Zdravé zeleninové jedlá
Ahojte, prosím poraďte aké teplé bezmäsité zeleninové jedla varievate? Už mám dost mäsa, chcelo by to niečo na odlahčenie, niečo zdravé, zeleninové, čo mi zjedia aj deti (6 a 1,5 rokov) a aj manžel. Budem rada i za konkrétne recepty 🙂
Mame radi privarky... Sosovicovy, kelovy, zemiakovy, indicky dhal, kari cicer... Ale tak deti to moc nemusia 😑 fliacky a kapustou... Cestoviny s tvarohom to bude zajtra... Deti to maju radi....
No ak ti deti nejedavali zeleninu doteraz, asi to do nich tak ľahko nedostanes
Naše obľúbené sú - lasagne zeleninové, plnené Bataty, kari s ryžou a pečeným karfiolom, rôzne karbonátky - cviklove, cicerove s kasou alebo pečeňou zeleninou, boureki...
Pochuti si podľa mna aj muž, môj miluje tieto jedla. A deti keď troska upravis koreniny.
Aaaa polievky, krémové - tekvicová, brokolicová, špenátové, porkova, sparglova, cibuľová, cesnaková... Tie u nás zbožňuje malý dvojročný
placky z akejkolvek zeleniny, nastruhas, das vajicko, tvrdy syr, ochutis a pecies placky, k tomu zem.kasa, salatik pripadne nejaky dressing
privarky, cestoviny s roznymi druhmi a omackami, zapeceny karfiol alebo brokolica so zemiakmi a syrom 🤤, cuketove placky, grilovany hermelin s brusnicovou omackou 😍, sosovicovo-mrkvovo-zemiakove veganske gulicky...
Deti so zeleninou nemajú nejaký problém, skôr už neviem čo variť, potrebujem inšpiráciu. Mám pocit, že varím dokola skoro to isté a chýba mi viac zeleniny...
Spokojne aj cestoviny so zeleniinovou omackou (brokolicova, spenatova), chilli sin carne (teda bez masa) s ryzou, varene zemiaky so spenatom a s vajickom, cestovinovy salat so zeleninou, spenatove lasagne, leco, vegetarianska pizza, zeleninove kari, bombajske zemiaky, hribova omeleta, quesadilla, burito s roznou naplnou (refried beans, zelenina, ryza, salsa), pecene bataty, alebo aj pecene zemiaky v celku a naplnene niecim,... - tie ma tak napadaju co este neboli spomenute.
@molu12 na tejto stránke nájdeš len samé zeleninové jedlá www.jimejinak.cz sú to vegánske recepty, u nás doma je to topka 👍 sú ľahké na prípravu a veľmi chutné
Este zemiakove placky maju radi... Aj ked to nie je moc zdrave 🙈
Ďakujem za inšpirácie 🙂 Cestoviny so zeleninou by mohli byť tiež fajn, doporučíte mi prosím aj konkrétne, ako robievate?
@molu12 my sme si veľmi obľúbili toto....viď. foto. Dokonca aj môj vyberavý syn. Videla som to aj ako podklad na pizzu. Len si treba nájsť vhodný plech, aby to nebolo ani tenké ani hrubé 🙂. (Vajce dávam iba jedno, aj tak to pekne drží pokope a menej oleja😉)
@molu12 niečo ,,z alobalu,,
@molu12 ja zajtra varím špenát a k tomu volské oko a zemiakovú kašu. Máme radi zeleninové rizoto, prívarky od šošovice, fazuľové struky, fazuľu, zemiaky, hrách, tekvicu s volským okom a zemiakmi. Plnené palacinky so zeleninou, zapekaný karfiol, brokolicu.....

do lupy si vies dať konkretnu zeleninu alebo prilohu a super rcp
https://www.fitrecepty.sk/recepty?q=karfiol