. máj 2024

Predsa aj svokry vychovali deti a piekli, varili im...

beata_k
29. máj 2024

@sisska96 Uplny hon na carodejnicu pre recept na kolac 🤦🏼‍♀️

1ryba
Odpoveď bola odstránená
simona92101
29. máj 2024

@beata_k mne zas vadi,ze akonahle chce matka pre deti zdravo varit,ci chce aby sa lepsie stravovali,tak je automaticky starsou generaciou oznacena akoby nadavkou za "BIO EKO RAW",pritom ani nevedia co to znamena 😡 nerozumiem co ma s tymto pojmom spolocny kolac?a preco chce silou mocou pchat do nich kolace?ja tiez detom na navstevach nedovolim jest kolace,lebo neviem co tam vsetko je, a aj ked babky vedia ze deti su alergicke,veselo namelu do kolaca orechy aj ked vedia ze mladsia ma silnu alergiu na orechy a ich "vsak len troska" by ju dostalo do anafyl.soku.a tiez som bola viac krat oznacena za "bioeko neviem co",alebo ze detom vymyslam diagnozy 🤦‍♀️
Naco silou mocou a este ju bude zosmiesnovat,treba respektovat rozhodnutia syna a nevesty,ona uz svoje vychovala..

sisska96
29. máj 2024

@simona92101 ak nevypestujes doma všetko, tak to nikdy nebude zdravé. V obchodoch predávajú iba odpad, zelenina ovocie plné chemikálie, všade Éčko a umeliny.

simona92101
29. máj 2024

@sisska96 da sa kupovat aj od lokalnych predajcov,domace chovy..

sisaka
29. máj 2024

@gizkaon11 ak je nevesta taká, ako niektoré dámy tu v téme, tak sa nezavďačíš ničím.
Buď zavolaj neveste, že čo by si dali, alebo im fakt nachystaj len nejaké ovocie, ako ti tu radia. Alebo radšej zeleninu, lebo ovocie má tiež veľa cukrov, tak aby nebol problém, že chceš deťom zničiť zuby…

h2
29. máj 2024

@gizkaon11 Nick "gizkaon" a ešte aj s fotkou? To ako vážne?! A baby ti to tu zhltli, aj s navijakom. Trápne!

jana_eyre_2
30. máj 2024

My máme doma celkom zdravo nastavený jedálniček.. moja svokra varí a pečie tradične a vynikajúco.. keďže u nej nie sme každý deň, deti väčšinu času jedia moje jedla tak nerozumiem prečo by mal byť problém ak občas zjedia babkine parené buchty, alebo štrúdľu (kks ja keď to jem tak som v 7nebi) buď máš ešte úplne mini deti, alebo fakt nevieš aké je pre babku dôležité niečím potešiť vnúčatá..
@1ryba

beata_k
30. máj 2024

@simona92101 Ty to ale beries z pohladu matky dietata, ktore ma alergiu. No autorka riesi cukor. A teraz mi fakt povedz, co sa stane zdravemu dietatu, ktore si da u babky jeden, dva kusy kolacu. Pre Boha zeny, tu sa nebavime o celom plechu na ranajky, na obed a na veceru. Bavime sa o kusku par cm. Nebudte take prepnute. Ja som detom tiez nedavala sladkosti, ale u babky si dali. A vies co sa im stalo? Nic 🤷

1ryba
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
30. máj 2024

pecieme normlane pecivo a davame menej cukru, ved obycajny kysnuty kolac ma v sebe tak mozno 4lyzice cukru + cukor do posypky, co ani nemusim robit a mam dve plechy z toho... :DDDD nevesta da iste detom viac cukru v kadecom "zdravom". Napr nasa babka pecie uz tak zdrave kolace, ze ani nam to uz nechuti :DDD cize da sa.. proste bezne recepty = minimum cukru, celozrnne verzie muk atd.

