Je dohoda cez email s remeselníkom dostatočná?
Prajem pekný deň. Ideme riešiť menšiu prerábku kúpeľne a mám z toho trochu rešpekt.
Nie je to celé jadro, skôr obklad, sanita, pár úprav. Remeselník nám poslal cenu mailom, termín sme si tiež písali, ale normálnu zmluvu zatiaľ nemáme. On tvrdí, že pri takýchto menších prácach to takto robí bežne.
Len ja by som nerada dopadla tak, že sa niečo pokazí, termín sa natiahne alebo cena zrazu vyskočí a ja budem mať v ruke len pár správ.
Stačila vám pri remeselníkovi dohoda cez mail? Alebo radšej vždy zmluva, aj pri menšej práci? Ďakujem.
Mail ma aky ? Velky_Vercajg@azet.sk ? A ma ten mail kdesi uvedeny na vizitke a pod ?
Inak totiz moze tvrdit, ze to vobec nie je jeho mail ...
Fyzicky pride k tebe robit, ale jeden podpis hodit na papier sa mu tazi ?
@patrike No práve toto mi napadlo až spätne. Je to normálny mail s menom, nie úplne anonymný, ale aj tak je pravda, že podpis je podpis. Nechcem z toho robiť vedu, keď ide o menšiu prerábku, ale asi ho poprosím aspoň o jednoduché potvrdenie rozsahu prác, ceny a termínu na papieri. Keď s tým nebude mať problém, budem pokojnejšia.
Este som nevidela drobneho remeselnika, ktory by bol schopny mat/vyrobit zmluvu
Predpokladam ze platis po vykonani prace tak coho sa bojis? V horsom postaveni je on, vykona nieco a co ked ty nezaplatis? Ak raz bude debil a spravi to zle zmluva ti aj tak nepomoze ;(
Zmluvu by som neriesil, iba ak by chcel zaplatit dopredu. A vtedy by som bol tak ci tak opatrny.
Poznam spon 5 pribehov o prerabke bytu, ktore skoncili poziadavkami na navysovanie ceny, odchodom alebo vyhodenim remeselnika alebo urobil polovicu a dlho sa cakalo na pokracovanie, lebo mal lepsi kseft na rodinnom dome.
Vsetko do zmluvy : termin, rozsah prac, cenu, zaruku, sankcie.
@anonym_autor inac suhlasim, ze zmluva ti je na dve veci.. v takychto situaciach... lebo cena sa nenavysi, lebo mu tu navysenu nezaplatis (ak sa nedohodnete pocas prac inac z nejakeho dovodu)... ked nepride / nedodrzi termin... a aj by ste mali zmluvu, tak co... das ho na sud kvoli zopar euram (ktore by vyplynuli ako pokuta)? Nedas... aj co sa tyka zaruky a pod... majstri tohoto typu (ci uz zivnostnici alebo aj srocky)... mozes ho nahanat kolko chces...
@patrike mas realnu skusenost, ze by si taku zmluvu s drobnym remeselnikom (nie velka stavebna firma) dostal? To je riadna utopia, my sme prerabali poslednu dobu vela a bola by som doteraz bez prerabky ak by som chcela podpisovat zmluvy s panmi robotnikmi - vykadili by sa mi na hlavu aj na zaruky a sankcie a isli by robit inde.
Na “vacsie” prace sme mali potvrdenie mailom, na mensie ustnu dohodu. Platilo sa vzdy nasledne takze no problem
A ano navysovanie ceny a meskanie sa deje - preto si ich treba preverit resp ist na odporucanie
Ak to chce mat clovek tip top so zmluvou a zarukou nech sa paci velka stavebna firma, ktora bude cenovo inde a nie drobni zivnostnici - stale ma clovek na vyber

Mail ma aky ? Velky_Vercajg@azet.sk ? A ma ten mail kdesi uvedeny na vizitke a pod ?
Inak totiz moze tvrdit, ze to vobec nie je jeho mail ...
Fyzicky pride k tebe robit, ale jeden podpis hodit na papier sa mu tazi ?