icon

Je možné reklamovať tovar iba s výpisom z účtu?

6. aug 2026

Podarilo sa vam niekedy vyreklamovat tovar na zaklade dokladu o kupe? Vedia to dohladat? Este som o tom nepocula ale vraj sa to da, tak ma zaujima ci je to take jednoduche. Dakujem.

anonym_5eb88e
6. aug 2026

Výpis z účtu nie je doklad o kúpe.
Podľa výpisu vedia platbu dohľadať. ak chcú. Nemusia

margotka17
6. aug 2026

@anonym_autor veď máš pokladničný doklad nie? K čomu bude predavačke tvoj výpis z účtu? 😲

anonym_cac998
6. aug 2026

Robím v retaily, riešili sme túto vec s právnikmi kvôli jednému špekulantovi, zákon je postavený tak že ti stačí aj svedok ktorý dosvedčí že si vec kupovala v obchode… čiže áno výpis z uctu stačí, každá predajná si to cez finančne vie priradiť ku konkretnej operácii/bloku. Nikomu sa to ale nechce riešiť preto vždy všetci sa oháňajú nutnosťou bloku 😊

anonym_6c2dda
6. aug 2026

Mne v Obi cca po tyzdni vymenili vadny tovar len na zaklade potvrdenia o platbe z banky. Blocek som stratila / zahodila, uz neviem. V systeme si dohladali, ze o takej a takej bol dany tovar zakupeny, ako bolo v mojom vypise uvedene. Ale nespoliehala by som sa na to, mozno som mala len stastie na cloveka.

veselo_neveselo
7. aug 2026

Podarilo, a vedia. Ale jednalo sa o vec, co bola neodskriepitelne kupena tam, takze som sa nedala aj ked mi tvrdili, ze to nejde.