Aká bude výška mojej materskej?
Ja niekto v podobnej situacii ako ja? Som nezamestnana.Dobrovolne si platim zdravotnu cca 50E a som v 3.mesiaci. Aku vysoku matersku mam sancu dostat,kedy sa treba prihlasit. Vdaka za rady.
@kvetinka211 ona predsa nepise, ze to zacala platit len teraz, pise, ze si to plati, a to moze byt aj rok
dobrovolne platim od novembra 2011.Teda len 2 mesiace. Vsak kto moze predpokladat,ze bude mat babo rok dopredu?
@liz_lemon lenze ona pise ze si plati zdravotnu, tak som myslela ze si plati len zdravotne poistenie ako dobrovolne nezamestnana osoba .. ale to bude asi preklep ... @janula1077 ak si teda platis dobrovolne nemocenske postenie (do soc. poistovne) v takej sume ako pises, tak by si mala mat maximalnu matersku .. skus tu na fore najst temu dobrovolne nemocenske poistenie, kde ti snad poradia ci sa ta nedotknu zmeny v dnp .. ale myslim ze by sa ta to nemalo tykat a matersku mat budes 😉
platim si len zdravotne! Takze si to pochopila spravne.
@janula1077 pre ziskanie materskeho je potrebne platit nemocenske poistenie (do socialnej poistovne), nie zdravotne
vsak to a teraz je uz neskoro ☹
nechcem byť teraz hnusná, ale jak si tí cigáni môžu dovoliť toľko detí ked sú sami nezamestnaní, pochybujem že si dačo platia. im štát dačo dáva? či ako
davky ciganom su kadejake a vysoke. akoze je vrchol ked niekto ma prispevok za to, ze jeho dieta vramci povinnej skolskej dochadzky chodi do skoly, a ak sa uci lepsie ako na 4 myslim, dalsie financne odmeny. ze motivacia... och!!!poburena som!
@michelle1984 - cigani dostavaju rovnako rodicovsky prispevok, ako ostatne maminy, ktore nemaju narok na matersku od narodenia dietata do jeho troch rokov. Je to PRE dieta. To, ze je prax ina to nijako neovplyvni... aj mamine, co prave dokoncila strednu, alebo este chodi do skoly tiez ten rodicak daju a v podstate este "nic" pre ten stat neurobila. Nie je tam rozdiel. Maju rovnako narok na porodne.
@dori2 - neviem, ale ten prispevok pre plnenie skolskej dohadzky ma svoj zmysel do buducna, kedze nechceme zivit dalsiu generaciu negramotnych romov. Bude nas to de fakto stat menej penazi, ako ich zivit potom na urade prace... tolko teoria a zmysel tohoto prispevku. O ferovosti - zasa - nehovorme 🙄
@anjelicek26 vizia je to pekna, ale su negramotni s prispevkom aj bez neho.... 🙂 skoda reci isto, len si zdvihneme tlak. no a- treba nam to? ;)
@janula1077 - matersku vyplaca socialna poistovna a prihlasit sa treba 270 dni najmenej pred nastupom na matersku, co ziadna tehulka nestihne poistovna sa tym chrani, aby ludia, co roky neprispievali, ked otehotneju "nevytrieskali" z poistovne peniaze. Lebo na ne nemaju narok. Ono je to vzdy o tom - platim a narok mam. Neplatim - narok nemam. To si vzdy treba rozmysliet dopredu. A vela ludi VIE aj viac ako rok dopredu, ze RAZ chce mat babo 😅
@dori2 - netreba nam to. Presne, nezmenime to, romov treba nejako ucicikat, vziat im deti nepomoze, v domovoch je plno + take dieta v domove stoji rocne cca. 5-8000€ na osateni, strave, ubytovani, psycholog, lekar a podobne. Idealne riesenie neexistuje - teda existuje - aby zmenili mentalitu. lenze to sa nestane, pokial ich budeme krmit peniazmi. Ked krimit prestaneme, zacnu kradnut a kricat na celu europu, ze ich nechavame umriet hladom. Je to slepa ulicka. Mame ich ako retaz na nohe 😖
Ahojte, ak by ste mali záujem, prečítajte si články o materskej a rodičovskej dovolenke, tu sú na ne linky: http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka......, a druhý: http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka....... V predmetných článkoch je množstvo potrebných informácií a cenných rád k problematike materskej a rodičovskej dovolenky a ku všetkému, čo s nimi súvisí. V prvom z nich je samostatná kapitola venovaná materskému.
Keďže som dostala pár upozornení, že mnou uvádzané linky nefungujú, uvediem ich ešte raz.
Tu sú:

@janula1077 ahoj, obavam sa, ze na matersku je uz neskoro sa hlasit .. dostanes ale automaticky rodicovsky prispevok 190e a tiez prispevok a priplatok pri narodeni ... popytaj sa na to na urade prace