absolutne z toho nesalieme, pretoze aj tak sa nepecie kazdy den, u nas ani kazdy tyzden.. :D

jana_eyre_2
30. máj 2024

@1ryba ja som úplne pokojna o tebe sa to však nedá povedať na základe tvojich zbytočne podrazdenych reakcií.. 😒😉

1ryba
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
30. máj 2024

@1ryba neprekrucaj moje slová, písala som že "nevieš aké je dôležité pre babku niečim potešiť vnúčatá".. trocha dramatizujes s tým čo autorka rieši, pýtala si jednoducho recept s vysvetlením prečo, ale tu vztahovacne ženy samozrejme musia poučiť.. 🤷🏻‍♀️

1ryba
Odpoveď bola odstránená
ktochytavzite
30. máj 2024

@1ryba presne tak tu ani nejde o ten kolac ako o tu tradiciu na navstebe da musi jest,je jedno ze clovek nechce,mozno ma dietu,mozno nema take rad,nie apokojnost svokier je len vtedy ked navsteva ma plne brucha a prazdne taniere.Ja si toez myslim
ze ten kolac ci uz s cukrom alebo zdravy je upna zbytocnost,ak si to nevesta nepraje moze byt len svojra rada ze nemusi vypekat a upratovat.Namieato toho staci ked si sily usetri na program pre deti,ale to mnohe svokry radsej zalepia usta detom nejakym sladkym alebo zdravym kolacom a su spokojne.

ctahka
30. máj 2024

Zdravím vás,je super, že chcete sama od seba nájsť niečo zdravé pre vnucatka,ja odporúčam tieto nepečené guličky, páči sa,recept:
Banánovo-kokosové guličky:

2 banány
3 lyžice kakaa
100 g kokosu
1-2 lyžičky medu
1 lyžica kokosového oleja
kokos na obaľovanie
Banány si rozpučíme vidličkou, pridáme všetky ostatné ingrediencie a premiešame. Necháme na pár hodín v chladničke (ja som nechala cez noc) a potom vytvarujeme guličky a obalíme ich v kokose.😇 A ak sú banány sladučké, niekedy ani ten med netreba,budete sa oblizovať 🙂

sykork
31. máj 2024

@gizkaon11 buďte rada za takú nevestu, je veľmi zodpovedná, uvedomuje si, aký je cukor škodlivý. My máme opačný prípad v rodine. Mam švagrinu, ktorá dáva svojim trojročným deťom coca colu a ešte tam do toho svinstva sype cukor, vraj aby sa to rýchlejšie vybublinkovalo, aby to tí trojroční mohli rýchlo piť. To je iný extrem. Ja viem, že ste bola na niečo iné zvyknutá a vaša generácia to tak neriešila, ale je to super čo robí vaša nevesta, naozaj. Neberte to ako jej nejaký truc, aby sa s vami mohla hádať. Ako tu jedna pani spomínala, koláč z cukety obyčajnej je super, alebo z hokkaido tekvice, na nete je toho veľmi veľa. Alebo ešte lepšie, spýtať sa nevesty, ona bude určite milo prekvapená a veľmi sa poteší. Moja svokra zas aj napriek tomu, že som ju veľmi slušne poprosila, aby mojim deťom sladké nedávala, že radšej nech im očistí hrušku, alebo jabĺčko, tak ona je protivna a naschvál im dáva sladké. Ona je dokonca taká, drzá že im to dáva predomnou a ja keď jej poviem, že prečo to robí, veď som ju o to vyslovene slušne žiadala nech to nerobí, tak povie, že ja vymýšľam a zbytočne to preháňam. Takže asi tak. Jej dávam deti na strazenie vyslovene, keď len musím a nemám ich fakt už kde nechať, ona sa snaží dieťa hneď uspat aby mala malo roboty, a keď ho neuspi, tak ho napcha cukrom. Ona nemá problem mu dať aj tri sladkosti za sebou. Toto na nej veľmi neznasam. Vaša nevesta by pro mojej svokre už asi zinfarktovala.

mamusa123456789
31. máj 2024

@gizkaon11 banánový chlebík s kokosovej muky

Strana
z2