Zdravé recepty pre dojčiacu matku
Poprosím recepty alebo rady čo papať
Je to vysoko individuálne, mojej staršej vadili strukoviny , paprika, paradajky a cibuľa. Pri mladšej som jedla úplne bez obmedzení
Nevadili mi strukoviny ale mlieko vadilo tak jedine čo som nejedla bolo to
Mojim 2starsim nic nevadilo, ani strukoviny, ani mliecne. Sestricku na novorodeneckom skoro vykotilo, ked som jedla hrozno, ze z toho bude dieta boliet brusko, ale nic. Najmladsej nieco nesedelo, ale neprisli sme na to, ze co. Brusko ju na stastie nebolelo, ale mala zapareniny, ktore jej tiez nevadili, lebo nebola podrazdena, len to zle vyzeralo. Mala som vysadit mlieko, ale nevidela som rozdiel. Na stastie sa rychlo odplienkovala. Je to naozaj individualne. Zacni opatrne a najlepsie je jest vsetko, ovocie, zeleninu, mliecne, strukoviny, atd.
Ja úprimne neviem čo mu vadí ale má bolesti bruška..
Na začiatku som jedla rohlíky aj čerstvé s maslom a šunkou bolelo brucho tak som to skúšala obmedziť.
Jedávam aj vianočku s maslom neviem či mu to môže vadiť tiež.
Vyprážené rezne ryža vývar kurací a stále toto isté dookola takže to by mu už vadilo všetko či?
Preto som chcela nejaké nápady na recepty alebo hocičo pretože ja už neviem čo mám jesť a niekedy nemám časť sa najesť ani variť
Jedávam aj mäso na prírodno s ryžou
Párkrát som si dala aj langoš s kečupom a syrom možno aj tomu vadí
Poradim Ti, vykasli sa na to, moc to riesis, sa za chvilku zblaznis z toho. Mam 4 deti a kazdeho bolelo brusko. Nepodarilo sa mi zistit, z coho. Stale plakali. Mali pupocny pruh a diastazu vsetci, novorodenci maju aj nezrely traviaci system, takze uz od povahy tohto, ich moze boliet brusko. Musia si pomaly zvykat a najlepsie teda cez materske mlieko. Jasne, ze si nemas dat kilo kyslej kapusty alebo sosovice, ale dojciaca mama musi mat dostatok vyzivy. Lebo inak budes chradnut, pripadne sa Ti znizi tvorba mlieka. S druhym dietatom sme pobehali pol Slovenska, gastro, alergo, neviem co. Vysledky super a dieta do 1,5 roka bolievalo brusko, zapchy, nevedela sa vypukat, vykakat. Od babatka. Teraz poje aj klince, ma za chvilku 10 rokov. Takze pri dalsich detoch, co mali koliky, som to tak neriesila. A cuduj sa svet, jedla som pri tyzdnovom novorodencovi aj kapustnicu, zemiakovy salat, ci stiplavu klobasu a horsie mu nebolo, ako ked som jedla len kuraci vyvar. Vianocka s maslom, to boli moje ranajky, mnam, a biela kava k tomu.
Ak by dieta malo nejake ine priznaky, ako hlien, krv v stolici, tak by som riesila mozno to ABKM, laktozovu intoleranciu. Ale nasa mala aj zelenu stolicu, stale rektalna rurka, aj hlien, sem tam vlasocnica krvi a na gastre bolo vsetko ok...🤷♀️. Tak ja neviem teda. Niektore deti maju asi nezrelsi ten traviaci system ako ine, mozno su viac emocionalne a viac placu aj pri malej nepohode (ja si myslim, ze nasa "problemistka" to mala scasti aj povahou, co az spatne viem posudit), no viac faktorov sa stretava.
Mozno by som jedla viac takej neutralnej zeleniny a ovocia, ciste kvoli Tebe a zdraviu oboch.
Každé dieťa je iné ,musíš odsledovať či niečo vadí ..alebo ho proste boli bruško či ješ tak alebo onak
Pri staršej som neriešila ,jedla som všetko .Mala bolesti ale nebolo to až také ako pri druhej .Tu som si tiež povedala že veď musím jesť všetko pomaly ale mliečne jej veľmi robilo zle ,to som úplne všetko mliečne vynechala ...maslo len rastlinné a bolo to lepšie
MoNo kvôli tomu že to je kysnuté čo je ťažké na žalúdok keď je čerstvý a spolu s vyprážanim to je náročné pre žalúdok

Myslím že to je individuálne, bábätku môže a nemusí niečo vadiť
Zo začiatku klasika nejesť nič nadúvacie a mojej robilo zle aj mliečne ..nejedla som dlhooo do jej cca 8-9 mesiacov
Teraz už jem všetko ale surové mäso,vajcia ..ryby nie