icon

Akceptujú ešte niekde stravné lístky z roku 2025?

6. jan 2026

našla som asi 5 lístkov. Myslíte, že niekde ich ešte vezmú, či len vyhodiť? ďakujem

ivicatolic
•
6. jan 2026

@anonym_autor niekto mával termíny do konca januára, treba sa spýtať

anonym_5bd02f
•
6. jan 2026

Nechceš stravné dostávať radšej v € a nebudeš mať s tým problémy? S nimi môžeš platiť kde chceš a kedy chceš, nemajú určený dátum exspirácie.
Načo si zbytočne komplikovať život.

anonym_31075e
•
6. jan 2026
@anonym_5bd02f

Nechceš stravné dostávať radšej v € a nebudeš mať s tým problémy? S nimi môžeš platiť kde chceš a kedy chceš, nemajú určený dátum exspirácie.
Načo si zbytočne komplikovať život.

@anonym_5bd02f presne toto som sa chystala poradiť
Dať si stravné vo forme peňazí na účet a nemusím rieist gastrace

anonym_c72e53
•
6. jan 2026

To ešte dávajú aj stravné lístky ? Ja som si myslel, že to už je len peniaze alebo stravovacia karta (na karte je ptnost dlhšie)

autor
•
6. jan 2026

to sú mužove. Neviem, prečo im to takto dávajú, ale všetci dostávajú lístky. Ja v práci lístky nemám.

anonym_50bb0e
•
6. jan 2026

Nie je tam uvedeny datum? Mal by byt.. ak je do konca 2025, tak smola. Ja som kedysi davno nasla cely štos v inej kabelke a vsetky prepadli, moja chyba.

anonym_5bd02f
•
6. jan 2026
@anonym_autor

to sú mužove. Neviem, prečo im to takto dávajú, ale všetci dostávajú lístky. Ja v práci lístky nemám.

@anonym_autor zamestnávateľ musí dať na výber či chce dostávať stravné lístky alebo peniaze a raz do roka môže zamestnanec zmeniť svoju voľbu
Zákonník práce §152 odsek 7
https://www.slov-lex.sk/ezbierky-fe/pravne-pred...

muchotrafka298
•
6. jan 2026

Dalo sa to vratit cez zamestnavatela, ze on to vedel dat naspat do tej firmy a oni mu vratili peniaze a strhli nejaky manipulacny poplatok. Toto ale nevie spravit sam zamestnanec a nie kazda firma je ochotna to spravit. Treba sa informovat u konkretneho zamestnavatela.

anonym_14eb95
•
6. jan 2026

v peňaženke som našla do konca roka 2024. 1 lístok. 😢

anonym_31075e
•
6. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor musel podpísať papier že chce gastrac

elanor
•
6. jan 2026

a nezrusili gastrace uz hadam pred dvomi rokmi? ci to ma este nejaky dobeh? som myslela, ze hadam uz ani neexistuju.

autor
•
6. jan 2026

Ja neviem, oni vo firme to majú všetko nejaké iné, ako všade inde asi. Ani paragraf u nich nepoznajú, keď ide k DR, len dovolenku čerpá. Aj PN si 100 x rozmyslí, radšej si vezme dovolenku. Len som bola zvedavá, či niekto podobné už so stravenkami riešil.

aliziana
•
6. jan 2026

@anonym_autor nejaké veľké obchody nech skúsi, dopredu nech sa opýta...

majka99999
•
6. jan 2026
@anonym_autor

Ja neviem, oni vo firme to majú všetko nejaké iné, ako všade inde asi. Ani paragraf u nich nepoznajú, keď ide k DR, len dovolenku čerpá. Aj PN si 100 x rozmyslí, radšej si vezme dovolenku. Len som bola zvedavá, či niekto podobné už so stravenkami riešil.

@anonym_autor nemaju to ine, firma len porusuje zakony a prava zamestnancov. 🙄

tykat
•
6. jan 2026

@anonym_autor viem ze azijske bistra s tym nemali problem.

muchotrafka298
•
6. jan 2026

Stravne listky, ktorym skoncila platnost k 31.12.2025 uz obchod nezoberie. Jedina moznost je, podla toho, kolko je tych listkov informovat sa u zamestnavatela, ci by bol ochotny mu ich zobrat a vratit do tej gastracovej firmy. S tym ale, ze nemusi mu vyjst v ustrety. Pises, ze sa jedna o 5 listkov, to by bol vacsi naklad zamestnavatela na poslanie ako by realne za to dostal a nasledne posunul zamestnancovi.
Co sa tyka stravnych listkov, je povinnnostou zamestnavatela pytat sa, co zamestnanci chcu. Nie ze ja davam listky a dovidenia.
A ze neuznavaju paragrafy na navstevu lekara? Porusuju pravo zamestnanca. To je v Zakonniku prace, to nie je vymysel.

anonym_c36883
•
6. jan 2026
@majka99999

@anonym_autor nemaju to ine, firma len porusuje zakony a prava zamestnancov. 🙄

@majka99999 a ti zamestnanci su ocividne pravne nevzdelani a neriesia to

chrobak7
•
Autor odpoveď zmazal
•
chrobak7
•
6. jan 2026

@anonym_autor Aké stravné lístky? Klasické gastro? Na každom z nich je uvedený dátum platnosti. Zvyčajne platia iba do 31.12. , ale môže sa stať, že niektorý distribútor ich prepláca do 31.1. nasledujúceho roka. Ak tam dátum nie je, treba napísať, aká spoločnosť ich vydala a pozrieť na stránke, ako majú platnosť. Platnosť lístkov neurčujú príjemcovia lístkov (kde platíš), ale firma, ktorá ich vystavila. Ona ich potom prepláca prevádzkovateľom, kde nimi platíš.