icon

Ako vymeniť podlahu pod vstavaným nábytkom?

arianika
Včera o 19:38

Ahojte. Chcela by som v dome vymeniť plávajúcu podlahu. Máme elektrické podlahové kúrenie. V dome sa však nachádzajú 3 vstavané skrine a kuchynská linka so vstavanými spotrebičmi. Tento nábytok by som chcela zachovať. Ako sa vymieňa podlaha pod týmto vstavaným nábytkom? Máte niekto skúsenosť? Ďakujem.

kubizde
Včera o 19:50

@arianika väčšina nábytku ma spodnu listu, ktorá sa sa dať dole…tu odstránia a vyrežú časť starej podlhahy, nahradia novou. Mne tak robili cely byt a nie je nič poznať 🙂

arianika
autor
Včera o 19:52

takže iba časť podlahy vymieňali? Nie úplne celú pod vstavanou skriňou a kuchynskou linkou?

patrike
Včera o 20:04
@kubizde

@arianika väčšina nábytku ma spodnu listu, ktorá sa sa dať dole…tu odstránia a vyrežú časť starej podlhahy, nahradia novou. Mne tak robili cely byt a nie je nič poznať 🙂

@kubizde To som nepochopil. Co zostalo pod linkou ? Stara podlaha ? Ako je napojena stara na novu ?

anonym_f8cac3
Včera o 21:00

@kubizde to myslel tak, že vstavaný nábytok ma spodnú lištu, ktorá sa dá dať dole, to je v pohode, ale snaď ten nábytok nelevituje, tie časti, na ktorych stoja nožičky ako ?

emjee
Včera o 21:43

Menili sme pod vstavanou skrinou (aj sme dvihali podlahu) - rozobrali sme skrinu (najprv dvere, potom spodnu listu, potom zvysok) polozili sme novu podlahu, postavili skrinu nanovo, vrchnu listu sme upravili tak, aby dvere sedeli (mali sme vysoky strop, dvere neboli az celkom hore povodne)

anonym_3f4a94
Včera o 22:49

@arianika Plávajúca podlaha v kuchyni je problém už sám o sebe, stačí ti že ti bude tiecť umývačka, alebo batéria a začne ti naozaj plávať. A robí sa to úplne normálne, že sa spoje skryjú pod vodiacu lištu/kolajničku skrine a k nožičkam linky, skryje to sokel. Keď sa to ,ale musíš pýtať mala by si si na to niekoho zohnať.

anonym_3e4d46
Dnes o 08:59

@arianika ved skrine nechaj tak ako sú, a novú podlahu dávaj len od skrine. Načo ti bude nová podlaha pod skriňami? Veľa ľudí to robí takto.

kubizde
Dnes o 14:01
@patrike

@kubizde To som nepochopil. Co zostalo pod linkou ? Stara podlaha ? Ako je napojena stara na novu ?

@patrike áno pod linkou ostala stará podlaha….