icon

Zdravé morčacie plátky bez oleja vo fritéze

dominik2795
4. nov 2025

Zdravim, casto si robim morcacie platky na panvici na oleji a chcel by som ich robit zdravsie, rozmyslam nad Tefal Dual Easy Fry Flex EY9228E0. Asi aj tam treba dat olej ale asi len trochu ze? Robili ste niekto uz platky v takej friteze?

a0
4. nov 2025

@dominik2795 a toho 0.01ml oleja, čo ostane na tom plátku je akože nezdravé? Pýtam sa skôr na zamyslenie pre teba, či neriešiš ozaj banalitu.

lindous
4. nov 2025

Úplne stačí dať menej oleja na panvicu, ak máš pocit, že je ho tam príliš 😊 v horkovzduške bez oleja ich akurát tak vysušíš na podrážku

deedol
4. nov 2025

@dominik2795 ja mam dobru skusenost s reznami z teplovzdusnej fritezy, tiez ich treba potriet olejom, ale aspon sa v nom nekupu. nie su suche ani mastne a su chrumkave. fritezu mame inu znacku

anonym_583349
4. nov 2025
anonym_7c4f95
5. nov 2025

@dominik2795 mám olej v spreji taktze v hrokovzdnusnej vždy len na mäso raz streknem a je výborné šťavnaté

anonym_f11233
5. nov 2025
@deedol

@dominik2795 ja mam dobru skusenost s reznami z teplovzdusnej fritezy, tiez ich treba potriet olejom, ale aspon sa v nom nekupu. nie su suche ani mastne a su chrumkave. fritezu mame inu znacku

@deedol akú značku máš prosím?

viestta
5. nov 2025

Ak mas dobru panvicu, nemusis ich kupat v troch deci oleja, Staci ich pred upravou pokapkat olejom a olej rozotriet.

simca06022011
5. nov 2025

morcacie prsia robim odjakziva na panvici.. platky vobec nemusia plavat v oleji... ja to davam napr na palacinkovou aj nenamastenu, na nerezovu panvicu davam trocha oleja, teflonovou normalne len stetkou natriem... a peciem. CAsto aj marinujeme maso, cize to potom vobec nic nedavam... ja som tiez uvazovala nad teplovzdusnou kovli kadecomu = ale teda rozmyslela som si to, nakolko kopa spotrebicov u nas konci darovanim, lebo viac zavadzaju.. a daju sa nahradit tym co bezne doma mam :D

deedol
5. nov 2025
@anonym_f11233

@deedol akú značku máš prosím?

@anonym_f11233 instant vortex plus, muz robil prieskum, ze su z nej najchrumkavejsie hranolky. kupovana tusim cez allergro z polska, vyslo to najlepsie.

dominik2795
autor
6. nov 2025
@deedol

@anonym_f11233 instant vortex plus, muz robil prieskum, ze su z nej najchrumkavejsie hranolky. kupovana tusim cez allergro z polska, vyslo to najlepsie.

@deedol a to tam davas na nejake rošt alebo do tej nadoby?

deedol
6. nov 2025
@dominik2795

@deedol a to tam davas na nejake rošt alebo do tej nadoby?

@dominik2795
bol k tomu aj rost, ale zrovna rezne davam len na dno nadoby a v polovici pecenia otocim (friteza zapipa, ked treba)