icon

Želatína na domáce gumené cukríky

avatar
evitka83
6. jan 2019

Kocky prosim Vas aku pouzivate zelatinu na vyrobu domacich gumenych cukrikov? Okrem tej klasickej zelatiny na pecenie, kde je pridavany cukor. Potrebujem minimalizovat obsah cukru. Dakujem za tipy 🙏😊

avatar
merlinja
6. jan 2019

agar - prírodná želatína z riasy
https://najky.webnoviny.sk/domace-gumove-medved...

avatar
ink
6. jan 2019

dobre radí @merlinja , agar, je to rozhodne zdravšia alternatíva.

avatar
romiada
6. jan 2019

@merlinja a mas to aj odskusane? Nie je ten medvedik potom taky mľandravy ako želatina na kolači?

avatar
evitka83
autor
6. jan 2019

@ink
@merlinja dik baby...a kupujete to normalne v obchode?

avatar
stankadu
6. jan 2019

a aký pomer šťavy a želatíny dávate na medvedíky? Mám formu ale akosi to nevyšlo ani s receptom. Robila som s potrav. želatínou, musím skúsiť ten agar.

avatar
ink
7. jan 2019

@evitka83 ja som to zatiaľ zohnala len v bioobchodoch. Robila som ríbezľové medvedíky, ale musela som dať aj med, lebo to bol riadne kyslý cukrík 🙂)

avatar
evitka83
autor
7. jan 2019

@ink dakujem pozriem 😊

avatar
merlinja
7. jan 2019

@romiada
@evitka83
nie nerobila som ich, len veľa ľudí sa vyhýba klasickej želatíne kvôli tomu, že je z "mäsa". agar je rastlinný. ja osobne ale jedávam želatínu - zloženie má - bravčová želatína a teda tam cukor nie je. nie tie už pripravené želé na torty, tam asi cukor je. ja si robím 2x ročne "takú kúru" - kúpim si 150 g želatíny a vždy si večer 5g zamiešam do vody a ráno je z toho taký nechutný gél a to vypijem. Je to taký žltý alebo modrý sáčok, záleží od výrobcu. To je podľa mňa lepšie použiť ako tie želé, keďže je jasné, že deti asi taký bezchutný "gyzd" nevypijú. Tieto tuhnú dosť, tak myslím že podľa návodu v pohode.

avatar
mmmonika
5. sep 2020

@evitka83 Skúšala si robiť?

avatar
evitka83
autor
7. sep 2020

@mmmonika skusala som z agar, nemali dobru konzistenciu.