icon

Je možné vrátiť auto z AAA a zrušiť úver?

veronika342948
27. mar 2026

Dobrý deň,
V nedeľu minulý týždeň som kúpila v aaa auto na úver. No ale po 1 dni tam začalo hrkotať niečo. Tak som išla do aaa a tam mi povedali že sú to rozvody. Takže to zasa padá oprava na mňa. Ďalej som našla na papieri že ako ma aké chyby. To mi nebolo povedané pri kupé. Ide o to, že úver mam cez home credit a chcela by som vrátiť auto naspäť a od úveru odstúpiť. Je reálna šanca že sa to da? Neviem už na koho sa mam obrátiť. Včera som tam bola a dali mi 500€ neviem ani prečo. Za prepis som platila 800€.

Strana
z2
anonym_e9aa1d
27. mar 2026
@done

@anonym_e9aa1d alebo kupit americke auto s objemnym atmosferickym motorom bez turba. Retaz v tych motoroch prezije auto.

@done to ano,bez turba,lebo to mas tiez casovanu bombu v autach.

chrobak7
28. mar 2026
@done

@anonym_e9aa1d alebo kupit americke auto s objemnym atmosferickym motorom bez turba. Retaz v tych motoroch prezije auto.

@done Toto som videl niekde aj ja, že v USA dávajú do rozvodov reťaz, kým Európa a Japonci tam dávajú remeň. A reťaz je na doživotie, kým remene treba meniť, niekde už po 150 tisíc km.

anonym_9a8c6e
29. mar 2026
@chrobak7

@done Toto som videl niekde aj ja, že v USA dávajú do rozvodov reťaz, kým Európa a Japonci tam dávajú remeň. A reťaz je na doživotie, kým remene treba meniť, niekde už po 150 tisíc km.

@chrobak7 aj europske auta davaju retaz, napriklad BMW ma retaz, a ano pisu, ze je dozivotna, tak ako olej v automatickej prevodovke, tak ako 30000 interval na vymenu olejov.. ak to tak robis je vsak zivotnost auta 200000 km.. ak to tak nerobis vies ju zdvojnasobit. Aj retaz sa vie roztrhnut, vytahat.. a podobne.. ak sa tak stane zadre sa motor a si v pecku, mozes hladat novy alebo dat auto do srotu. Ja sa o moje auto staram vzdy dobre, ale ako nahle dosiahne najazd 200000 km ho predavam, nic nebucha, nic nie je na okamzitu investiciu, ale viem, ze do roka treba robit generalku motora a to ja robit nechcem.

zdenkabartakova
29. mar 2026
@anonym_9a8c6e

No s tým sa môžeš rovno rozlučiť, dali ti 500 eur? ako? len tak do ruky? za prepis 800? to je strasne vela, co je to za auto?

@anonym_9a8c6e presne ze prepis 800€? To je nejaký blud toto...kupovali sme už 2krat auto ale ty kks nikdy som neplatila viac ako 30€ ...
A ďalšia vec keď kupujem auto sa asize zaujímam co kupujem nie ze sa vyhovoriť ze toto mi nebolo povedané 🤣🤣🤣🤣

mirola
Autor odpoveď zmazal
done
29. mar 2026
@chrobak7

@chrobak7 aj v Europe, Japonsku a Korei ma vela aut retaz, ale oproti tym dvojradovym americkym su mnohe poddimenzovane a mozu zlyhat skor ako remen. Znamy je problem u motorov VW group s oznacenim TSI.

done
29. mar 2026
@anonym_9a8c6e

@chrobak7 aj europske auta davaju retaz, napriklad BMW ma retaz, a ano pisu, ze je dozivotna, tak ako olej v automatickej prevodovke, tak ako 30000 interval na vymenu olejov.. ak to tak robis je vsak zivotnost auta 200000 km.. ak to tak nerobis vies ju zdvojnasobit. Aj retaz sa vie roztrhnut, vytahat.. a podobne.. ak sa tak stane zadre sa motor a si v pecku, mozes hladat novy alebo dat auto do srotu. Ja sa o moje auto staram vzdy dobre, ale ako nahle dosiahne najazd 200000 km ho predavam, nic nebucha, nic nie je na okamzitu investiciu, ale viem, ze do roka treba robit generalku motora a to ja robit nechcem.

