icon

7 mesačný syn sa budí 5x za noc

adrimacup
12. dec 2017

Ahojte maminky,
Obraciam sa k vám s malým/väčším problémom kt.nas trápi uz nejednu noc,nás malý má 7mesiacov a už pár nocí sa budí 5x ale neplače len jakeby zahundre dám sa mu prisat a je stále hore od 3 rána aj 2h.
Proste neplače nič len jakeby si výbere a je občas mrzuty.
Hovorili sme si že to budú zúbky ale to by bol zlý a plakal ale on nič a nie a nie zaspať,ani ukolisanie v autosedačke ani na rukách nič nezaberá.som z toho aj manžel zúfalí.
Viete mi nejako poradiť pomôcť,mali ste podobný problém niekedy.
Chcem prestať s kojenim úplne a prejsť na UM aby ho zasytilo a spal ale neviem či toto pomôže.
Poraďte prosím nieco.
Arriana 😨

erickatt
12. dec 2017

@adrimacup koj ďalej. Keď neplače, nechaj ho tichucko ležať. On zaspinka. A čo najmenej sa mu v noci prihovaraj. V noci sa nekeca ale spí. 😉. Aspoň u mojich to fungovalo.. Hlavne ho nedavaj do sedacky v noci. Posteľ tvoja a hotovo.

bosorkabb
12. dec 2017

@adrimacup ja nekojim a problém rovnaký. Okolo roku sa to zlepšilo krásne spala celú noc. A teraz má 15 mesiacov a zase sa spánok zhoršil. V postieľke zrazu byť nechce. V noci spí do 2 potom už je to horšie vstáva každych 30 minút až hodinu. Aby sa manžel vyspal do prace cez týždeň spí v inej izbe.
Moja Oli nespi ani cez deň ak tak max 30 minút 2 krát za deň.
Ja som unavená v kuse.

zabina27
12. dec 2017

Náš mal tiez take obdobie, až po roku síce, ale tiež len vstal, neplakal, nemrncal, len sa prehadzoval, nevedel zaspať aj 2 hodiny, potom to preslo, teraz to občas spraví malá, pri zuboch by asi plakali, tak neviem, čo to je

lusinda1989
12. dec 2017

Moja druhorodena bola taky nespavec prvých 9mesiacov až do pomaly do roka ráno vstavala o 5 a vybavené nikto uz nemohol spat akonáhle sa v noci zobudila hulakala na ratu a pomohla až fľaša s mliekom niekedy aj trikrát za noc kojená bola šváb týždne potom mlieko odišlo a dostala um takze si nemyslím ze to tvoj problem vyrieši. Staršia bola kojená a spala od pól roka celu noc do pól ôsmej potom sa napapala a spala ešte do pól desiatej

pele
12. dec 2017

Mozno si Len zvykol, ze ked sa preberie, das mu prsko. Alebo ho ukladas moc skoro a Netreba mu tolko spania. Tiez to mozu but zubky, usko, prdiky- nepuci sa? Mozno my nieco v prikrmoch nesedi. Musis badat, clovek any bol detektiv🙂 no ked je relativne spokojny tak ja by som sa netrapila, nechala ho vedla seba v postielke sa prevalovat, ty spi🙂 ja som si jeden cas aj stople do usi dala aby ma ten suchot deti nebudil, plac som s nimi pocula, spali so mnou v posteli. Uz som velmi potrebovala spavat normalnejsie. No potesim ta, urcite to prejde, nech je to cokolvek. Zariad si tak, aby ti bolo co najlahsie, kym to Este budete mat.

