Čo robiť, keď po vrátení zmizne cashback?
Vrátila som len časť objednávky, ale cashback, ktorý už bol pripísaný, mi zrušili celý. Čakala som, že sa odpočíta len suma za vrátenú vec.
Je toto pri cashbackoch bežné alebo záleží od podmienok konkrétnej akcie?
a aké boli podmienky? 🤷♀️ my nevieme…
@biba_18 🙂 podmienky som si pri nakupe necitala, cashback sa mi normalne pripisal a az po vrateni jednej veci zmizol cely.
@biba_18 🙂 podmienky som si pri nakupe necitala, cashback sa mi normalne pripisal a az po vrateni jednej veci zmizol cely.
@anonym_autor ale @biba_18 ma pravdu, my nepozname podmienky konkretneho cashbacku. Strielam od boku - nemohlo sa jednat o cashback po dosiahnuti urcitej sumy za nakup, ktora sa vratenim tovaru zredukovala pod pozadovanu hranicu?
Nie je to hadanie, je to priamo v podmienkach a byva to tam napisane az prekvapivo doslova. Napriklad Tipli ma medzi dovodmi zrusenia odmeny uvedenu zmenu v objednavke zo strany zakaznika alebo obchodu a v zatvorke rovno vymenuva vratenie alebo vymenu celej alebo casti objednavky. Cize to, ze ti po vrateni jednej veci zmizol cely cashback a nie len jeho pomerna cast, nie je chyba ani vynimka, ale presne ten stav, ktory v podmienkach je.
Jeden dovod na to je aj celkom logicky. Odmenu nepotvrdzuje portal, ale sam obchod, a to spravidla az do sedemdesiatich dni od toho, ako sa ti pripise. Cize pripisana odmena este nie je potvrdena odmena, a kym bezi tato lehota, moze sa este hybat. Portal len preberie to, co mu obchod nahlasi, a obchod objednavku po vrateni casto nahlasi ako zmenenu, nie ako o kus mensiu.
A jedna vec, ktoru by som na tvojom mieste skontroloval skor, nez to uzavries ako vratenie. V tom istom zozname dovodov na zrusenie odmeny je aj pouzitie zlavoveho kupona, kodu, vernostnej zlavy alebo darcekovej poukazky. Ked si pri tom nakupe nieco take pouzila, mozno to nezhodilo vratenie, ale uplne ina polozka a vratenie sa len casovo trafilo.
Co na tuto situaciu nepomoze, je reklamacny formular. Ten je na iny pripad, na odmenu, ktora sa vobec nepripise do 48 hodin od nakupu. Tebe sa pripisala a potom ju obchod nepotvrdil, co je iny stav. Ked ti to aj tak nesedi, ma zmysel napisat priamo podpore portalu s cislom objednavky a spytat sa, v akom stave ju obchod nahlasil, lebo to vidia oni a ty nie.

Je to bezne