icon

Čierna listina: Podvodníci vo zváraní a stavebníctve

fuco1
14. sep 2026

Zakladám túto tému, pretože situácia na stavbách a v dielňach začína byť neúnosná.

- My, čo poctivo makáme so železom / na stavbách – či už ide o zváranie, zámočnícke práce,
potrubárčinu alebo montáže – sa čoraz častejšie stretávame
s jednou a tou istou špinavosťou.
Odvedieme stopercentnú robotu, odovzdáme zákazku v termíne, minieme vlastné peniaze
na materiál, cestu, ubytovanie a spotrebný materiál.

- No keď príde na splatnosť faktúry, zrazu nastane ticho. „Šéfovia“ nedvíhajú telefóny,
vyhovárajú sa na investorov, sľubujú „budúci týždeň“ alebo jednoducho prestanú
komunikovať.

-Táto téma má slúžiť ako čierna listina a varovanie pre nás všetkých. Nemôžeme si dovoliť sponzorovať podvodníkov, ktorí parazitujú na našej ťažkej práci.

- Čo sem písať?
Ak máte osobnú negatívnu skúsenosť s firmou alebo konkrétnym človekom, ktorý vám
nezaplatil, napíšte to sem. Držme sa však faktov, aby nás nikto nemohol chytiť za slovíčko:
Názov firmy / Meno podnikateľa (ideálne aj IČO), popis situácie (napr. „nezaplatená faktúra za
zváranie konštrukcií, komunikácia nula bodov“)

- Čo sem nepísať?
Prosím, vyhnime sa vulgarizmom a vyhrážkam, aby admini tému nezmazali.
Sme predsa profesionáli. Riešme to vecne – pravda a fakty sú naša najsilnejšia
zbraň.
Chlapi, zdieľajte svoje skúsenosti.
Ak o niekom viete, napíšte to sem, nech do rovnakej pasce neskočí ďalšia poctivá
partia.
Robote zdar a nech vám faktúry chodia načas!

billy_jean
14. sep 2026

Pridaj sa do skupiny zvárači/prípravári. Nie je tu? Kto vie prečo... si si istý, že si na vhodnej stránke?

fuco1
autor
Autor odpoveď zmazal
wade
14. sep 2026

To bola irónia.

elenka.k
14. sep 2026

waw, tak schválne, či tu bude naša firma ... ?! 😝
tiež, som zvedavá, ktorý " chlap " sa zaregistruje na mamičkovskom fóre, aby sa vyplakal ... posťažoval si.

anonym_651611
14. sep 2026

Uz si sem o tom istom pisal. Mas pocit, ze sa tu schadza velka komunita zvaracov? Na stranke kde su prioritne zeny?

elenka.k
14. sep 2026

Tiež ma zaujíma, veď hoď sem, autor, názov firmy, ktorá ti nezaplatila - aspoň, budem vedieť ....

anonym_08ef86
14. sep 2026
@anonym_651611

Uz si sem o tom istom pisal. Mas pocit, ze sa tu schadza velka komunita zvaracov? Na stranke kde su prioritne zeny?

@anonym_651611
Čo veľká, obrovská skupina zváračov je tu prítomná, hneď pod sekciou prvý trimester..🤣

anonym_5e18d6
14. sep 2026

Nebudte na neho zle, skor si pomylil adresy a malo to ist na modrastrecha.sk. Uzivatel na oboch strankach je rovnaky, preto je tu niekedy "nedopatrenim" obcas viac muzov. Omylom kliknu na mk a prihlasi ich to automaticky s nickom modrastrecha.sk.

anonym_eb113f
14. sep 2026
@elenka.k

waw, tak schválne, či tu bude naša firma ... ?! 😝
tiež, som zvedavá, ktorý " chlap " sa zaregistruje na mamičkovskom fóre, aby sa vyplakal ... posťažoval si.

@elenka.k keby si mala manžela, ktorému firmy visia napríklad 15 000 €, máte tri malé deti, hypotéku, asi by ti to také smiešne nepripadalo. Bohužiaľ na slovensku sú zákony také, že sám človek si nepomôže, nevymožiteľnosť práva. Clovek poctivo pracuje, dá do firmy vlastné peniaze na materiál, na prácu a potom za to nedostane zaplatené. To je podľa teba trápne vyplakávanie? Nezabudni, že raz sa to môže stať aj tebe, alebo tvojmu mužovi. Od takýchto podnikateľov môžu byť závisli ďalší ľudia.

anonym_dd8ea0
14. sep 2026

@fuco1
Si si istý, že je toto šťastné riešenie? Ja som sa pozastavila tu nad jednou pani umelkyňou, ktoru známi nepodporujú a len k tomu dodala, ako jednoducho sa dá podľa vlastného opisu vyhľadať cez KI. A blokli mi tému, lebo ja hnusoba som takto dala návod na odhalenie jej "anonymity" 😏 ...
Myslíš, že tebe to tu nezmazu keď tu ľudia popisu reálne firmy, prípadne mená tých dlžníkov?
Tu sa nehrá na férovosť. Čím väčší 👑👑👑 tým má väčšiu ochranu. A ešte tu je aj ochrana osobných údajov.
Ale skús tu modrú strechu, možno tam to bude vhodnejšie.

elenka.k
15. sep 2026
@anonym_eb113f

@elenka.k keby si mala manžela, ktorému firmy visia napríklad 15 000 €, máte tri malé deti, hypotéku, asi by ti to také smiešne nepripadalo. Bohužiaľ na slovensku sú zákony také, že sám človek si nepomôže, nevymožiteľnosť práva. Clovek poctivo pracuje, dá do firmy vlastné peniaze na materiál, na prácu a potom za to nedostane zaplatené. To je podľa teba trápne vyplakávanie? Nezabudni, že raz sa to môže stať aj tebe, alebo tvojmu mužovi. Od takýchto podnikateľov môžu byť závisli ďalší ľudia.

@anonym_eb113f ty trúbka, nesmejem sa dôvodu, ale , že chlap píše tuná a mamičkinom fóre.
A neboj, viem dobre, aké je to ak ti objednávateľa nezaplatia... a ty radšej zo svojich peňazí dáš pracovníkom, aby si si ich udržala, aby si mala tzv. Vyrovnanú kosť v chrbtici.
Ak si nepochopila, tak mi pls. nekomentuj.

elenka.k
15. sep 2026
@anonym_eb113f

@anonym_eb113f a presne viem, ktoré väčšie firmy neplatia, respektíve na čas ....
a domyslí si preco.

anonym_eb113f
15. sep 2026
@elenka.k

@anonym_eb113f ty trúbka, nesmejem sa dôvodu, ale , že chlap píše tuná a mamičkinom fóre.
A neboj, viem dobre, aké je to ak ti objednávateľa nezaplatia... a ty radšej zo svojich peňazí dáš pracovníkom, aby si si ich udržala, aby si mala tzv. Vyrovnanú kosť v chrbtici.
Ak si nepochopila, tak mi pls. nekomentuj.

@elenka.k trubka si ty