icon

Zdravšie náhrady za guľôčky do polievky pre deti

14. nov 2025

Ahojte, syn si u babky velmi oblubil take tie gulicky do polievky. Casto robim mixovane polievky a bez toho to nechce. Cim to nahradit aby to bolo zdravsie? Ale teda, musi byt gulate. Krutony z peciva nechce.

deti95060810
14. nov 2025

robím z macesu. do nedelnej polievky.
neviem či také guličky myslíš.

viestta
14. nov 2025

rob si ich doma, sic to tiez bude vyprazane ale aspon budes vediet ake maju zlozenie. Alebo mu skus ponuknut celestinske rezance, mozno ich vezme na milost
https://dobruchut.aktuality.sk/recept/45482/cel...

miadi
14. nov 2025

Ja poznam len talianske cestoviny do polievku co su take mini gulicky do slepacej sa davaju namiesto slizov inak netusim co ine by to mohlo byt .

kiki68
14. nov 2025

Backerbsen? Tak to volame v AT, maju to vsade. Mozno objednat

aniele
14. nov 2025
@kiki68

Backerbsen? Tak to volame v AT, maju to vsade. Mozno objednat

@kiki68 Majú to aj u nás. Práve dnes pozeral muž pri obede zloženie. Hrach a múka. V B. pšeničná (myslím), v našej verzii (nepamätám si názov) kukuričná. Kupujeme v Coop Jednote.

anonym_6aafc5
14. nov 2025

@anonym_autor Aj môj to má rád veľmi a ja mu ich bez výčitky dávam, hlavne je,že aspoň takto zje všetky polievky. Nie do každej takže v pohode.

revikat
14. nov 2025

Možno skúsiť opečený cícer z plechovky? Trochu osoľ, okoreň, pokvapkaj olejom a zapeč dozlata, možno by to prešlo, aj keď vnútro bude mäkké 🙂

vilma7
14. nov 2025

Tak ja zvyknem na panvici opiecť chlieb nakrájaný na malé kocky, na sucho bez Oleja.

viestta
14. nov 2025

pre tie co nevedia o com tocime, tak o tomto
https://eshop.hossafamily.sk/p/smazeny-hrasok-0...
a ma to skoro kazdy obchod v ponuke

behulka
14. nov 2025

varený cícer + opečený, osolený, okorenený

mirage
14. nov 2025
@vilma7

Tak ja zvyknem na panvici opiecť chlieb nakrájaný na malé kocky, na sucho bez Oleja.

@vilma7 "musi to byt gulate"

bielasovicka
14. nov 2025
@viestta

pre tie co nevedia o com tocime, tak o tomto
https://eshop.hossafamily.sk/p/smazeny-hrasok-0...
a ma to skoro kazdy obchod v ponuke

@viestta no ja som naozaj nevedela o com tu tocite 😁. A tieto gulicky teda vidím 1.krat.

viestta
14. nov 2025
@bielasovicka

@viestta no ja som naozaj nevedela o com tu tocite 😁. A tieto gulicky teda vidím 1.krat.

@bielasovicka tak pouziva sa to ako vlozka do polievok uz dlhe desatrocia (mozn aj dlhsie), vola sa to smazeny hrasok a korene ma vo Francuzsku, kde sa pridaval do bujonu, tam nepouzivali rezance

bielasovicka
14. nov 2025
@viestta

@bielasovicka tak pouziva sa to ako vlozka do polievok uz dlhe desatrocia (mozn aj dlhsie), vola sa to smazeny hrasok a korene ma vo Francuzsku, kde sa pridaval do bujonu, tam nepouzivali rezance

@viestta u nás sme toto nikdy nedávali do polievky, ani nikto v rodine. Môj muž kupoval niečo podobné, suchý hrach, alebo co to bolo, varil si takú kašu z toho. Ale to bolo iné, také tvrdé.

viestta
14. nov 2025
@bielasovicka

@viestta u nás sme toto nikdy nedávali do polievky, ani nikto v rodine. Môj muž kupoval niečo podobné, suchý hrach, alebo co to bolo, varil si takú kašu z toho. Ale to bolo iné, také tvrdé.

@bielasovicka hrach je nieco uplne ine, toto je vysmazane riedke cesto

miadi
14. nov 2025
@behulka

varený cícer + opečený, osolený, okorenený

@behulka ked si pozries zlozenie to cicer nevidelo . Asi ti to len cicer pripomina.

miadi
14. nov 2025
@viestta

@bielasovicka hrach je nieco uplne ine, toto je vysmazane riedke cesto

@viestta prvy x v zivote to vidim . 😊 nemyslim ze sa to bezne pouziva v restikach všade na svete .

viestta
14. nov 2025
@miadi

@viestta prvy x v zivote to vidim . 😊 nemyslim ze sa to bezne pouziva v restikach všade na svete .

@miadi prave, ze sa pouziva. V tych fajnovejsich. Consome so smazenym hraskom je fajnova polievka z vysokej gastronomie

anonym_85d34c
14. nov 2025

Na insta isiel taky viralny recept: vareny cicer (moze byt aj kupeny) osolit, trochu papriky a sus. cesnaku, poliat olejom a dat na plech piect do teplovzdusky kym to nie je chrumkave (nepamatam si presne cas a stupne). Skusali sme to a chuti to presne ako tie smazene hrachove gulicky, ale teda je to o dost zdravsia verzia, vyborne sa to hodi do hustych kremovych polievok.

miadi
14. nov 2025
@viestta

@miadi prave, ze sa pouziva. V tych fajnovejsich. Consome so smazenym hraskom je fajnova polievka z vysokej gastronomie

@viestta Ja chodim vacsinou do fajnovejšich 🤣a teda v Consome de pollo som to nemala .. aj ked ja nie som moc polievkar . Sa mi mari ze som to raz vylovila z polievky je to take tvrdkave suche?

vilma7
15. nov 2025
@mirage

@vilma7 "musi to byt gulate"

@mirage tak nech povykrajujeme z chleba guličky ;)

behulka
15. nov 2025
@miadi

@behulka ked si pozries zlozenie to cicer nevidelo . Asi ti to len cicer pripomina.

@miadi napísala som odpoveď na otázku - čím tie guličky nahradiť. Toto robievam doma a je to výborné. Tie originál gule neepoznám.

lasona
15. nov 2025
@viestta

@viestta boháča viesta ty vies všetko...len čumím aký mas prehlad🙂

viestta
15. nov 2025
@lasona

@viestta boháča viesta ty vies všetko...len čumím aký mas prehlad🙂

@lasona raz davno nas pribuzenstvo vzalo do fajnovej restiky Prahe a tam bolo na obed consome so smazenym hraskom, to vzeralo tak exoticky, ze som si to musela dat. A potom z toho bol vyvar a smazene gulicky z palacinkoveho cesta, vies ako som cumela ja?

ekira1
15. nov 2025

Môj syn ich tiež miluje, zje s nimi každú polievku. Ale viac ako zloženie ma štve, že som ich kupovala za 0,89€ teraz stoja 1,99€ 👿 a to behom pár mesiacov 😶

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
luccija
18. nov 2025
@bielasovicka

@bielasovicka všade ich majú v Tescu, Lidli len si si to asi nevšimla.Ked sa mi nechce opekať chlieb dám si ich.