@anonym_9a8c6e pri preskoceni alebo roztrhnuti rozvodu sa motor nezadre, ale stretnu sa ventily s piestami. V niektorych motoroch si to odnesu "len" ventily a niektorym motorom to neublizi vobec, lebo ventily a piesty na seba nedosiahnu a staci zalozit novy remen.

nelca84
29. mar 2026
@chrobak7

@chrobak7 Japonci davaju retaz, mam uz druhe suzuki a mam retaz, a viem, ze aj toyota dava retaz

tundra
29. mar 2026
@nelca84

@chrobak7 Japonci davaju retaz, mam uz druhe suzuki a mam retaz, a viem, ze aj toyota dava retaz

@nelca84 nie vsetky modely od toyoty maju retaz,hlavne starsie naftove maju remen.
Avensis,Previa s vykonom 116 koni.

zuzubb007
29. mar 2026

Z AAA ďakujem auto ani zadarmo, však zarobili na tebe fajne, za jedno preco Renault? To sú dosť hrozne auta, za ďalšie mala si so vziať zo sebou niekoho čo sa vyzná do auta, za ďalšie zabudni, auto nemôžeš vrátiť a úver tiež bez šance

nelca84
29. mar 2026
@tundra

@nelca84 nie vsetky modely od toyoty maju retaz,hlavne starsie naftove maju remen.
Avensis,Previa s vykonom 116 koni.

@tundra ok, nehadam sa, co ja poznam toyoty, tak maju retaz. Len chrobak pisal, ze Japonci davaju remen, na to som reagovala.

done
29. mar 2026
@nelca84

@nelca84 Suzuki Vitara, SX4 a Jimny s naftovymi motormi maju remen, taktiez Toyota s dieslovym motorom 2,0 D4-D ma remen, aj benzinova Land Cruiser 2,7 3,4 4,6 4,7 5,7 a vsetky dieslove maju remen, Aygo diesel ma tiez remen.

tundra
29. mar 2026
@done

@nelca84 Suzuki Vitara, SX4 a Jimny s naftovymi motormi maju remen, taktiez Toyota s dieslovym motorom 2,0 D4-D ma remen, aj benzinova Land Cruiser 2,7 3,4 4,6 4,7 5,7 a vsetky dieslove maju remen, Aygo diesel ma tiez remen.

@done 2,0 D4-D 126 konova verzia ma retaz.

nelca84
29. mar 2026
@done

@done v poriadku, uz som pisala vyssie, nehadam sa. Zjavne mam skusenosti len s benzinmi, ja som mala Sx4 benzin, teraz mam S-cross, tiez benzin. Znami co maju toyoty maju retaze, ale su to vacsinou corolly. Ale som rada, ze teraz ma @chrobak7 uz lepsi prehlad 😁

tundra
29. mar 2026
@nelca84

@done v poriadku, uz som pisala vyssie, nehadam sa. Zjavne mam skusenosti len s benzinmi, ja som mala Sx4 benzin, teraz mam S-cross, tiez benzin. Znami co maju toyoty maju retaze, ale su to vacsinou corolly. Ale som rada, ze teraz ma @chrobak7 uz lepsi prehlad 😁

@nelca84 vzdy je najlepsie preverit,podla vin,ci je v motore retaz alebo remen.

done
29. mar 2026
@tundra

@done 2,0 D4-D 126 konova verzia ma retaz.

@tundra to je pravda 2,0 D4-D ADT ma retaz, motory 2,0 D4-D CDT maju remen.

tundra
29. mar 2026
@done

@tundra to je pravda 2,0 D4-D ADT ma retaz, motory 2,0 D4-D CDT maju remen.

@done mal som obidva motory,osobna skusenost😁

anonym_c66103
3. apr 2026
@zuzubb007

Z AAA ďakujem auto ani zadarmo, však zarobili na tebe fajne, za jedno preco Renault? To sú dosť hrozne auta, za ďalšie mala si so vziať zo sebou niekoho čo sa vyzná do auta, za ďalšie zabudni, auto nemôžeš vrátiť a úver tiež bez šance

@zuzubb007 ahoj, ja som od aaa auto pár mesiacov dozadu tiež kupovala auto ale teda ja som s výberom auto veľmi spokojná, funguje ako má...nič sa na ňom doteraz nepokazilo 🙂 na druhú stranu je pravda, že auto mi pomáhal kúpiť kamarát, ktorý robí mechanika

anonym_92e152
Dnes o 08:27

nemyslim si, ze sa ti tam podari vratit auto 🙂 to jedine ze by si skusila auto zase do aaa auto predat, resp. dat do vykupu

Strana
z2