icon

Zdravé vychytávky pre deti a rodinu

seva
11. okt 2011

ako isto viete, dnesne potraviny urcene pre deti, su plne E-cok, dochucovadiel, chemikalii... ak ste natrafili na nejaku zdravsiu alternativu, a chcete sa podelit s ostatnymi, mozete tu ... tema by mohla sluzit ako zoznam potravin, pripadne aj receptar. samozrejme, kazdy ma iny pohlad na to, co je zdrave, a co nie, a nerada by som, aby sa tema "zvrhla" na vysvetlovanie "preco ano - preco nie" mliecne vyrobky, "preco ano - preco nie" sladkosti... atd. skor mi ide o potraviny, ktore su zlozenim co najprirodzenejsie...

Strana
z4
lussy23
21. nov 2011

@luciak_1 koľko tie knižky stoja?

xlucia
21. nov 2011

@lussy23 v martinuse 34e a pri osobnom odbere 27

doty1
22. nov 2011

tie knihy sú riadne pálky 😒 tiež som ich pozerala. Ja mám od Bukovského Návod na prežitie pre muža a Hneď to bude a sú vynikajúce, takže asi za tú cenu aj v tomto prípade človek dostane hodnotné info.

xlucia
22. nov 2011

@doty1 o com su tie dve knihy co uz od bukovskeho mas?

teuska
23. nov 2011

Babz akurat som nasla na nete na gorile tu knihu za 25,50

lili777
23. nov 2011

Ja mám tiež Návod na prežitie muža, v podstate všetky od Bukovského. Sú to veľmi dobre knižky. Aj keď nie všetky jeho názory "žeriem" napr. vegetariánstvo al. názor na mlieko, sú v nich aj dosť dobré fakty o potravinách, čo je na čo dobré a tak. Na Vianoce som si zaželala dostať aj túto novú dvojknihu aj keď tá cena☹ To sú dve knihy v jednom balení, ináč by stála každá 15 eur a bolo by.

lili777
23. nov 2011

Ešte mi prosím poradte, mám doma jogurtovač Bravo. Pár krát som skúšala robiť jogurt, bol síce hustý, no taký hrdkovitý(?) alebo ako to nazvať. Nebol hladký. Čo som urobila zle? dávala som plnotučné mlieko s krátkou spotrebou /v plastovej fľaši/ a smotanový jogurt biely, myslím, že posledne zvolenský. Kde robím chybu?

doty1
23. nov 2011

@xlucia Hneď to bude je kuchárska kniha "bezmäsitá" 🙂 a so zaujímavými receptami a chuťami. Varím z nej a zatiaľ mi chutilo všetko. Návod na prežitie pre muža je podľa mňa návod pre ženu aby muž prežil 🙂 inak kniha o tom ako funguje naše telo, choroby, spánok, šport - taká všehochuť.

sivka
24. nov 2011

Ahojte, vyborna tema! Velmi ma toto cele zaujima, snazime sa stravovat co najzdravsie a tiez mam doma skoro vsetky Bukovskeho knizky, tieto posledne dve som si "vybavila" pod stromcek 😉
Ja robim jogurt doma na radiatore a je fakt skvely. Zmiesam plnotucne mlieko so smotanovym jogurtom, ponalievam do poharikov, dam na noc na radiator a na druhy den je hotovy.

doty1
24. nov 2011

@sivka sivka ja si pamätám, že naši to takto robili, keď sme boli ešte deti 🙂 Aké pomery dávaš? A dávaš to do kelímkov od jogurtov alebo do obyčajných pohárov?

sivka
24. nov 2011

@doty1 ja som od mamy vypytala jogurtovac, ktory uz roky nepouzivala, no z nejakeho dovodu uz nebol funkcny /co som zistila, az ked bola zmes na pripravu jogurtu ponalievana 😅 / tak som supla pohariky na radiator a podarilo sa 😉 pomer davam 1l mlieka a jeden jogurt /davam zvolensky/. Pohariky pouzivam tie z jogurtovaca, ale viem, ze baby davaju aj do poharikov z vyzivy tie mensie.

4ocka
25. nov 2011

@lili777 a riadne si vymliesala jogurt s mliekom? Ja si to prechadzam este sitkom aby somm nikde kusky nevymliesane nemala a co skom jogurt robila,vzdy bol dobry

doty1
26. nov 2011

@sivka vďaka, skúsim. A ešte otázka - na 1l mlieka stačí ten klasický malý jogurt?

sivka
26. nov 2011

@doty1 ano, ja davam 1 maly klasicky zvolensky na liter cerstveho plnotucneho mlieka. nam tento jogurt velmi chuti, je lahodny aj samotny bez dochutenia, lebo nie je prilis kysly.

