Zdravšie náhrady za guľôčky do polievky pre deti
Ahojte, syn si u babky velmi oblubil take tie gulicky do polievky. Casto robim mixovane polievky a bez toho to nechce. Cim to nahradit aby to bolo zdravsie? Ale teda, musi byt gulate. Krutony z peciva nechce.
rob si ich doma, sic to tiez bude vyprazane ale aspon budes vediet ake maju zlozenie. Alebo mu skus ponuknut celestinske rezance, mozno ich vezme na milost
https://dobruchut.aktuality.sk/recept/45482/cel...
Ja poznam len talianske cestoviny do polievku co su take mini gulicky do slepacej sa davaju namiesto slizov inak netusim co ine by to mohlo byt .
Backerbsen? Tak to volame v AT, maju to vsade. Mozno objednat
@anonym_autor Aj môj to má rád veľmi a ja mu ich bez výčitky dávam, hlavne je,že aspoň takto zje všetky polievky. Nie do každej takže v pohode.
Možno skúsiť opečený cícer z plechovky? Trochu osoľ, okoreň, pokvapkaj olejom a zapeč dozlata, možno by to prešlo, aj keď vnútro bude mäkké 🙂
Tak ja zvyknem na panvici opiecť chlieb nakrájaný na malé kocky, na sucho bez Oleja.
pre tie co nevedia o com tocime, tak o tomto
https://eshop.hossafamily.sk/p/smazeny-hrasok-0...
a ma to skoro kazdy obchod v ponuke
varený cícer + opečený, osolený, okorenený
pre tie co nevedia o com tocime, tak o tomto
https://eshop.hossafamily.sk/p/smazeny-hrasok-0...
a ma to skoro kazdy obchod v ponuke
@viestta no ja som naozaj nevedela o com tu tocite 😁. A tieto gulicky teda vidím 1.krat.
@viestta no ja som naozaj nevedela o com tu tocite 😁. A tieto gulicky teda vidím 1.krat.
@bielasovicka tak pouziva sa to ako vlozka do polievok uz dlhe desatrocia (mozn aj dlhsie), vola sa to smazeny hrasok a korene ma vo Francuzsku, kde sa pridaval do bujonu, tam nepouzivali rezance
@bielasovicka tak pouziva sa to ako vlozka do polievok uz dlhe desatrocia (mozn aj dlhsie), vola sa to smazeny hrasok a korene ma vo Francuzsku, kde sa pridaval do bujonu, tam nepouzivali rezance
@viestta u nás sme toto nikdy nedávali do polievky, ani nikto v rodine. Môj muž kupoval niečo podobné, suchý hrach, alebo co to bolo, varil si takú kašu z toho. Ale to bolo iné, také tvrdé.
@viestta u nás sme toto nikdy nedávali do polievky, ani nikto v rodine. Môj muž kupoval niečo podobné, suchý hrach, alebo co to bolo, varil si takú kašu z toho. Ale to bolo iné, také tvrdé.
@bielasovicka hrach je nieco uplne ine, toto je vysmazane riedke cesto
@bielasovicka hrach je nieco uplne ine, toto je vysmazane riedke cesto
@viestta prvy x v zivote to vidim . 😊 nemyslim ze sa to bezne pouziva v restikach všade na svete .
Na insta isiel taky viralny recept: vareny cicer (moze byt aj kupeny) osolit, trochu papriky a sus. cesnaku, poliat olejom a dat na plech piect do teplovzdusky kym to nie je chrumkave (nepamatam si presne cas a stupne). Skusali sme to a chuti to presne ako tie smazene hrachove gulicky, ale teda je to o dost zdravsia verzia, vyborne sa to hodi do hustych kremovych polievok.
@miadi prave, ze sa pouziva. V tych fajnovejsich. Consome so smazenym hraskom je fajnova polievka z vysokej gastronomie
@viestta Ja chodim vacsinou do fajnovejšich 🤣a teda v Consome de pollo som to nemala .. aj ked ja nie som moc polievkar . Sa mi mari ze som to raz vylovila z polievky je to take tvrdkave suche?
@viestta boháča viesta ty vies všetko...len čumím aký mas prehlad🙂
@lasona raz davno nas pribuzenstvo vzalo do fajnovej restiky Prahe a tam bolo na obed consome so smazenym hraskom, to vzeralo tak exoticky, ze som si to musela dat. A potom z toho bol vyvar a smazene gulicky z palacinkoveho cesta, vies ako som cumela ja?
Môj syn ich tiež miluje, zje s nimi každú polievku. Ale viac ako zloženie ma štve, že som ich kupovala za 0,89€ teraz stoja 1,99€ 👿 a to behom pár mesiacov 😶
@bielasovicka všade ich majú v Tescu, Lidli len si si to asi nevšimla.Ked sa mi nechce opekať chlieb dám si ich.

robím z macesu. do nedelnej polievky.
neviem či také guličky myslíš.