Ak muž končí materskú: Ako získať rodičovský príspevok?
Pracovat budem z domu, home office, volna pracovns doba. Potrebujem na upsvar papier o ukonceni jeho msterskej? Ak ano, vydaju mu papier aj 1 den pred ukoncemim materskej ci az po tomto termine?
Cize potrebujem RL dietata, sobasny list, papier o poberani materskej a ziadost o RP? Vdaka za kazdu radu.
@lucka_ke naozaj? Tak mi staci len dat ziadost o RP?
Ano. Stačí ísť na úrad s vypísanou žiadosťou a poučením občana.
@katus87 a nepotrebujem k tomu potvrdenie o poberani materskeho? Moje alebo muzove? Vies,ze som mala vobec narok na materske.
UPSVaR má informácie o poberaní materského a ak by im niečo nesedelo, potvrdenie si majú žiadať elektronicky oni
Ja taký čas od rodiča akceptujem cestne vyhlásenie, kde napíše že si nežiada posúdenie spätne z dôvodu poberania dávky v nezamestnanosti. A aby to vedeli hlavne kolegyne z posudkoveho. Ale každá úradníčka to robí inak. Preto treba zavolať tam kam patríš a opýtať sa konkrétne jej.
Pokiaľ materské sa poberá zo Sociálnej poisťovne tak nie, to si vieme zistiť. Iný prípad je ak ste zamestnanci Minis.vnutra

už je úrad práce prepojený so Sociálnou poisťovňou, oni si vedia overiť koniec materskej