4ocka
3. dec 2011

Baby mate nejake recepty na zdrave mlsanie? Nejake celozrnne ...ci ake kolaciky....

egyptanka
3. dec 2011

@4ocka
dovolim si sem dat jeden recept od kamosky, skusala som ich a su famoooozne

Tekvicove muffiny

400 g duziny oranzovej tekvice aj so supou
150 g krystaloveho (trstinoveho) cukru
2 vajcia
200 g hladkej celozrnnej muky
hrst orechov
1 lyzicka skorice
1,5 lyzicky prasku do peciva
cerstvo nastruhana kora z 1 citrona
150 ml olivoveho oleja

tekvicu nakrajame na vacsie kusy, dame do robota rozsekat nadrobno. pridame vsetko ostatne a nechame vymiesat na polotekute cesto. naplnime formicky alebo kosicky do 2/3 a pecieme asi polhodinu na 180°, resp. plyn c. 4. z tohto mnozstva vyjde asi 20 kusov.

miri.b
3. dec 2011

ja zvyknem piecť:

500 g tvaroh (používam nízkotučný)
450 g celozrnná hladká múka (ja dávam mix -podľa toho čo mám doma)
100 g tuk na pečenie (Hera, palmarin, a chcem skúsiť s kokosovým olejom)
100 g cukor
0,5 prášku do pečiva

všetko spolu spracujem na cesto a necham odležať v chladničke pol hodinu, potom cesto vyvaľkám na 0,5 cm a vykrajujem, pečiem na 180 C asi 15 min na papieri na pečenie, treba si to odsledovať.

Toto je len základný recept, ešte do cesta zvyknem pridať sušené ovocie (najradšej máme s brusnicami), alebo časť múky nahradím susšným kokosom, sekanými orechmi, príp. drvinu z mandlového mlieka, čokoládu,...., tiež sú zaujímavé ak sa miesto PDP použije prášok do pečiva na perníky.... 🙂

azarijka
10. jan 2012

Pohankove palacinky:
pohankova zmes z DM - 3 lyzice, deci mlieka, deci mineralky, 3 vajcia ----> zmiesat a upiect ...

mnaaaaam chutia mi viac ako klasicke palacinky

seva
autor
14. feb 2012

ahojte, toto som objavila: www.ravita.sk. niektore ich vyrobky dostat v Jednote.
ja som skusala ryzove a pohankove nesolene chrumky, syncek sa ide za nimi potrhat 🙂

seva
autor
23. feb 2012

v poste som mala 2 kupony na 50 percentnu zlavu na bio kokosovy olej zn. Purity Vision (predava DM, bezna cena 7,19 EUR, po zlave 3,59 EUR), plati do 17.4.
ak niekto ma zaujem, rada darujem (ja mam este dost v zasobe), staci napisat do IP.

seva
autor
23. feb 2012

kuponiky uz darovane.

petruska111
23. feb 2012

Ahojte, ja som teraz malym zacala kupovat tie zele vitaminy, jasne ze to nenahradi jablko ale ked uz jedia sladke, tak nech zdrave 😀 brávam ich zo stránky www.herbaland.sk

petruska111
23. feb 2012

a supla som im tam aj fotku nech ich beriem do aquaparku 🙂

seva
autor
1. mar 2012

vsetkym co robia domaci jogurtik - minule som podla vasich rad vyskusala - trosku som zohriala liter mlieka (asi na 30 stupnov), pridala jeden probioticky jogurt (skusala som zvolensky, aj probiu - vysli obidva) a nechala cez noc na radiatore. zlepsovak pre deticky, co nezjedia biely jogurt, do porcie jogurtu pridat jednu -dve cajove lyzicky javoroveho sirupu.

4ocka
8. mar 2012

@seva ja davam lyzicku medika 🙂 mala krici hanny medik daj 🙂

seva
autor
8. mar 2012

@4ocka zlata, vidis, med som neskusala. hned zajtra zamiesame, uvidime, ci cica zbada rozdiel 🙂 s tym javorovym sirupom to chuti uplne ako Fantazia, akurat je to bez chemie.

4ocka
8. mar 2012

@seva my javorovy nemame,tak nemozeme porovnat 😉 ale musim.jogurt robit s malou,inac by mi ho.nejzedla 🙂

atemi
16. máj 2013

predam lacno takmer novy vyrobnik rastlinneho mlieka, ak by niekto mal zaujem... pozrite tu: http://elektro.bazos.sk/inzerat/25592130/Soyabe...

Strana
z4