galixx
12. dec 2017

@adrimacup my sme to zazili pri starsej, myslim ze je to celkom bezna vec, casom to same prejde. Osobne si myslim ze UM nepomoze, lebo sa nebudi na hlad

adrimacup
autor
12. dec 2017

@pele možno je to fakt len zvyk ale toot robí len od 3,5mesiaca
Mysleli sme že to sú zúbky ale to by fakt že plakal,prdiky nemyslim.
On sa proste zobudí a akokeby bol deň a kecá vo veľkom nedá sa zaspať.
Hl.manzel sa nevyspi a sme z toho obaja na nervy a takisto malý to cíti.
V posteli s nami keď je sa veľmi buď a prehadzuje a to chce piť každých 30min.😵

adrimacup
autor
12. dec 2017

@bosorkabb
Ďakujem za odpoveď,asi áno viem ale som z toho na nervy k tomu aj nádcha má chytila,manžel tiež nespí a v inej izbe ze sa nevyspi lebo ho počuje,to je že nemám medzi dvere a je počuť na celý by keď tak mrmle 😑

dai
12. dec 2017

@adrimacup hm... co ti napisat ?
moja prvorodena mi nespi dobre este stale - ma aktualne 10 rokov☹ prvy rok bol horor - vkuse dokazala spat asi 20 minut do 6tich mesiacov, potom mozno 1-2 hodiny, nie dlhsie - totalne fyzicke aj psychicke vycerpanie☹ k tomu zaspala len na rukach a aj spala len na rukach...si pamatam ze som vyzerala ako mrtvola vtedy, aj sa tak citila☹ muz spal vo vedlajsej izbe lebo sa musel aspon trochu vyspat do prace...
pre mna to malo 2 pozitiva - strasne som rychlo schudla a bola velmi silna😀 v kazdom pripade sa malinka asi v 5tich rokoch naucila citat a odvtedy je to uz lepsie🙂 uspavala sa sama citanim a aj v noci ked sa zobudila zapla lampicku a citala - a tak funguje doteraz... pomalicky zacina puberta a teraz konecne je schopna prespat trosku dlhsie, aj rano si pospi - ale neviem teda ci toto ti pomoze aktualne...
- par trikov co my sme mali - uspaval ju monotonny zvuk = ak byvas na rusnej ulici otvorit okno, vysavac isiel u nas casto, vonku som vyhladavala kosacky🙂
- co najrychlejsie sa psychicky vyrovnat s faktom ze nie kazde dieta sa da naucit spat = moja sa narodila ako dieta ktore spanok nepotrebuje, cez den prestala spat este pred dovrsenim 1veho roka, nebyva viac menej unavena, nepotrebuje spanok ( co si ja pamatam bola som podobna...) - ja ked som ju bola ochotna konecne prijat a prestala sa snazit kazdu radu z netu na nej aplikovat ( od stravy cez vyplakavanie etc. ) tak sa mi hned zilo lepsie - proste som sa nejak s jej rytmom snazila zladit...
- snazte sa s muzom sa nehadat - nervozni a nevyspati ste asi obaja, ani jeden zato nemoze - skor si treba pomahat, chapat sa = ta situacia je velmi narocna sama o sebe, nieto si este pridavat hadkami , ktore pod vplyvom stresu a unavy velmi lahko vzniknu☹

drzim palce ( mne sa druhe dieta narodilo potom kocikove a na krmenie som ho musela budit:-/)

adrimacup
autor
12. dec 2017

Ďakujem všetkým za odpovede
Vidím že niesom sama s takýmto problémom 😉

adrimacup
autor
12. dec 2017

@dai moc diky za rady a tvoje skúsenosti,je to presne tak prijať túto situáciu a nebyť s toho znechutení a možno sa to nejak upraví.
Súhlasím s tým netom , túto som to napísala lebo som už viacmenej na hrane vyčerpania,ale pravda pravdivá 😄

petranelkova
12. dec 2017

To je v pohode cele, neboj sa ty nic. Na to sme predsa tu, aby sme si precitali a ak vieme, tak poradime. Bude to lepsie, ver tomu

bosorkabb
12. dec 2017

@adrimacup neboj nie si v tom sama. Ja už padám na hubu niekedy.