Aká bude výška rodinných prídavkov v roku 2025?
Ahojte prosím vás aká bude suma v roku 2025 na rodinné prídavky? Zostava aspoň toto, či aj tam niečo zoberú? Ďakujem
@vodana k tým dôchodcom pracujem v obchode tak to vidím. To není o tom ze hľadajú akcie proste sa nudia tak sa idú poprechádzať do obchodov. Z každej strany počúvam od dôchodcov ako si chvália ze im ešte lepšie nebolo ako je teraz. A čo sa týka toho matovica a týchto ja netvrdím ze jeden je horší ako druhý proste ktokoľvek keď tam bude tak si bude hrabať len pre seba a na ľudí nebude brat ohľad.
@moonlight1210 pozri stále sme na tom lepšie ako iné štáty. Áno v inom štáte majú vyššie prídavky atď ale koľko reálne môžu byť ženy doma s dieťaťom? Pol roka alebo pár mesiacov? Na SVK sú mamicky doma 3 roky s dieťaťom, teraz si spravia druhé sú ďalšie 3 roky doma kým neskončí rodicak. Potom dajú výpoveď aby mali maximálnu podporu. Koľke sú tak vychcane ze chcú odrbat systém aby vyšla najvyššia materska, potom si dajú ešte predĺžený rodicak lebo dieta ma soplik a ešte sa sťažujú ako zle je v tomto štáte.. skôr sa treba na takéto veci zamerať a znížiť takéto zbytočne výdavky ako riešiť iné
@mimuska328 nejde o to. To odrbavanie systemu je u nas narodny chory sport, to ano.
Ja som hovorila k reciam, co sa siria, ze vsak prispevku dobu trvania urcil este Matovic, takze kvoli nemu sa to znizuje. Co je hlupost, lebo keby chceli, tak tu vysku podrzia. Pravomoc na to maju.
Ale nechcu. Miesto aby rovno povedali, ze tak je to aktualne najlepsie pre stat (lebo peniaze nie su) a vyhovuje im, ze to ma ukoncenu platnost (a nemusia ju nepopularne ukoncit sami), tak sa akurat siria tvrdenia, ako je to vina byvalej vlady.
Je fakt, ze ten prispevok uz vtedy bol prestreleny. 70 eur by bolo tiez dost. Ale to neznamena, ze ho obcanom teraz vzal Matovic. Iba terajsej vlade vyhovuje, ze ma urcenu expiraciu.
A k tomu nezmyslu som sa vyjadrila, ze to je tak pokrutena argumentacia, ako ked opilcovi vynada manzelka a on tvrdi, ze pije len preto, lebo mu zena nadava.
@maialeo "a ci sa nieco po ceste ukradne je mi uz ako obcanovi jedno."
To vážne? Mne to teda ako občanovi, platiacemu dane (od budúceho roka sakra vyššie), jedno nie je. Matovič pominal, ale aspoň aj rozdal (síce aj na hlúposti typu lotéria, to nikto pričetný nikdy neschvaloval ani neschvaľuje), ale ľuďom dal. Vtedy opozícia kričala, že dáva málo, teraz kričí, že dával veľa a preto treba splácať a uťahovať opasky (podľa ich vzoru, že?). Tak ako to je/bolo? Naozaj myslíš, že Fico by nerozdaval? Musel by, tak ako aj iné štáty museli.
A čo sa týka daňového bonusu, súhlasím s @moonlight1210, keby chceli, nebol problém ho ponechať, ibaže oni nechceli. Ale keď jeho zníženie navrhoval Odor v rámci lega (čiže sa mohol aj nemusel znížiť), tak bol Odor fuj zlý, lebo nedopraje. Rovnako ako s DPH, ktoré bolo v legu zvýšené tuším o 2%, teraz ani 3 nevadia, lebo veď treba, lebo veď to povedal Fiko.
@maialeo Fico je obrovská tragédia pre slovensko. Roky bol a ďalšie bude. Zničil a rozkradol všetko to dobre na Slovensku a aby si to slovaci neuvedomovali, tak im pravidelne počas svojich vlád nachádza nepriateľa a potom sa na neho počas celej svojej vlády vyhovára.
A ďalšia tragédia je v tom, ze Fico sam seba prezentuje ako pravého konzervatívneho politika a tak naše veriace krestanske slovensko mu to bude veriť a aj odpúšťať všetky prehrešky, stačí ze spomenie Boha a "prave" hodnoty.
A potom sa kresťania na Slovensku čudujú, ze viera vymiera no aby nie, keď kresťania ju svojim postojom a obhajovanim zla sami zničia. Smutná realita kresťanského slovenska, ktoré radšej pôjde s diablom akoby malo zmeniť svoj postoj k ľuďom.
