200 namiesto 333 eur
Ahojte kocky, toto som nasla na nete ohladom vyplatenia zvysenych pridavkov.
Kto ma narok na tych 200€? Ide o kazde nezaopatrene dieta, cize aj 3-rocne napr.? Ako to chapere vy?
Dakujem.

Kazdy,kto mal niekedy do cinenia so slovenskou statnou spravou ti potvrdi,ze urady medzi sebou vobec nekomunikuju.Uz len ten nezmysel,ze musis ziadat o priznanie zvyseneho rodicovskeho prispevku a dokladovat,ze si poberala materske...🤦 A mimochodom:Ked ma muz prijem v inom state,ako na to pridu?Ved na Slovensku nepodava ani len danove priznanie.Ziaden big brother u nas zatial nehrozi.
Podľa slov ministra práce Milana Krajniaka ide približne o 13 500 detí, ktoré od marca 2020 do konca apríla 2021 spadli do hmotnej núdze. Počas tohto obdobia mali negatívne dôsledky pandémie najvýraznejší vplyv na obyvateľstvo “Jednorazový finančný príspevok bude vo výške 333 eur na dieťa,” povedal. Vyplatenie jednorazového príspevku si zo štátneho rozpočtu vyžiada 4,5 milióna eur. Rodiny by mali tieto príspevky dostať v riadnych výplatných termínoch:
tí, ktorí pomoc v hmotnej núdzi poberajú na účet, peniaze dostanú od 11. do 13. augusta.
tí, ktorí peniaze dostávajú poštou, dostanú príspevok medzi 18. a 27. augustom poštou.
Ďalší príspevok 200 eur
V druhej fáze by sa peniaze rodinám mali vyplatiť v októbri prostredníctvom zvýšeného rodinného prídavku. Tento jednorazový príspevok bude vo výške 200 eur a zasielaný by mal byť na účet. Minister Krajniak ďalej avizoval, že jednorazový finančný príspevok dostane celkovo až 730 000 detí.
Prečítajte si tiež: Mrazivé svedectvo z Južnej Moravy: “Nikdy som sa tak nebál,” povedal svedok ničivej tragédie
Nárok na príspevok v druhom kole podpory budú mať všetky tie rodiny, v ktorých hrubý príjem každého rodiča bude približne 1 000 eur v hrubom na každého rodiča. Krajniak chcel, aby na tento príspevok malo nárok čo najviac rodín.
Predseda vláda Eduard Heger, minister práce Milan Krajniak a minister financií Igor Matovič
Predseda vláda Eduard Heger, minister práce Milan Krajniak a minister financií Igor Matovič
Foto: Facebook
Previous Post Next Post
@petamich tak.. Len to hodili do placu, aby sa na chvíľu opeknili, ale doriešené ešte nie je nič.. Ale keďže to podmienili sumou, ja si myslím, že bude na ľuďoch aby "dokázali" svoj nárok nato
Už som S toho debil tam píšu 1000eur V hrubom
Uvidime koncom augusta.. Vtedy to budu riesit
Ono to je také "spravodlivé" ľudia čo zarábajú viac, platia vyššie odvody, tiež sa im zvýšili výdavky a dostanú 0. Dieťa rodiny kde je príjem1500€ v čistom už má smolu, toto dieťa je o čo horšie? Rodinné prídavky patria každému dieťaťu, tak to mali dať do každej rodiny kde aspoň jeden rodič pracuje, alebo pracoval.
Som z tohto nanajvys zmatena.Kazdemu v hmotnej nudzi tie peniazky doprajem.Respektive kazdemu dietatu.Ale tie peniaze budu vo velkom mnozstve vyuzivane v mnohych rodinach inak ako na potreby deti a pritom mnoho rodin ktore dru a maju tazko zarobeny prijem napr.1500 eur to uz nedostanu.Jednorazova davka ktora ako prisla tak sa na nu do roka aj zabudne iba na stopenie penazi,ziadne systemove riesenie.Naozaj neviem co si mam o tom mysliet.
