icon

Ako namaľovať stenu za radiátorom bez demontáže?

3. sep 2026

chceme doma premaľovať izbu a zároveň trochu obnoviť aj staré radiátory. zvesovať ich ale nechceme, lebo sú ťažké liatinové a nechceme sa púšťať do odpájania.
problém je stena za nimi, tam je ešte hádam maľovka spred sto rokov 😅 máte nejaký trik, ako sa tam dostať štetcom alebo valčekom bez demontáže radiátora?

doriiis
3. sep 2026

Kúpiť takýto štetec . Je to pracne a zaspinis radiátor, ale to potom umyjes

autor
3. sep 2026
@doriiis

Kúpiť takýto štetec . Je to pracne a zaspinis radiátor, ale to potom umyjes

@doriiis Aj ten budeme maľovať 🙂 A nedá sa to napr. nejakou tou pištoľou na farbu nastriekať? Jednou farbou? Chceme bielu stenu aj radiator.

doriiis
3. sep 2026
@anonym_autor

@doriiis Aj ten budeme maľovať 🙂 A nedá sa to napr. nejakou tou pištoľou na farbu nastriekať? Jednou farbou? Chceme bielu stenu aj radiator.

@anonym_autor ... Určite nie. Na radiátor su zvlášť farby, ktoré na stenu nedáš. A na radiátor nemôžeš dať farbu na stenu

anonym_c732e6
3. sep 2026

bez zloženia to nenamaľuješ a keď už zložite odporúčam vymeniť na novšie efektívnejšie

aalt
3. sep 2026

Videl som take, ze, kolko dovolil, tak ho od steny "odtiahli". Radiator bol vlastne polozeny na takych konzolach v stene. Z tych konzol ho nadvihli a odtiahli od steny. Bol podlozeny, bola s tym nataovacka ani tak sa nedalo za nim namalovat poriadne, ale dalo sa podstatne lepsie ako ked bol na stene. Samozrejme zalezi aj kolko dovoli pruznost privodnych trubiek - tam boli "dlhsie", tak to ako tak slo bez jeho odpajania.

hefo
3. sep 2026

Záleží, do akej "úrovne kvality" sa potrebuješ dostať. Ak to chceš mať zhodné so stenou, bez odmontovania to nepôjde, ale ak len tak, aby to nebilo do očí, ten úzky štetec sa dá použiť.
Ešte odporúčam tlakovým čističom spláchnuť všetok bordel za radiátorom, čo sa tam za roky nahromadil, inak budeš maľovať zmesou farby a prachu... 😨

madeincssr
3. sep 2026

@anonym_autor radiator trpezlivo obal odzadu dopredu (cely) do zmrstovacky a malym valcekom, ktory nasadis na nejaku dlhsiu rukovat (nieco vymyslite).

muzula
3. sep 2026

Ja som už viac krát vymaľoval stenu za radiátorom s takýmto valčekom:

euka210
3. sep 2026

@anonym_autor nie, nemam trik ani napad. Tiez mame cca 30r dom a za radiatorom proste nemalujeme, ja s tym problem nemam.

vikusjk
3. sep 2026
@muzula

Ja som už viac krát vymaľoval stenu za radiátorom s takýmto valčekom:

@muzula presne som isla napisat, ze su valceky s dlhou rukovatou 🙂 Ja inak valcekom malujem aj radiator, lebo mi to lepsie vlezie tam do skar a medzi rebra.