Zdravé morčacie plátky bez oleja vo fritéze
Zdravim, casto si robim morcacie platky na panvici na oleji a chcel by som ich robit zdravsie, rozmyslam nad Tefal Dual Easy Fry Flex EY9228E0. Asi aj tam treba dat olej ale asi len trochu ze? Robili ste niekto uz platky v takej friteze?
Úplne stačí dať menej oleja na panvicu, ak máš pocit, že je ho tam príliš 😊 v horkovzduške bez oleja ich akurát tak vysušíš na podrážku
@dominik2795 ja mam dobru skusenost s reznami z teplovzdusnej fritezy, tiez ich treba potriet olejom, ale aspon sa v nom nekupu. nie su suche ani mastne a su chrumkave. fritezu mame inu znacku
@dominik2795
Zmen technologiu vyprazania
https://www.bonappetit.com/story/parchment-hack...
@dominik2795 mám olej v spreji taktze v hrokovzdnusnej vždy len na mäso raz streknem a je výborné šťavnaté
@dominik2795 ja mam dobru skusenost s reznami z teplovzdusnej fritezy, tiez ich treba potriet olejom, ale aspon sa v nom nekupu. nie su suche ani mastne a su chrumkave. fritezu mame inu znacku
@deedol akú značku máš prosím?
Ak mas dobru panvicu, nemusis ich kupat v troch deci oleja, Staci ich pred upravou pokapkat olejom a olej rozotriet.
morcacie prsia robim odjakziva na panvici.. platky vobec nemusia plavat v oleji... ja to davam napr na palacinkovou aj nenamastenu, na nerezovu panvicu davam trocha oleja, teflonovou normalne len stetkou natriem... a peciem. CAsto aj marinujeme maso, cize to potom vobec nic nedavam... ja som tiez uvazovala nad teplovzdusnou kovli kadecomu = ale teda rozmyslela som si to, nakolko kopa spotrebicov u nas konci darovanim, lebo viac zavadzaju.. a daju sa nahradit tym co bezne doma mam :D
@anonym_f11233 instant vortex plus, muz robil prieskum, ze su z nej najchrumkavejsie hranolky. kupovana tusim cez allergro z polska, vyslo to najlepsie.
@deedol a to tam davas na nejake rošt alebo do tej nadoby?
@deedol a to tam davas na nejake rošt alebo do tej nadoby?
@dominik2795
bol k tomu aj rost, ale zrovna rezne davam len na dno nadoby a v polovici pecenia otocim (friteza zapipa, ked treba)

@dominik2795 a toho 0.01ml oleja, čo ostane na tom plátku je akože nezdravé? Pýtam sa skôr na zamyslenie pre teba, či neriešiš ozaj banalitu.