Celé na hlavu.. mimochodom, ja som niekde zachytila že ten 333 nie je pre tých co sú dlhodobo v hmotnej núdzi len pre tých co do nej spadli počas pandémie..
Tých 333€ ide rodinám ktoré sa dostali do HN počas covidu, toto mi vôbec nevadí, toto nedostanú ľudia z osád . Ja sa skôr pozastavujem nad tými 200€. To mali dať zvyšku, kde aspoň jeden rodič pracoval/pracuje. Toto pôjde aj do osád, lebo jasne že ich príjem nie je vyšší ako 1470€, jedine ak to je mierene na ľudí čo pracujú, len to ešte konkrétne nepovedali. Kto vie ako to nakoniec bude.
@mlska19 pokial mas trvaly pobyt na SK, si povinna podat nulove DP. Kamoska robi v rakusku vyse 15 rokov a robi to tak. Ako si potom uplatnis napr.pendler pausal? Alebo pridavky na deti? Rakusanom musis dokladovat z nasho DU potvrdeny formular.
@paris1813 materska je davka, ktoru ti vyplaca SP. za prijem je povazovane to, co ti ide do DP. cize TPP a dohody. Vsetko ostatne podla mna nie.
Ťažko povedať či sa materská dávka bude považovať za príjem, ak ju poberáš za príjem sa u teba nepovažuje, ale ak si chce manžel uplatniť na teba nezdaniteľnú časť na manželku, tam sa materská ako tvoj príjem považuje. Múdrejší budeme v auguste.
Za normálnych okolností sa nepočíta, ale teraz či to nebude výnimka nikto netuší.
@petamich preboha, nefabulujte tu uz tolko. naozaj na upsvar nevieme, kto kolko zaraba... ani denný vymeriavací základ - toto sa týka soc. poisťovne. a nie, nemáme prepojené všetky systémy a údaje !
sama som zvedavá, ako si to pán minister predstavuje.
a tých 730 tis. detí s nárokom na 333 eur? - jednoduché, to sú deti, ktoré vyplácame na dávke v hmotnej núdze, čiže z našich systémov.. nepozeraj toľko amerických filmov prosím a nešír tu demagógu.
Mňa by zaujímalo napríklad aj to , či tieto peniaze idú aj rodinám , ktorým sa napr dieťa narodí v septembri/ októbri 2021, aké mali zvýšené výdaje počas korony ?
@fidorka7 aky mily prispevok, len tak mimochodom 730 tis. bol uz odhad pre davku 200E nie 333 a tento odhad bol robeny na zaklade nejakych dat - ci uz zo socialnej poistovne alebo inej institucie ;) od niekal tie data maju minimalne pre potreby odhadu - ako to uz bude s praktickou realizaciou, to mne na konci dna je jedno, mna sa to netyka a uprimne z toho, ze nemate prepojene systemy som skor sklamana akoby som tu potrebovala nieco sirit - mozno ak by ste ich mali nemuseli by ludia pri rieseni roznych zivotnych situcacii obiehat x institucii
a aj vam prajem pekny vecer 😉
@fidorka7 a potom ako? Budeme sa o to hlasit? Alebo ako??? Ci ked mi nic neposlete mam napisat Krajniakovi???
Zdravím , vie už niekto niečo nové ? Bude to automaticky posielané každému ? či treba si podať žiadosť a doložiť potvrdenia o príjme ? U nás v práci ekonómka o tom či sa budú podávať potvrdenia ešte nevie nič . Ďakujem

dievčatá mňa by zaujimalo teda keď mám rodičak muž príjem a dostavam ešte výživné aj to sa ráta? Výživné mám 180eur. Ale zas muž platí tiež výživné 100 eur.... to ako budú tiež zohľadňovať?