@777januska777 Uplne s tebou suhlasim,Radcej sme mohli mat Matovica ako Fica.Tato vlada je este horsia ako Meciarova, mam taky dojem,ze Fico je vynikajuci klamar a
manipulator, az dokonaly ,akeho Slovensko este nemalo .Málokedy ma usmev na tvari,aj ten je taky nasilu,pripada mi taky neprirodzeny,,Jeho ksicht prezradza, strach a zaroven stale pripraveny na utok,, v zmysle,ja dokonaly, a ten a tá toto dobabrali znicili,..Ale ano koho ste si zvolili,tak sa mate.Ale samozrejme nie je v tom sam ,v podstate ma pod sebou bandu.co robila co nemusela , napr...odvolavacky s postov napr .riaditelov, bez uvedenia dovodu,namiesto toho,aby sa venovali teme ozdravneho systemu Slovenka v kazdej sfere
@mapa ak matka nepracuje, lebo sa stara o rodinu.. ak nepracuje ma rodicak, predĺžený kvôli zdravotnému stavu dietata… berie po rodicaku maximalnu podporu ako každá druha tu na koniku… ale sorry, nie sme v Afrike, aby matka musela byt zenou v domacnosti a zostat doma, keď ma deti v škôlke, skole (a to mám deti, ktoré su stále chore a dokonca sa v chorobe ani nevedia synchronizovať 😅). A tu ideme zavidiet dôchodcom, ktori velakrat pracovať už nemôžu, 300eur ich stoji réžia na byt, musia si kúpiť lieky, takze veľa im nezostane.. mne toto Mihalove porovnanie príde tendencne… samozrejme, mne je luto daňového bonusu, sama ho beriem ako nástroj proti boju na nelegálnu prácu či ako nástroj na boj proti optimalizovanej mzde, kde zamestnanci vykonávajú závislú cinnost na živnosť, či berú minimálnu mzdu a zvyšok na ruku, lebo toto je problem spolocnosti, že neodrbavaju len politici, ale aj samotni ľudia.. a hlavne to bol nástroj na tých, ktori si spravia deti ako smeti a ziju z dávok. Takto sa vracali peniaze ludom, ktori do systemu niečo davaju…
@vikimed Áno, presne. Je to veľmi smutné, ale ich voliči to stále nechcú vidieť... Taktika tejto vlády je len o strašení ľudí Korčokom, LGBTI, progresívcami a popri tom si v pohode robia, čo len chcú a šafária s našimi peniazmi. Na Slovensku a Slovákoch im nezáleží vôbec, stačí, že im prídu naše dane a odvody. A keď je najhoršie ukážu sa v krojoch, zabrnkajú na národnostnú strunu, veď sme predsa hrdí Slováci... len neviem, či máme byť ešte stále na čo.
@maialeo nie takto schvaleny konsolidacny balicek nepomoze, naopak opat nan doplatia len nizsie prijmove domacnosti a budu sa mat este horsie, lebo sluzby poskytujuce institucie na ne premietnu dan z transakcii, k tomu zvysena DPH atd. a takze nie, konsolidacne balicky sa daju robit aj rozumne napr. nerozdavat nezmyselne davky obcanom, ktori do statneho rozpoctu neprinasaju ani cent, napr. sprisnit kontrolu optimalizacie (dosad si co chces...), nenavysovat rozpocet tam, kde sa len rozkradne, robit statne zakazky transparentne a efektivne a opat nie nastenkovo s cielom kradnut, pripadne optimalizovat statne vydavky....ale ja nie som odbornik ze ano (ale to evidentne ani ti co tam sedia a zivot "obycajneho cloveka" si ani nevedia predstavit)
@petamich tvoje navrhy ako zlepsit zivot na SR mozes hodit do kosa. Tu totiz telata nevedia pouzivat prechod pre chodcov a pouzivat pribor. Co si zvolili, to tam maju. BTW.. 30 rokov som bola zakulisnou sucastou najskor Planovacej komisie, neskor Ministerstva financii a aj Statnych hmotnych rezerv. Nieco o tom teda viem. Kym si ludia nechaju rubat drevo na vlastnych chrbticiach, nic sa nezmeni. Nic!!!

@lin_a Dlh sa splaca zanedbatelne oproti tomu kolko berie poziciek: (cenastatu.sk)
Úroky a správa štátneho dlhu 1 356 568 000
Kapitola VPS, výdavky spojené so správou štátneho dlhu.
Schválený štátny rozpočet 2024
hosp noviny:
Slovensko si po prvých dvoch mesiacoch roka predajom štátnych dlhopisov požičalo už približne 60 percent z celoročného plánu. Namiesto pôvodne plánovaných 10 miliárd eur si tak môže tento rok nakoniec požičať 11 až 13 miliárd eur