icon

Je správne namiesto peňazí dostať poukážky?

petra7481
Dnes o 09:58

Ahojte, môže mi predajňa nútiť poukážky za vybavenú reklamáciu?. Ze nevracaju peniaze. Keby ide o nákup a vraciam tovar, tak to beriem. Ale pri reklamácii mi to príde zvláštne

marhulka13
Dnes o 10:04

@petra7481 ak bola uznaná reklamácia, tak nie. Ešte záleží, ako bola vybavena

viestta
Dnes o 10:08

@petra7481 nie, nemoze. Ked uznali reklamaciu ty mas pravo odstupit od zmluvy (presne toto im treba povedat) a musia ti vratit peniaze.

zavana
Dnes o 10:25

Tak s tymto som sa veru este nestretla. Ty ako zakaznik mas samozrejme pravo odstupit od zmluvy v pripade reklamacie. Nerozumiem. Neda sa to nejako riesit? Co to bolo za predajnu?

mandzula
Dnes o 10:36

Urcite nie, porusuju tym zakon.

katarinaba
Dnes o 11:16

Uznanu reklamaciu mozu vyriesit:
opravou tovaru
vymenou tovaru za kus bez vad
vratenim penazi
zlavou z ceny tovaru
Ak sa reklamacia vybavuje vratenim penazi, poukazka nie je zakonne platidlo, nemozu ta nutit ju prijat. Dobrovolne mozes, ale nemusis. Vratenie penazi by malo prebehnut rovnako ako si platitla - v hotovosti alebo vratenim na kartu. Dohoda o zmene sposobu vyplaty je mozna.

petra7481
autor
Dnes o 12:09
@marhulka13

@petra7481 ak bola uznaná reklamácia, tak nie. Ešte záleží, ako bola vybavena

@marhulka13 volali, povedali ze bud si vyberiem druhu tasku alebo mi dajú poukážku ze peniaze nevracaju ide o školskú tasku

petra7481
autor
Dnes o 12:09
@zavana

Tak s tymto som sa veru este nestretla. Ty ako zakaznik mas samozrejme pravo odstupit od zmluvy v pripade reklamacie. Nerozumiem. Neda sa to nejako riesit? Co to bolo za predajnu?

@zavana ševt

katarinaba
Dnes o 12:12
@petra7481

@zavana ševt

@petra7481 takze reklamaciu vybavili vymenou tovaru. Navyse ti dali este moznost, ze ak nechces tasku, tak ti daju postovu poukazku. Takze v tomto pripade postupuju spravne s bonusom.

marhulka13
Dnes o 12:18
@petra7481

@marhulka13 volali, povedali ze bud si vyberiem druhu tasku alebo mi dajú poukážku ze peniaze nevracaju ide o školskú tasku

@petra7481 tak v tomto prípade si ešte vo výhode, ze si môžeš vybrať. Takto je to v poriadku

anonym_e83a89
Dnes o 12:31
@viestta

@petra7481 nie, nemoze. Ked uznali reklamaciu ty mas pravo odstupit od zmluvy (presne toto im treba povedat) a musia ti vratit peniaze.

@viestta uznanie reklamacie nemusi automaticky znamenat pravo odstupit od zmluvy. Reklamovany tovar sa moze opravit napriklad....

anonym_e83a89
Dnes o 12:32
@zavana

@zavana nie, toto nie je pravda... ako zakaznik nemas automaticky pravo pri reklamacii odstupit od zmluvy

viestta
Dnes o 16:28
@anonym_e83a89

@viestta uznanie reklamacie nemusi automaticky znamenat pravo odstupit od zmluvy. Reklamovany tovar sa moze opravit napriklad....

@anonym_e83a89 ano, ale ked jej davaju poukazky, tak asi to neopravili. Ci?

anonym_e83a89
Dnes o 17:30
@viestta

@anonym_e83a89 ano, ale ked jej davaju poukazky, tak asi to neopravili. Ci?

@viestta to je teraz druhorade... prvorade a to co som riesila je tvoje nespravne vyjadrenie o odstupeni od zmluvy

viestta
Dnes o 17:35
@anonym_e83a89

@viestta to je teraz druhorade... prvorade a to co som riesila je tvoje nespravne vyjadrenie o odstupeni od zmluvy

@anonym_e83a89 moje vyjadrenie logicky vychadzalo z predpokladu, ze jej nukaju poukazky na dalsi nakup. Teda spotrebic neopravili ani nevymenili.

anonym_e83a89
Dnes o 17:40
@viestta

@anonym_e83a89 moje vyjadrenie logicky vychadzalo z predpokladu, ze jej nukaju poukazky na dalsi nakup. Teda spotrebic neopravili ani nevymenili.

@viestta aspon priznaj ked sa mylis a nehraj sa na mudru... Jasne si napisala ze "Ked uznali reklamaciu ty mas pravo odstupit od zmluvy (presne toto im treba povedat) a musia ti vratit peniaze." co absolutne nie je pravda

petra7481
autor
Dnes o 20:21
@marhulka13

@petra7481 tak v tomto prípade si ešte vo výhode, ze si môžeš vybrať. Takto je to v poriadku

@marhulka13 ale ja si nechcem vybrať chcem peniaze mne sú poukazky na nic

petra7481
autor
Dnes o 20:22
@katarinaba

@petra7481 takze reklamaciu vybavili vymenou tovaru. Navyse ti dali este moznost, ze ak nechces tasku, tak ti daju postovu poukazku. Takze v tomto pripade postupuju spravne s bonusom.

@katarinaba tasku rovnakú nemaju čiže ny sme v obchode bud menili kus za kus alwbo sa vada opravila alebo vrátiť peniaze

katarinaba
Dnes o 21:09
@petra7481

@katarinaba tasku rovnakú nemaju čiže ny sme v obchode bud menili kus za kus alwbo sa vada opravila alebo vrátiť peniaze

@petra7481 prepac, ale vobec tvojej vete nerozumiem.
Pokial nemaju totozny tovar na vymenu, mas pravo odstupit od zmluvy a ziadat peniaze spat. Iny typ, ina farba - to uz nie je totozny tovar, cize nie su schopni vymenit kus za kus.

marca12
Dnes o 21:26

@petra7481 Nepostupuju podla zakona. Pisomne sa odvolaj,ze pozadujes vratenie penazi,tak ako je uvedene v Obcianskom zakonniku. V opacnom pripade budes nutena,obratit sa na SOI. Obchodnici zvyknu ponukat poukazky,ale to nie je spravny postup vybavenia reklamacie. Takze si stoj za svojim. Bud im ustne povedz,ze nesuhlasis a ak sa nedaju odbit,pisomne poziadaj.