Zamietnutá reklamácia obuvi. Má zmysel znalec?
Reklamovali mi topánky a obchod reklamáciu zamietol.
Po krátkom nosení sa mi na jednej topánke začal trhať materiál pri ohybe, tam kde sa topánka pri chôdzi prirodzene prehýba. Tvrdia, že ide o mechanické poškodenie a nesprávne používanie. Topánky neboli lacné, preto rozmýšľam, či má zmysel dať si spraviť znalecký posudok. Skúšali ste ísť po zamietnutej reklamácii ešte cez znalca?
Ano skusala niekolkokrat v minulosti. Islo ale o drahe topanky a tenisky, cena prevysovala vysoko poplatok za posudok. Ale stalo sa mi, ze posudok vysiel v moj neprospech, to s tym treba ratat. Zalezi na cene topanok, lebo ten posudok ty platis bez ohladu na to, aky je jeho vysledok. Ak vyjde v tvoj prospech, tak predavajuci je povinny zaplatit Ti aj naklady ako postovne alebo balne, nielen cenu za posudenie.
Kolko stali tie topanky? Pises, ze neboli lacny. Ak stali menej ako 100 EUR, tak sa to neoplati, lebo posudok stoji 30 EUR a skuska ak je potrebna dalsich 36 EUR.
Nebol to náhodou John Garfield? Oni takto odrbávajú pri reklamáciách. Ja som tam reklamovala topánky, na ktorých sa mi veľmi krátko po kúpe začali lúpať špičky. Odpoveď bola, že reklamáciu zamietajú, pretože poškodenie vzniklo opakovaným zakopávaním. Pritom som v tých topánkach ani raz nezakopla. Potom som v tv videla reporáž, ako jeden pán kúpil topánky v John Garfield a onedlho sa mu doslova rozpadávali. Reklamáciu mu samozrejme zamietli a tv reportéri zistili, že v danej predajni /myslím, že to bolo v Sp. Novej Vsi/, neuznali ešte ani jednu reklamáciu, všetky reklamácie zamietali. Ja by som v John Garfield už nikdy žiadne topánky nekúpila.
Nebol to náhodou John Garfield? Oni takto odrbávajú pri reklamáciách. Ja som tam reklamovala topánky, na ktorých sa mi veľmi krátko po kúpe začali lúpať špičky. Odpoveď bola, že reklamáciu zamietajú, pretože poškodenie vzniklo opakovaným zakopávaním. Pritom som v tých topánkach ani raz nezakopla. Potom som v tv videla reporáž, ako jeden pán kúpil topánky v John Garfield a onedlho sa mu doslova rozpadávali. Reklamáciu mu samozrejme zamietli a tv reportéri zistili, že v danej predajni /myslím, že to bolo v Sp. Novej Vsi/, neuznali ešte ani jednu reklamáciu, všetky reklamácie zamietali. Ja by som v John Garfield už nikdy žiadne topánky nekúpila.
@marci9 tiez som o tom pocula, ale oni uz nefunguju, ak sa nemylim.
Ja som raz kúpila kožené topánky, našťastie v zľave. Po cca 10 obutiach sa začala prebárať časť topánky pod pätami na oboch topánkach. Reklamáciu neuznali, vraj som ich znosila. Reklamovala som po cca 2 mesiacoch od kúpy, nemala som čas skôr. A nie, nenosila som ich celý čas, boli to poltopánky a vonku už teplo. Boli lacné na kožené topánky, neriešila som znalca, no už som nikdy v danej predajni nič nekúpila.

Raz dávno som to riešila a neprešlo,neuznali
Pri topánkach je to ťažko