icon

Aká bude výška rodičovského mojej švagriny?

kytykenka
6. jan 2012

ahojte prosim poradte mi 😀 svagrova ma dceru ktora ma 1,5 roka a teraz je znova tehotna a chcela by vedeit ako to bude s rodicovským príspevkom a kolko dostane? to sa bude brat ako dvojicky? alebo?

jaminama
6. jan 2012

..no ja teda neviem, ale ja mám dve deti tiež celkom po sebe a rodičovský mám len jeden 😉 . Teraz je to tuším 190,10€. Aby mala vyšší rodičovský, tak by musela mať detičky narodené súčasne 🙂

katren
7. jan 2012

ja mam medzi detmi rozdiel 1,5 roka a tiez mam len jeden rodicovsky.....teraz je asi na rodicovskom, no pred porodom pojde na matersku a potom naspat rodicovsky....a dvojicky? ved ich nema narodene sucasne, ale s vekovym rozdielom

blondyblond
7. jan 2012

Pred porodom nepojde na matersku lebo ide z rodicovskeho az ked sa jej dieta narodi bude poberat matersku a potom sa vrati na rodicovsky, 😖

heni79
7. jan 2012

Strašne málo informácií si dala, aby ti nniekto vedel presne odpovedať.
Ale podľa platnej legislatívy určite nebude mať dva rodičovské príspevky. Dnes sa aj na dvojčatá poberá JEDEN rodičovský príspevok. Ak je stále zamestnaná (zamestnávateľ ju eviduje), bude to tak, ako píše @blondyblond. Ak nie, bude mať iba RP, ale iba jeden.

masinka
7. jan 2012

@blondyblond na matersku sa ide 6-8 tyzdnov pred terminom porodu - aj ked si pocas tehotenstva na rodicovskej
@kytykenka - bez ohladu na pocet deti sa dostava rodicak iba jeden - doteraz tych 190 EUR, od januara to bude o nejake 2-3 eura viac - kedze to je davka pre rodica, dvojmo bude dostavat pridavky na deti (okolo tych 20 eur na jedno) a kym bude mat mladsie 6 tyzdnov, tak moze dostat na to starsie prispevok na starostlivost, co vyjde na nejakych 60 eur jednorazovo. je tu na MK dost tem o tomto alebo treba trochu pogooglit ;-D

nasa.zuzka
10. jan 2012

ahojte, tiez mam podobny problem. som na rodicovskej dovolenke, a cakame 2. babatko. z rodicovskej dovolenky sa ide na matersku a potom spat na rodicovsku dovolenku. ako to je v pripade, keby mam rizikove tehotenstvo? mozem poberat PN? a materska sa mi bude vyratavat z VM ako pri 1. dietati? ak viete, prosim poradte, uz som pozerala aj ine stranky tu na MK, ale mozno som to prehliadla. dakujem 🙂

annie13
10. jan 2012

ja mam rovnaky vekovy rozdiel a jeden RP, RP sa pobera na rodica, takze jeden, rodinne pridavky tych 20 eur na dieta takze 20, je to bohuzial tak