icon

Reklamácia práčky: Ako prebieha a koľko trvá?

8. apr 2026

Ahojte, dávali ste si reklamovať práčku? Ako to prebiehalo? Prišiel opravár k vám, alebo ste ju museli posielať niekam kuriérom? A koľko trvala oprava? Mám malé deti, mesiac bez práčky si neviem predstaviť.

anonym_4d1d54
8. apr 2026

Nam prisiel servisak zo zarucneho servisu domov.

anonym_6621a0
8. apr 2026

nemáš náhodou poistenie domácnosti? k hypotéke máš povinné poistenie nehnuteľnosti + niekedy je tam aj poistenie domácnosti. Ku mne prišiel servisák, pozrel, oprava cca 145€, čo bolo nerentabilne, keďže práčka bola staršia a neoplatilo sa to opravovať. Vypísal mi PPD na 45€, správu o tom, koľko bude stáť oprava. Do poisťovne (ČSOB) som vypisala škodovú udalosť a preplatili mi náklady na opravára (45€) plus nejaké peniaze na novú práčku.. Neviem teraz, či to bolo tých 145€ alebo viac za novú.. Každopádne, už viac krát som to využila, keď niečo odišlo v domácnosti a vždy mi všetko preplatili. Mám to ako balík poistenie nehnuteľnosti + domácnosti kvôli hypotéke a platím to raz ročne. Určite by som si to dala opäť

viestta
8. apr 2026

v zarucnej dobe kontaktuzjes zarucny servis, technik pride k vam. Zoznam zarucnych servisov byva v jednej z tych kniziek co prikladaju k pracke alebo si ho najdes na internete na strankach vyrobcu

viestta
8. apr 2026
@anonym_6621a0

nemáš náhodou poistenie domácnosti? k hypotéke máš povinné poistenie nehnuteľnosti + niekedy je tam aj poistenie domácnosti. Ku mne prišiel servisák, pozrel, oprava cca 145€, čo bolo nerentabilne, keďže práčka bola staršia a neoplatilo sa to opravovať. Vypísal mi PPD na 45€, správu o tom, koľko bude stáť oprava. Do poisťovne (ČSOB) som vypisala škodovú udalosť a preplatili mi náklady na opravára (45€) plus nejaké peniaze na novú práčku.. Neviem teraz, či to bolo tých 145€ alebo viac za novú.. Každopádne, už viac krát som to využila, keď niečo odišlo v domácnosti a vždy mi všetko preplatili. Mám to ako balík poistenie nehnuteľnosti + domácnosti kvôli hypotéke a platím to raz ročne. Určite by som si to dala opäť

@anonym_6621a0 zbytocne riesit opravu z poistky ak sa jedna o poruchu v zaruke

rozculena
8. apr 2026

Normálne príde opravár k tebe,neviem,ako by som sa ja trepala so 100kilovou práčkou niekam desiatky kilometrov,keď sa mi tá chyba opakovala 3x.

anonym_6621a0
8. apr 2026
@viestta

@anonym_6621a0 zbytocne riesit opravu z poistky ak sa jedna o poruchu v zaruke

@viestta ano, ale nespomina nikde autorka či je práčka v záruke. Ak je v záruke, tak samozrejme, že rieši cez predajňu v ktorej kúpila ☺

anonym_2ec4ac
8. apr 2026
@anonym_6621a0

@viestta ano, ale nespomina nikde autorka či je práčka v záruke. Ak je v záruke, tak samozrejme, že rieši cez predajňu v ktorej kúpila ☺

@anonym_6621a0 ak chce reklamovať tak musí byť v záruke

viestta
8. apr 2026
@anonym_6621a0

@anonym_6621a0 reklamacia sa uplatnuje pocas zarucnej doby, ci?

rozculena
8. apr 2026
@anonym_6621a0

@anonym_6621a0 nie,rieši sa cez servis väčšinou.Napr.Planeo nemá nič s reklamáciou,kontaktuje sa priamo servis

anonym_6621a0
8. apr 2026
@rozculena

@anonym_6621a0 nie,rieši sa cez servis väčšinou.Napr.Planeo nemá nič s reklamáciou,kontaktuje sa priamo servis

@viestta moja chyba, rýchlo som čítala a neuvedomila som si to 😉
@rozculena ja som riešila teraz reklamáciu niečoho iného a kontaktovala som eshop cez ktorý som si tovar objednala a oni napísali servisnému partnerovi a ten ma kontaktoval, tak neviem teraz

rozculena
8. apr 2026
@anonym_6621a0

@rozculena ja som riešila teraz reklamáciu niečoho iného a kontaktovala som eshop cez ktorý som si tovar objednala a oni napísali servisnému partnerovi a ten ma kontaktoval, tak neviem teraz

@anonym_6621a0 každý to má inak,ale veľké spotrebiče priamo cez servis,teda aspoň práčku som tak mala,a aj chladnička a mraznička to majú v popise,že servis treba kontaktovať

rozculena
8. apr 2026
@anonym_6621a0

@anonym_6621a0 veľa výrobcov predlžuje záručnú dobu,keď zaregistruješ výrobok na ich stránke,a priamo cez tú stránku sa kontaktuje servis pri nejakej závade

autor
8. apr 2026

@anonym_autor práčka je v záruke a kupovali sme to z alzy. Je to Samsung. Zatiaľ som len googlila a aj na stránkach Samsung, aj alzy je, že pošlú kuriéra. Ale ja nechcem tu práčku nikam posielať, keď možno je to oprava, ktorú zvládne technik na mieste u nás.

patrike
8. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor práčka je v záruke a kupovali sme to z alzy. Je to Samsung. Zatiaľ som len googlila a aj na stránkach Samsung, aj alzy je, že pošlú kuriéra. Ale ja nechcem tu práčku nikam posielať, keď možno je to oprava, ktorú zvládne technik na mieste u nás.

@anonym_autor Ty nerozhodujes zo zakona o sposobe vybavenia reklamacie, to robi predajca a nim poverena osoba (zmluvny servisak).
Typicky ti pride servisak domov, rozoberie, urci diagnozu, v lepsom pripade opravi na mieste, v horsom pride za par dni s nahradnym dielom, v najhorsom budes cakat max zakonnych 30 dni na diel kdesi z centralneho skladu alebo pracku vymenia kus za kus, kde je opat 30 dni na vybavenie.
Tvoja nutnost prat nikoho nezaujima.

rozculena
8. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ja vidím na alze toto
Autorizované servisy
Reklamujte priamo v autorizovanom servisnom stredisku - rýchlejšie a pohodlnejšie.

Vybraní výrobcovia poskytujú autorizovaný servis, kde bude Vaša reklamácia vyriešená rýchlejšie, najodbornejšie a s garanciou originálnych dielov.

Pokiaľ svôjho výrobcu v zozname nenájdete o všetko sa postaráme my. Stačí založiť reklamáciu online
https://www.alza.sk/service.asp
https://www.samsung.com/sk/support/service-center/

babushkaem
8. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tiez som mala samsung, tiez z alzy. treba zavolat priamo do samsungu, oni poslu technika.

anonym_3d34a9
8. apr 2026
@anonym_6621a0

@anonym_6621a0 nepletme jablká s hruškami.
Reklamacia sa dava v záručnej dobe. Autorka nemá doma starú haraburdu.