icon

Živánska - alobal

14. dec 2022

Pečiete živansku v alobale v takých kapsičkách? Alebo na plechu?

avatar
terezka2911
14. dec 2022

V alobale v kapsickach.

autor
14. dec 2022

@terezka2911 a taká otázka, možno blbá.. Ale.. Nieje to škodlivé?

avatar
basska_b
14. dec 2022

No, skodlivejsie je, ked je to bez obalu a prska na to prepaleny olej a take tie cierne spaleniny...

avatar
terezka2911
14. dec 2022

Popravde som sa nad tym nikdy nezamyslala. Bezne aj maso prikryvam na zaciatku pecenia, aby sa nespieklo.🤷🏻‍♀️

avatar
domak2
14. dec 2022

Ak budeš jest zivansku z alobalu každý deň na raňajky a večeru tak by to byt nebezpečné mohlo.

avatar
dadka128
14. dec 2022

Nikdy som nepremýšľala na to, že by pečenie v alobale bolo škodlivé... Pečie sa tak už veľmi dlho takže nerob si stresy 🙂 a dobrú chuť k ogedu

autor
14. dec 2022

Mäso v pekáči prikrývam aj ja, aj francúzske zemiaky.. Ale takto priamo keď to naložím do alobalu tak či to nieje škodlivé.. Ale spravím teda v alobale asi 🤔

avatar
viestta
14. dec 2022

Ked sa tak strasne obavas hlinika z alobalu, dufam, ze neolizujes viecka na jogurtoch 🙂 Ale mozes piect zivansku v papieri na pecenie.

avatar
bessie12
14. dec 2022

raz za cas robim take tzv. maso v alobale, kde dam vsetko. Zemiaky, maso, zeleninu a peciem to pomaly.

autor
14. dec 2022

@viestta nie neolizujem viečka na jogurtoch a pýtala som sa kvôli tomu či niečo alobal neuvolnuje pri teplote.

avatar
janetinka27
14. dec 2022

na alobal sa to zvykne prilepit, takze to robievame aj tak, ze to najprv zabalime do papiera na pecenie a az potom do alobalu.

avatar
casavina
14. dec 2022

@janetinka27 na spodok a na vrch slaninku a neprilepi sa 👍

avatar
drzaopica
14. dec 2022

@janetinka27 daj trocha masla či olivového oleja na zemiaky

avatar
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
avatar
domak2
14. dec 2022

@janetinka27 to je inak super nápad.

A podla mňa záleží aj od kvality alobalu, niektoré sú veľmi tenké a ľahko sa trhajú.

avatar
h2
14. dec 2022

Ja robím živánsku niekedy v alobale, niekedy na plechu, zakrytú alobalom. K škodlivosti sa vyjadriť neviem, ale voľakedy bol úplne bežný hliníkový príbor, či hrnce a ľudia to normálne denne používali.

avatar
lucpro1
14. dec 2022

vies co ako kedy. ako kedy sa mi chce, no ak mame doma dostatok alobalu, tak po pravde spravim radsej balicky. aj doam to tak maju radsej, ked ma kazdy samostantny balicek

avatar
miskakyska
14. dec 2022

..ja osobne som prestala používať alobal ..vyhodila som aj hliníkovú formu na bábovku..miesto neho používam papier na pečenie na všetko... keď sa namočí, vykrúca tak pekne spolupracuje😁🤭