icon

Nevydarená reklamácia? Skúsenosť s Intersport Nitra Mlyny

mima0022
Dnes o 10:01

Idem sa podeliť so svojou skúsenosťou s nevydareným nákupom a následne reklamáciou v predajni Intersport Nitra Mlyny.
Minulé leto, konkrétne v auguste 2025 som kúpila synovi tenisky v už spomenutej predajni, veď aby bol do školy pekne obutý. Nosil ich zopár mesiacov, veď v zime mal inú obuv, asi mesiac na jar. Ako začalo byť teplo už mal iné ľahšie topánky, a počas horúčav zas sandále. Ani nie po roku sa topánky rozlepili od podrážky a pri členkoch predrali, tak som ich bola reklamovať. Mladá slečna vypísala reklamáciu a vraj sa mi ozvú alebo pošlú písomné stanovisko. Cca po mesiaci mi prišlo vyrozumenie, že na základe posudku od p. znalkyne boli topánky znehodnotené bližšie neurčeným mechanickým poškodením a reklamáciu mi zamietli. Samozrejme som s takýmto spôsobom vybavenia nesúhlasila, písomne som poslala nesúhlasné stanovisko. Následne som podala podnet na ARS na obchodnú inšpekciu. Po 3 mesiacoch naťahovania mi napísali , že snahy o zmier boli vyčerpané s tým, že obchod mi výnimočne ponúkol zľavu na nezľavnený tovar ( o čo nemám záujem, v tomto obchode minút ďalšie financie ). V stanovisku obchodu sa doslova píše, že ja ako zákazník sa odmietam dohodnúť. Keďže alternatívne riešenie sporov nevyriešilo nič podala som podnet na obchodnú inšpekciu. Odtiaľ mi prišla odpoveď, že oni nemajú kompetencie vymôcť vrátenie peňazí , podľa nich bola reklamácia vybavená s tým, že mi ju zamietli.
Už naozaj nevidím žiadnu možnosť ako sa domôcť vrátenia kúpnej sumy.
Takto v praxi funguje ochrana spotrebiteľa a reklamácie v obchode Intersport Nitra Mlyny.
Ako posledné využijem možnosť nechať recenziu na tento obchod a aj takto prezentovať svoju negatívnu skúsenosť.

biba_18
•
Dnes o 10:05

ak oni napísali že bola obuv poškodená nesprávnym používaním mechanicky - ty to vieš zargumentovať iba vlastným znaleckým posudkom bohužiaľ ...

ivicatolic
•
Dnes o 10:07

@mima0022 je to sila, majú to dobre "ošetrené" , a ešte si u nich máš spraviť ďalší nákup? .... správne, že nie a nikdy viac 👎

anonym_f04667
•
Dnes o 10:12

Ja nikdy nic nechodim vracat,reklamovat.Raz som si kupila zimne topanky a po par krat sa odlepili vzadu,stali 70eur,co pred 100r bola aj dost suma.Ani tie som nesla reklamovat,mne osobne je to proste blbe takze radsej kupim zas dalsie nove.

anonym_28f2d2
•
Dnes o 10:13
@anonym_f04667

Ja nikdy nic nechodim vracat,reklamovat.Raz som si kupila zimne topanky a po par krat sa odlepili vzadu,stali 70eur,co pred 100r bola aj dost suma.Ani tie som nesla reklamovat,mne osobne je to proste blbe takze radsej kupim zas dalsie nove.

@anonym_f04667 tak keď máš peniaze na vyhadzovanie,kupuj si aj každý mesiac nové

anonym_28f2d2
•
Dnes o 10:13

@mima0022 jedine dať si urobiť vlastný posudok

anonym_fcc514
•
Dnes o 10:16

Čiže chápem správne, že podľa teba je jediné spravne vyriešenie reklamacie to, že ti dajú za pravdu a vrátia ti peniaze ? Napadlo ta,ze možno pravdu nemáš?

anonym_6ccc9f
•
Dnes o 10:45

Reklamovať nosenú obuv po roku je odsúdené na neúspech...

mondolina
•
Dnes o 10:56

@mima0022
za rok školákovi nenarástla noha? ani o číslo?
deti zničia topánky aj za menej ako rok.
roztrhnutá v časti päty mohla byť z toho, že ho už tlačili?

katkazatka
•
Dnes o 11:06

Jedna vec je, ze topanky by mali nieco vydrzat. Druha vec je, ze nie vsetko pokazene je vinou vyrobcu. Kazda topanka ma definovane, na co ma byt pouzivana. Ak je to rekreacna, alebo vychadzkova obuv, nemalo by sa v nej sportovat, hrat futbal..atd. Ci ich spravne pouzival, necaptal, neboli mu male.
A este ci islo o kvalitnu obuv, alebo tenisky v hodnote 20e.

Mne vydrzia tenisky aj 8 rokov. Striedam viacero obuvi, takze nie je taka opotrebovana. Ale kupujem si sice znackove tenisky, ale malokedy za ne dam viac ako 50-60e. A vydrzia.

Takze bud vase naozaj neboli kvalitne a stoj si za svojim, alebo ich syn nadmerne zatazoval nespravnym sposobom. Asi inak ako posudkom sa k tomu nedopracujes. A za ten si budes musiet zaplatit. Aj tak bude moct byt vysledok nejednoznacny.

anonym_71d35c
•
Dnes o 11:31

@mima0022 akoze fakt reklamujes topánky po roku používania???
To sú aj takí, prepáč, ale vychcani ľudia???

anonym_ea2011
•
Dnes o 12:15

Ja som raz reklamovala topánky, kúpené inde, ktoré som mala asi 10x na nohe. Kožená obuv vychádzková, a nie, nešportovala som v nich, ani nič podobné. Prepadli sa mi pod pätami, a to som v tých časoch bola ozaj štíhla. Bola som v obchode asi 1,5-2 mesiace od dátumu nákupu. Neuznali, vraj som ich znosila. V danej predajni som už nikdy nič nekúpila.

anonym_5787cf
•
Dnes o 12:42

@mima0022 nehoráznosť.
Ja nakupujem obuv v Deichmann, vyreklamovali doteraz vždy alebo opravili na vlastné náklady.

lasona
•
Dnes o 13:23
@anonym_71d35c

@anonym_71d35c ma na to narok zo zakona 2 roky. Robila som v obchode, ludia prisli den pred skoncenim zaruky reklamovat topanky, ktore by som hodila do kosa. To je vychcanost.nie to, ze ides po pol roku

muchotrafka298
•
Dnes o 13:49

Pokial nie si spokojna s vysledkom reklamacie, tak si mozes dat vyhotovit v statnej skusobni posudok vlastny. Ak vyjde v tvoj prospech (toto Ti ale nikto nezaruci, vzdy je to 50:50), tak je obchodnik povinny Ti okrem vratenia penazi za obuv aj poplatok za posudok a tiez dalsie vznikute naklady, ako je napr. postovne alebo balne (toto musis dokazat podacimi listkami a pod.)

mima0022
autor
•
Dnes o 17:10
@anonym_71d35c

@anonym_71d35c ty trúba, nauč sa čítať s porozumením, boli nosené zopár mesiacov, na striedačku aj s inou obuvou.
A načo je záruka 2 roky ? Vychcaná si jedine ty. Na podobné múdre komentáre som čakala, kedy sa ozve takáto mentálna atlétka ako ty