Ako riešiť hluk cez dvere bez prahov?
Teraz po nastahovani zistujem jednu vec, co ma predtym vobec nenapadla. Mame vsade dvere bez prahov a vecer pocut z izby do izby fakt dost. Telku, telefonovanie, aj obycajnu konverzaciu.
Neviem, ci je problem prave v tej medzere pod dverami alebo v samotnych dverach. Dost ma to stve, lebo sme ich davali nove. Este sa to da nejako dodatocne spravit?
celý náš samostatne bývajúci život sme mali dvere bez prahov - ja si zvýšený hluk neuvedomujem, nič také nevnímam ...
takže možno to je iba zvyk ...
Nebude to len medzerou pod dverami, mozu byt aj dvere, ktore viac prepustaju zvuk, moze to byt prenos hluku cez steny. Mozes skusit nalepit na dvere zo spodu tesnenie, dostat take kefky na samolepiacom pruzku alebo silikonove profily, ale velke nadeje si nerob.
Vsak jednoduchá vec. Daj deku s vnútornej strany ku dverám v oboch izbách a vyskúšaj hluk. Ak sa to nezmení, tak prah ti nepomoze.
Ak si v novostavbe, kde sú steny 15-tky a máš holú podlahu a dvere bez prahov, tak si moc nepomôžeš.
To isté je u nás. Ešte aj dvere, čo sme kúpili sú voštinové (či aké), nie sú plné, takže u nás počuť aj zívnutie, nie to ešte kýchnutie.
Skúšali sme aj tie nalepovacie lišty so stetinami, ale nepomohlo a odlepovalo sa to.
Môžeš skúsiť ešte dať koberce a viac textílií, ale veľa to nespraví

@anonym_autor dá, zrezat dvere a dať listu